Saç dökülmesini ve kırılmasını önleyen şampuan ve saç bakım ürünleri nelerdir? Siz ne önerirsiniz şimdiden teşekkür ederim :)Saç dökülmesini ve kırılmasını önleyen bakım ürünleri
Saç dökülmesini ve kırılmasını önleyen şampuan ve saç bakım ürünleri nelerdir?
Saç bakımı hem kadınlar hem erkekler için oldukça önemli. Saçlarımızın sağlıklı ve canlı görünmesini isteriz. Bunu istemeyen yoktur herhalde değil mi? Peki sağlıklı ve canlı saçlara sahip olmak için neler yapmalıyız? Beraber bakalım :)
Sağlıklı saçlar için yapılması gerekenler
Sağlıklı saçlar için öncelikle dengeli beslenmek gereklidir.
Saçlar için faydalı olan biotin, folik asit gibi vitaminleri kullanın.
Saçlarınızı yıpratacak işlemlerden uzak durmaya çalışın.
Isı ile şekillendirme işlemlerini minimum seviyeye indirmeye çalışın.
Saç kremi ve saç maskesi kullanmayı ihmal etmeyin.
Saçınızı çok sıcak su ile yıkamayın. Ilık ya da soğuk su ile saçları yıkamak daha canlı saçlar için yapabileceğiniz temel bir adımdır.
Saçlarınızı tararken sert davranmayın. Mutlaka saç taramayı kolaylaştıran bir bakım ürünü tercih edin.
Mevsimsel değişikliklere göre saçınızın ihtiyaçlarını takip edin. Buna göre mevsimsel olarak farklı ürünler kullanın.
Saçları yıpratan etkenler nelerdir?
Saçları yıpratan etkenler nelerdir?
Güneş ışınları saçları yıpratmaktadır. Bu nedenle yaz tatillerinde saçlarımız aşırı kurur. Bu dönemde saçın nemini kaybetmemesi için özellikle dikkat edilmelidir.
Sıkı tokalar ile saçı bağlamak saçın kırılarak kopmasına neden olabilir. Bu konuya dikkat ederek saçlarınızın kırılmasına engel olabilirsiniz.
Saç kırıklarını kestirmemek saçın daha kolay yıpranmasına neden olmaktadır. Bu nedenle düzenli olarak saçların kırıklarının alınması gerekir.
Isılı işlemlere fazla maruz kalmak saçların daha kolay yıpranmasına neden olur. Bu nedenle saçlarınızı şekillendirme konusunda dikkatli davranmalısınız. Eğer çok fazla ısılı şekillendirme işlemi yapıyorsanız mutlaka ısıdan koruyucu saç spreylerini kullanmanızı öneririm.
Benim sağlıklı, canlı ve güçlü saçlara sahip olmam konusunda en beğendiğim şampuan ve bakım serisi Elidor Güçlü ve Parlak serisi oldu. Bu seriye ait şampuanı saçlarımın gittikçe zayıflayıp güçsüzleşmesi sonucunda kullanmaya başladım. Saçlarım hem parlaklığını kaybetmişti hem de çok dökülme sorununa sahipti. Bu nedenle araştırdım ve bu serinin saçları daha canlı ve güçlü hale getirmek konusundaki iddialarını görünce denemek istedim.
canlı saçlar
Uzun ve güçlü saçlara bayıldığım için Güçlü ve Parlak Serisi'nden şampuanı ve 1 Minute Süper Saç Kremi'ni de denemeye başladım. Şampuanı ve süper saç kremini kullanmaya başladıktan kısa bir süre sonra saçlarımda gözle görülür bir değişim oldu. Dökülmesi azaldı. Daha canlı ve parlak bir görünüme kavuştu.
Elidor 1 Minute Süper Saç Kremi
Adeta saçlarım çiçek açtı diyebilirim. Kısa sürede böylesine etkili bir bakım yapan Elidor 1 Minute Süper Saç Kremi ise inanılmaz pratik. Saçlarıma uyguluyorum ve 1 dakika sonunda duruluyorum. Ardından saçlarım yumuşacık ve parlak bir şekilde duştan çıkıyorum.
Saçlarımı çok kolay şekilde tarıyorum. Saçlarımda herhangi bir kırılma ya da kopma olmasını önlüyor. Saçımın neme doyduğunu hissediyorum. Bence canlı ve parlak olmasının en önemli nedeni bu. Benim severek kullandığım bu ikili saçlarınızla ilgili bir çok sorunuza iyi gelecektir. Ayrıca kokusunu da çok beğeniyorum. Banyo sonrası saçlarım mis gibi kokmaya devam ediyor. Eğer yıpranmış saçlarınızı eski canlı ve parlak görünümüne kavuşturmak istiyorsanız bir şans verin. Sonuçtan memnun kalacağınıza inanıyorum :)
Ben farmasiden aldım sarımsak özlü şampuan çok memnunum malum kapalı olunca Güneş görmüyor saçlar bana çok iyi geldi dene sende istersen ilk ayda fark ediyor.
Bu cok kisisel birseg bana iyi gelen sana gelemye bilir deneme yanilma yiluyla kendin bulmalisin sac dokulmesine cozum yok asiri degilse zaten gunde 100tel sac dokulmesine normal diyorlar, kiriklar icinse uclarindan aldiriyorum kiriklari onleyemiyoruz ve kestirmek en etkilisi oluyor
En İyi Cevaplar