Saçlarım siyah, tam kına rengini tutmuyor. Kınanın saça tam renk vermesi için ne yapabilirim ? Siyah saça kına yakılınca ne renk olur? Zerdeçal kınaya ne renk verir?siyah saça kına yakmak
Kınanın saça tam renk vermesi için ne yapılabilir?
Kına geçmişten günümüze kadınların saçlarına renk vermek için kullandıkları bir malzeme. Ben küçükken annem saçlarına kına yakardı ve çok güzel kokardı. Ben lise yıllarında saçlarıma kına yapmıştım. Ancak kınanın renk çeşitleri yok. Herkesin saç rengine göre farklı bir ton elde edersiniz sadece. En büyük avantajı saçtaki beyazları kapamaktır zaten. Kına yapmak ve doğru tonu tutturmak hakkında bildiklerimi seninle paylaşmak isterim.
Siyah saça kına yakılınca ne renk olur?
Siyah saça kına yakılınca ne renk olur?
Siyah saça kına yakmak çoğu kişi tarafından tercih ediliyor. Sonuçları da bir o kadar merak ediliyor. Siyah saç koyu bir renk olduğu için kına uygulandığında saç en fazla ne kadar açılabilir ve nasıl bir ton yakalanabilir pek bilinmiyor. Eğer koyu siyah saçlarınız varsa kına yaptığınızda kızılımsı tonlar elde edersiniz. Ancak bu tam kızıl bir saça sahip olacağınız anlamına gelmez. Saçınızda daha çok kızıl yansımalar yakalarsınız.
Kınanın saça verdiği renkler nelerdir?
Kınanın saça verdiği renkler nelerdir?
Kına saça kızıl, bakır, kumral, kahverengi tonlar kazandırır. Bu tonlara sahip olmak için saçınızın doğal renginin ne olduğu çok önemli. Sarı saçlı birine kına tavsiye etmem çünkü kına sarı saçta kötü bir kızıl renk yaratır. Bu da hoş bir görüntü değildir. Saçınız koyu siyah ve kestane tonlarındaysa saç renginizde çok değişmeler olmaz. Yukarıda da bahsettiğim gibi saçlarınız kızıl ışıltılar kazanır. Ama açık kestane ve kumral saçlarınız varsa saç renginiz kızıla dönebilir. Ayrıca kına saçlara bakım da yapacağı için saçlarınız doğal bir ışıltı da kazanır.
Kına taşı saça hangi rengi verir?
Kına taşı saça hangi rengi verir?
Kına taşı beyazlamış saçı koyulaştırır. Saça kızıl ve kahverengi tonlar verir. Ayrıca maske gibi bir etki yarattığı için saç derisine iyi gelir, dökülmeleri önler, saçı besler ve sağlıklı uzamasını sağlar. Saç derisindeki kepeklenme, kaşıntı, egzama gibi problemlere iyi gelir. Kısacası hem saç boyası hem saç bakımı için kullanabileceğiniz çok amaçlı bir ürün.
Zerdeçal kınaya ne renk verir?
Zerdeçal kınaya ne renk verir?
Zerdeçal saç bakımı için oldukça faydalı bir malzemedir. Saç derisini derinlemesine temizler. Saça parlaklık ve ışıltı kazandırır. Ayrıca kına hazırlarken karışımın içerisine de eklerseniz kınanınız daha açık renkte olmasını sağlar. Kına normalde saçınıza daha koyu tonlarda kızıl ve kahvelik verir. Eğer içerisine zerdeçal eklerseniz daha açık renkte tonlar elde edersiniz. 150 gram kadar kına kullandığınız bir tarif için 100 gram zerdeçal kullanabilirsiniz.
Kına nasıl hazırlanır?
Kına nasıl hazırlanır?
Kına hazırlamak için çok çeşitli tarifler var. Ben size içime en çok sineni anlatacağım.
150 gram kına, 2 yemek kaşığı zeytin yağı, kıvam alacak kadar sıcak suyu karıştırın. Dilerseniz içerisine zerdeçal ekleyebilirsiniz. Buna göre su miktarını arttırabilirsiniz.
Kına lekesi geçmez bu yüzden eski bir kıyafet giyin ve omuzlarınızı kapatın. Alın, kulak ve enseye vazelin sürün ki kına bulaşmasın.
Karışımı tüm saçınıza dipten uca uygulayın.
Saçınızı streç film ile sarıp 1 saat bekletin.
Saçınızı ılık su ile yıkayın. İlk yıkamada şampuan kullanmamanızı tavsiye ederim.
tam olarak nasıl bir ton tutturmak istiyorsun bilmiyorum ama, kızıl olmak isteyen bir arkadaşım bir kadeh kırmızı şarap, hafif kumralımsı olmak isteyen bir başka arkadaşım ceviz yaprağı katıyordu kınaya. ben hiç denemedim ama bu tarz hileler işe yarayabilir belki.
Tarçın Ceviz yaprağı Soğan kabuğu suyu (kaynayacak soğutulacak) Çay demi (soğuk katılacak) Yumurta Hakikî zeytinyağı Bunlar hem saçı besler hemde çok güzel renk çıkmasını sağlar
Kına mazide kaldı sanıyordum artık :D ama babaannem kınanın içine kına taşı diye bişey katardı, ve galiba o taş renginin tam tutmasını sağlıyordu emin değilim, kına taşı diye bişey duymuştum ama, araştır onu bir istersen :)
zamanı gelince yakmazsan baş ağrısı yapar bunu bil de
- yeşil ceviz kabuğunu kaynat bildiğimiz demleme çayla karıp yakabilrisin
-yada şarap ve adaçayını karıştırıp yakabilirsin
karıştırırken içine tarçın atarsan kokusu pek olmaz bir de menekşe yağı katarsan saçlarını yumuşatır sertleştirmez. yumurta da kat bir tane saçına bakımda yapmış olursun
Bende saclarimi kinayla kizil yapıyorum. İlk yaptigimda ne olur ne olmaz diye kararsiz kaldigim icin baska yerden kizillik katan bitkileri aldim Mianin Bahcesi yazarsan facebook ta cikar kizil olmasini istiyorumedim ve kizil yapan bitkileri kinayla beraber gonderdiler. Ve ayriyetten kinaya zeytinyagi zerdecal limon suyu ve herhangi kirmizi bitkiler kirmizi rengini verir
3 yıldır kına yakıyorum ve çok memnunum. Her gören saçın boya mı diye soruyor. Özellikle güneşte çok parlıyor. Soruna gelecek olursam kızıllık istiyorsan kuşburnu, pancar suyu, kırmızı şarap, nar suyu koyarak kızıl bir renk elde edebilirsin. ayrıca kınanın içine yarım limon sıkarsan rengini tam verir. En az 6 saat beklemen lazım. bir dene bakalım sonuç nasıl olacak :)
vallaha. ben bi ara kullandım 3 yıl kadar. 3-4 ayda bir yenilemezsem sürekli baş ağrısı çekiyordum bir de diş etlerim şişip acıyordu. tekrar uyguladığımda geçiyordu. zor oldu ama bırakabildim sonunda. doğal hali daha iyi oluyo:))
yani ben saclarimi kirmiziya boyatmistim kirmizi aka aka acik bir renk ortaya cikmisti cok cirkin duruyordu sonra komple kafama kina yakmistim cok hos bir renk oldu.