Bizim buralarda hiç olmuyor ama misafirliğe gittiğim bazı yerlerde görmüştüm. Çoğu kişi de birbirini tanıyor oluyor, İstanbul gibi bir yerde gerçekten şaşırtıcı bunları görmek. :)
Ramazan ayında mahalle iftarlarına katılır mısınız?
aslında iyi birşey geniş aile izlenimi veriyor mahalle olduğu için tanıyorsun da çoğunu ama bir yandan kötü daha dün şahit olduğum bir olay eve gidiyordum iftara yetişmeye çalışıyordum tam ezan okunduğu vakit otobusten indim mahalle iftariyesine dogru ara sokaklardan geçerken milletin yemek yediği sokağın bir alt sokak başında kuru ekmek yiyen bir kadını gördüm kim olduğu ne olduğu nereden geldiği önemi yok ama insan inancını sorgulaması gerekir ben gerçekten müslüman miyim diye bu yaşanıyorsa boşverin orucu ibadeti iman etmeyi önemi yok çünkü olsaydı o insan kuru ekmek yerken millet orda yemek sırasında durmazdı. İslamiyet çok güzel bir din bunun farkına varınca şehadet getirip İslamiyeti kabul ettim ama Müslümanlık bu olmamalı İslamiyeti yanlış algılanıyor yani başındaki doğruyu yanlışı farkedememek çok acınası bir acizlik olsa gerek... siz siz olun İslamiyeti anlayarak yaşayın
Asla gitmem Aç olan insanların gidemediği tek yer iftar çadırları halbuki aç gözlü insanların gitmeyip te yemek bulamayanların gitmesi gerektiğini düşünüyorum. Bizim toplumumuz çok ters bir toplum. Birde o kadar insanın içinde rahatta edemem millet çok geniş.
Bence yanlış düşünüyosun asla gitmemlik bir şey yok biz kendimizde veriyoruz o insanların birarada olması için de yapılan bir şey her akşam gidip orda yenilcek diye bir şey yok tabiki ama ramazan beraberken güzel olan bir şey bence illa bir kez gidilmeli zaten yaptığın bölgedeki katılıma göre yemek çıkıyo, tanıyıp görüşmediğin uzaktan tanıdığın vs insanlarla aynı sofraya oturuyosun bayram ortamı gibi bence güzel bir şey bir kere git
@sebepsızzx Ben asla gitmem arkadaşım sen gidebilirsin tabi beni benden daha iyi tanıyan yok tabi artı tamam beraberlik vs iyi hoş bir ortam tabiki ama önce gerçekten yemeğe muhtaç olanların oturması daha sonra yer kalırsa oturulması gerekir bana göre benim fikrim bu yönde ayrıca ben öyle kalabalık tanımadığım insanlarla aynı masada oturamam huzurum olmaz. Biri ses çıkarıcak diğer konuşucak bir adabı olmalı ayrıca uzaktan vs tanımadığım adamla aynı masaya bile niye oturayım ki dediğim gibi anlamışsındır umarım. Madem böyle bir yemek veriliyor öncelikle gerçekten yemek lazım olanlar yemeli ne aç insanlar var çadırda karnı tok sırf ortam için oturanları izliyenler.
Evet belediyeler her ramazan yapiyor bunu müsait olan ya da değişik bir akşam olsun isteyenlerde gidiyor belki evdeki gibi çeşit çeşit sıcak menüler olmuyor ama maksat halkla beraber iftar açmak 2 sefer özellikle gitmişliğim vardır merak ortam nasıl oluyor vs.. 😊
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Var burda ama evinde yemegi olanlar degil olmayanlar gitse daha iyi milletimiz nerde beles oraya yerlesiyor ac insanlar gitsin ya gitmeyin siz yer kalsin onlara cekiniorlar belkide durumu iyi olanlarin arasina girmeye sacmalamayin gitmeyin sakın durumu iyi olanlar.
Ben oruç tutmuyorum, uzun yıllardır da tutmuyorum. Etkinliklere iftar sofralarına da katılmazdım, sıkıcı gelirdi. Ta ki dün akşam üzeri, arkadaşlarımla Eyüp sultan'a gidene kadar, sofraya katılmasamda, sabah'a kadar, eyüp sultan ve sultanahmet te geçirdim, ve çok mutlu oldum. Yitirdiğim duygularımı kazanmama yardım etti. Bende Lokum aldım öylesine, lokum dağıttım insanlara, çok mutlu oldum
Hic gitmedim ama bizim belediye surekli yapiyor hergun farkli mahallede. Bu sene denk gelirsem katilmak istiyorum toplu iftar yapmayi cok severim.
Ama yok yer tutmaydi yok bir paket fazla alma cabasi falan cok rahatsiz ediyor beni. Gecen yillarda evin sokaginda yapmislardi herkes yer tutcam die sandalyelere bir seyler koymustu :) cok ayip bence. Utanirim ben yani..
Ne güzel ama ya. Yasamayi istedigim ortam. Aha, ramazan geceli bir hafta oldu, ne davet eden var ne bisey. Ben tek yasiyorum zaten, kimi nasil cagirayim. O kadar akrabam var bide. Asiret gibi kalabaligiz. Yaziklar olsun be. Anca arkadaslarla restoranda bulus, iftar yap, pehh.. bu mu ramazan
Geçen sene bizim mahallede de yapılırdı, çok manevi duygularla hazırlardık sofraları dualarla falan ama, şu an aklıma sadece iftardan sonra dedikodu eden, seni oğluma alıyım mı diyen teyzeler geliyor aklıma. 😂😂
aç gözlü insanlar falan denmis bence alaksi yok insanlarin ac veye tok kisilerle paylastigi belki 1 tas sıcak çorba ve hep birliktelik duygusu en basinda insani mutlu eder ki biz böyle şeyler yapiyoruz katılılıyoruz bunlari yaparakda gurur duyuyoruz
herkez katilirimda olmuyor diye üzülmüs üzülmeyin bak kactane kisi var burada istekli olduktan sonra sizde yaparsiniz iftar icin yemek verecegiz dediginizde cogu mekan sahipleri destekler hem birbirinizi yüz yüze görmüs olursunuz
Burada yok çok fazla o yüzden biz toparlanir kolu komsu es dost kalabalık şekilde iftar ederiz kendi çapımızda yapmaya çalışırız bereketli oluyor ve mutlu ediyor
katılırım, zaten bu gibi maneviyatı yüksek yerlerde insanlar tanışıyor gibi hisseder, hiç kimseyi tanımadan katıldığın bu ortamdan en az 10 arkadaş edinip çıkarsın :)
Ben Gaziosmanpaşa dayım orda belediyenin vermiş olduğu iftar yemeklerinde garsonluk yaptım 1 ay boyunca mercimek corbası için üstüme falan atlayan oldu 😂
1 kere gitmiştim sanırın. Bizim bahçede öyle gibi hergün 15 20 kişi oluyoruz
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Mahalle iftarları yiyecek bir tas bile yemeği bulamayanlar içindir. Evde yiyecek yemeği olanlar dahi oralara gidip onların nasibini almaktadır. Bu çok yanlış bir hareket.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
mahalle iftarlari maddi durumu iyi olmayan lar içindir cogunlukla.. maddi durumu iyi olanlar evlerindr baska yerlerde yemeli ki maddi durumu iyi olmayanlara oorada yemek yetişsin
En İyi Cevaplar