Suya bişeyler söyleyip içmek dediğin Ayet okuyoruz. Suya üflediğimiz zaman da Allah'ın Hu ismi ile üflenilir ve tesiri suya geçer. Suyu içtiğimizde ayetlerin etkisi hayrı bize ulaşır.
Yapılan bir araştırmalarda ise bazı yiyeceklere güzel sözler söyleyip bazılarına çirkin sözler smylemişler. Bu yiyecek pilavmış ve ayrı odalarda tutmuşlar. Daha sonra incelediklerinde kimyalarının değiştiği görülmüş ve yanında kötü şeyler söylenen pilav daha önce bozulmuş. Diğeri ise daha taze imiş. Söylenilen şeyler yiyecekleri de içecekleri de bitkileri de e dolayısıyla bizi de etkiler. Ayetler de tabiki:)
o araştırmanın pek saglam bir araştırma olmadıgı kesin çünkü maddeler güzel sözlerden etkilenmez bunun bilimsel en ufak bir yönü olamaz ama tabi inanmak güzeldir dostummm sorun yok mutlu oluyorsan sıkıntı yokk:))
dostum güzel söz söylemek ve etkilenmek ruh ile alakalıdır örnegin seni seviyorum dese biri ruhun bunu algılar beynin mutluluk hormonu salgılar ve kendini iyi hissedersin. maddelerin beyni mi var sözleri algılama mekanizmaları veya hormon salgılanımları olsun. bu dedigin çok yük bir safsata bana bilimsel bir çalışmanın linkini at sana istedigin vereym
okudum ve ilgili bir belgeselde izledim daha sonra googleden de araştırdım bir bilim insanın ortaya koydugu bir tez kendisini destekleyen başka hiç bir bilim insanı olmadıgı gibi bu iddası biyoloji kimya fizik alanında da ciddiye alınmamıştır. hiç bir bilim dergisinde böyle bir idaa yayınlanmamış bir bilim toplulugunun araştırma konusu olup dogrulanmamıştır. bu tür şeyler bilimden uzak insanları heyecanlandırmak prim yapmak için ortaya atılan sözde bilimsel iddalardır. şayet böyle bir durum dogru olsa bütün kuantum fizigi degişirdi. fen bilimleri alanında yeni bir çıgır açılırdı. https://www. evrimagaci. org/fotograf/56/1274 bu linkede bakabilirsin
Yerden bir taş alıp gökyüzünde ki ayı vurmayı denemek kadar saçma çünkü kardeş. Ledün ilmi nedir önce onu hakkında yeterince bilgi edin. Talep edilerek veya çalışarak edinilen bir ilim değil. Hızır a. s. Ve onun derecesindekilerin vakıf olduğu bir ilme göz dikmek bizim nefsimizin ne haddine..
Ne olduğunu biliyorum. Bazı yollar vardır kestirme. Bazı yollar uzun ve belirsiz vs. Şahsen deneyeceğim İnşaAllah bizzat. Denemekke hiçbir şey kaybetmeyiz.
En İyi Cevaplar