Arkadaşlar saçım baya azaldı çok dökülüyor eskiden fazlasıyla gür olan saçlarım şimdi yarı yarıya azaldı sizce neyden kaynaklanıyordur? Doktora gidiyorum haftaya ama ağlıyorum sürekli gidene kadar evde öleceğim ağlamaktan dokunamıyorum tarayamıyorum korkudan ☹️Günde 300-400 tel saçım dökülüyor
Günde 300-400 tel saçım dökülüyor. Neden kaynaklanıyor olabilir?
Saç dökülmesi hem erkeklerde hem de kadınlarda sıklıkla yaşanan problemler arasında yer alır. Kadınlarda genellikle kadın tipi saç dökülmesi görülür, daha azdır ve kelliğe doğru gitmez. Ancak kadınlar da erkek tipi saç dökülmesi yaşayabilmektedir. Saç dökülmenizin birçok sebebi olabilir, önlemek için öncelikle sebebi bulmak, teşhis etmek gerekir.
Günde 300-500 Tel Saçım Dökülüyor, Neden Kaynaklanıyor Olabilir?
Günde 300-500 Tel Saçım Dökülüyor, Neden Kaynaklanıyor Olabilir?
Kalıtsal bozukluklar
Aşırı stres
İlaç kullanımı
Alopesi areata (saçlar bölgesel olarak dökülür)
Kimyasal ürünler
Yanlış saç bakımı
Protein, vitamin, mineral eksiklikleri
Hormonal dengesizlik
Kafa derisi enfeksiyonu
Tiroid hastalığı
Yukarıda saydığım nedenler saç dökülmenizin de nedeni olabilir. Bunu bulabilmek için öncelikle bir uzmandan yardım almanız gerekir. Ancak saçlarınızın stres, yanlış beslenme gibi durumlardan kaynaklandığını düşünüyorsanız, önlemek için bir şeyler yapabilirsiniz.
Saçım Çok Fazla Dökülüyor, Nasıl Önlerim?
Saçım Çok Fazla Dökülüyor, Nasıl Önlerim?
Saç dökülmesini önlemek için elbette sizin de yapabileceğiniz şeyler bulunuyor. İşte saç dökülmesini önlemek için yapabilecekleriniz.
Protein vücudunuzdaki her hücrede bulunur ve saç uzaması dahil birçok bedensel süreçte çok önemli bir rol oynar. Bu sebeple daha fazla Protein ve Omega-3 tüketin.
Saç dökülmesini durdurmak için özellikle önemli olanlardan biri A vitaminidir. Doktorunuzdan yardım alarak sizin için gerekli olan takviye gıdayıi vitamini belirleyin.
Yeşil yapraklı sebzeler, havuçlar ve tatlı patatesler gibi iyi A vitamini kaynakları olan besinleri daha fazla tüketin.
Saç dökülmeniz varsa ve kilo alma, kas ağrıları ve eklem ağrısı gibi diğer hormonal dengesizlik belirtileri yaşıyorsanız, hemen tıbbi tavsiye için doktorunuza danışın.
Sigara içmek ve alkollü veya kafeinli içecekler içmek gibi belirli alışkanlıklar saç dökülmesini kötüleştirebilir. Sigara, alkol ve kafeinden uzak durun.
Stres ve gerginlik, saç dökülmesinin ve saç dökülmesinin en yaygın nedenlerinden biridir. Saç dökülmesi yaşıyorsanız ve aynı zamanda çok fazla stres altındaysanız, zihninizi sakinleştirmenin ve gevşemenin etkili yollarını bulmaya öncelik vermelisiniz.
Saç derisi masajları, saç köklerini uyarmaya ve kan akışını artırmaya yardımcı olabilir, her ikisi de saç dökülmesini durdurmaya ve saç büyümesini teşvik etmeye yardımcı olabilir. Doğal yağlarla saç derinize masaj yapın.
Saç bakım ürünlerinizi saç tipinize, saç probleminize uygun olacak şekilde seçin.
Burada kullandığın isim seni yansıtıyorsa normaldir, Bazı durumlarda geriye atmasını bilmelisin, Stresten uzadım kafama takmam herşeyi diyorsan bir doktora görünmen de fayda var...
Ozaman doktora git durumuna göre sakinleştirdi ve hormonların içinde iskoç verirler, Aşırı saç dökülmesi hastalıkta olabilir hormonsal bir aktivitede olabilir. Geçmiş olsun sabırlı olmayı dene sakin ol...🌹👍
Çok çok teşekkür ederim maalesef kaç gündür ağlıyorum sakin olmayı deniyorum ama dökülen saçlarımı gördükçe içim acıyor resmen umarım ileride ince saçlı olmam
yanıltıcı bilgi. hiçbişey etki etmese kururken veya tararken dökülen azalır. tabiki bu fikre katılmıyorsan da ısrar etcek değilim ama benim bizzat yakınlarımdan tecrübe ettiğim bu
kiz sacina acaba degisik krem felan mi kullandin sampuan? bak hem sampuan hem sac kremi ayni yikamada sacina yaparsan bir dönem sonra sac döker öyle yapmis olabilir misin? yoksa kesin git doktora dalgaya gelmez üzüldüm adina ya 😦
Kan değerlerine yaada vitaminlerine baktırmanı tavsiye ederim. Aynı sorun bende de vardı şu an vitamin kullanıyorum ve gerçekten ciddi anlamda bir düzelme var:)
Tsh, ferritin, folik asit, b12 , çinko gibi değerlerinde eksiklik vardır büyük ihtimalle. Testosteron hormonnuna baktır bir de. Cildiyeden mi aldın randevu?
Troid TE Yazmış doktor kapıda ona da bakılacak sanırım bunlar çözülebilen seyler mi? Sence erkeksi saç dökülmesi midir ya da genetik ☹️☹️ama ailede kel yok
Saçım normal de çok gür ama acayip dökülme oluyor eskiden de oluyordu ama bu son aylarda daha da çoğaldı. Duş aldığımda saç dökülmesi çok oluyor. Sanki saçımın yarısı gidiyor gibi. Ama hala gür görünüyor saçlarım. Garip biraz. Doktora gittiğinde burdan bilgilendirirsen sevinirim.
Dökülenler görünüyor çok fazla ben bir ara sadece sabah saydım 180 falandı akşam da aynı şekilde döküldü gün içinde ne zaman elim saçıma gitse 10-15 tane geliyor. Ve psikolojim baya bozuk olduğu için birkaç kere saydım tarama sonrqsı
En İyi Cevaplar