Öncelikle merhaba, benim sorunum saçımla çok fazla oynamam. İstemsizce elim saçıma gidiyor ve elime pürüzlü teller gelince elime takıldığı yerden koparıyorum ama kökünden değil. baş parmağımla işaret parmağımın arasında teli gezdiriyorum pürüzlü yerde takılırsa koparıyorum, artık nerede pürüz varsa. Sadece saçımın sağ üst tepe tarafıyla oynuyorum, sol tarafı sağ tarafa yaptığım gibi detaylı tel tel incelemiyorum. Bilinçsizce elim saçıma gidiyor ve fark edince bile duramıyorum. Bazen makası elime alıp kırıklarımı tek tek bakar uçlarından alırım ve bu beni çok rahatlatır çünkü kırıkları alınca saç teli yumuşacık olur. Makasım olmayınca koparıyorum ama koparınca pişman oluyorum çünkü makasa göre daha fazla alıyor ve bazen ucu yeniden kırık oluyor kopardığımda bile. Bu yüzden de yeniden koparıyorum o teli. dolayısıyla kırığı alacağım diye iyice kırıp üstelik kısaltıyorum ama kendimi durduramıyorum o kırığı koparmadan rahatlıyamıyorum. Saçımı ortadan ikiye ayırdığımda sağ taraf sol tarafa göre daha az geliyor tutam olarak. Şuanda saçlarım omuzumun bir karış altında ve katlı V şeklinde. Saçlarım normalde kalın telli dalgalı ve gürdü. 1 yıl içerisinde sağ tarafım seyrekleşmeye başladı. Trikotillomani olduğunu düşünmüyorum çünkü kökünden koparmıyorum ve pürüzsüz telleri asla ellemiyorum. Daha önceden sadece sağ enseyle oynuyordum şimdi ense durdu sağ tepeye geçti. Enselerimi geçen sene kesmiştim çünkü birbirinden bağımsız ayrık ayrık pürüzlü uzuyorlardı. Yani enselerim diğer tellere göre daha kısa. Lütfen yardım edin nasıl kurtulabilirim bu dürtüden ve pürüzlü tellerle oynayıp saçımı koparmaktan?
Güncellemeler
+1 yıl
yok mu çözüm önercek biri yaa her şey olur
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar