Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz? Daha önce duyan ya da deneyen var mı? İbni Sina'nın demiş olması denemeye değer olduğunu düşündürüyor aslında.

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz? Daha önce duyan ya da deneyen var mı? İbni Sina'nın demiş olması denemeye değer olduğunu düşündürüyor aslında.

Saçlarımızın beyazlaması en çok yaşadığımız problemlerden bir tanesi. Bazıları saçların aralarında beyazlar olmasını çekici buluyor olsa da genel olarak beyaz saçlardan kurtulmanın yolları aranıyor.

Sarımsağın bedenimize ve saçlarımıza birçok faydası bulunuyor. Bunlardan bir tanesi de 4 at aç karnına sarımsak yendiğinde, beyaz saçlardan kurtulacak olunması. Sarımsak beyaz saçlar için en doğal yöntem olarak biliniyor ve kulaktan kulağa İbni Sina'nın bu sözü ulaşıyor :) Saçların beyazlaması renk pigmenti olan melaninin azalmasından kaynaklanmaktadır. Melanin azalması ilerleyen yaşlarda daha fazla hale gelir ancak gençlerde de görülmektedir. Bizler genel olarak beyazlarımızdan boyayarak kurtulmayı tercih ediyoruz, doğal yöntemler biraz vakit alıyor :)
İbni Sina sarımsak yutmanın faydaları arasında beyaz saçlara iyi geldiğini de söylemiş, bunu denemekte kesinlikle fayda var. Aç karnına sarımsak yutmak beyaz saça iyi gelir mi diye deneyen birçok kişi fayda gördüğünü söylüyor.

İbni Sina beyaz saç için sarımsağın ne kadar faydalı olduğunu söylemiş. Uzmanlar da her gün bir tane sarımsak yutmanın çok faydalı olduğu görüşünde. Peki sarımsağın saçlara başka faydaları var mı?
Benim bir arkadaşımın dayisinin orman gbi asırı siyah ve gur saclari var her goreb sasiriyor o yasta nasil okadar gur ve hic beyaz saci yok diye meger adam yillardir hergun 1 tane sarmisak yutuyormuş bu gercktn dogru bende bir ara baslamstm yutamaya ama bogazimdan zor geciyo diye icemedim sarmisak haplari var onlardan alip kullanmayi dusunuyorum
Sulalede bir tek o oyleydi ve bende cok arastirdim mesela benim cok gur kaşlarım vardı ama yillardir incecik almaktan kaşlarım kustu ve cikmiyorsu hatta dovme kaş yaptiracaktim sonra sarmisagin faydali oldugunu ogrendim. 1 sarmisagi ortadan kesim gunde 2 3 defa kaslarma surdum 1 ay sonra geri kusen kaslarim cikti zeytin yagida kullandim ama asiri faydasi var sarmisagin.
Aynen oyle dedigim gibi sarmisak hapi alacagm ben hap yutmakta iyi degilim surekli unutuyorum ama olsun aklima geldikce yutarm artik sarmisagin zaten faydasi yok yok cogu seye sifa sende dene derim
Hic denemedn galiba bogazda takiliyor baya kucuk kesmem lazim takilmamasi icn ama nekadar parcalarsam okadar koku yapiyor agizda koku yapmamasi icin tumce yutulmasi lazim. Hap da koku yapmiyor
Ah burda bim ne gezer 😅
Haha😂 evet gurbetteyim 😓
@resultr21 e sonuç ne oldu
çörek otu yağı kullan iç yani bir kaşık hergün
NSarımsak saca iyi geldiği kesib
Cevap
6Cevap
bence bu sözü biri uydurmuş nasılsa adam yaşamıyo diyip üstüne yüklemiş..
sarımsağın saç dökülmesine iyi geldiğini duymuştum ama beyaz saçı ilk defa duyuyorum ve saçma geldi
İbni Sina iyi sallamış ya da onun adına sallamışlar.
Ben öyle birşey demedim uydurmayın mınakoduklarım.
-ibni sina.
Sarımsak öldürür, dikkat et
öldürür derken?
@GeneralSubutay doğal zehirdir
Tam tersi doğal ilaçtır sarımsak , hatta Hipokrat , Lokman hekim gibi eski çağlardaki hekimler bile sarımsak için çok önemli şeyler söylemiştir günümüzde de sarımsak için tek kötü bir şey söyleyen doktor yok ama ilaç kullanıyorsan kullandığın ilaçla etkileşime girebilir yoksa ilaç doğal ilaç diye bilinir sarımsak ayrıca senin gibi sarımsak için zehir diyeni de ilk defa gördüm enteresan bir kafa yaşıyor olmalısın.
Protein. Tozunu bisepslere sürmek giib
Ayrıca ibni sinanın saçlarında beyaz var kelin ilacı olsa başına sürerdi
Essah mı laaa
4 ay o koku çekilir mi yahu boyatırık daha iyi
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar