Merhaba arkadaslar,
hemen sizin fikirlerinizi duymak zorundayim.
Simdi ilk ramazan günü gecti. Bir kac senedir ramazan ayinda her gün oruc tuttum fakat bugün gercekten cok tuhafdi. Cok sicak oldugu icin inanilmaz derecede zorlandim. Gücüm sifirdaydi, yataktan bile cok zor kalkabildim. Sicakliktan basim sürekli dönüyordu, sanki bayilacaktim. Genelde böyle zorlanmazdim, ilk kez böyle oldu.
Neyse, ayni anda bir lise sinavi icin calisiyorum. O gün oruc tutsam mi tutmasam mi diye düsünüyorum.
Eger yine bugün ki gibi fena olacaksam sinav icin cok kötü olacak, eminim.
Daha önce diger sayfalarda biraz arastirdim.
Nerdeyse her sayfada tutmak zorunda oldugumuzu okudum. Hatta ac kaldigimizda beynimiz daha da cok calisiyormus. Bugün kendimde tam tersini gördüm.
Youtube da bir dayi sinav oldugu günlerde tutmak zorunda degiliz diyor, onun yerine kaza yapariz, bitti.
Simdi kafam karisti, kime inanacagimi bilmiyorum.
O yüzden size soruyorum.
Siz tutarmisiniz ya da tutmazmisiniz?
Okula gitmiyorsanizda cevap verebilirsiniz, cok sevinirim.
Hepinize iyi aksamlar dilerim
hemen sizin fikirlerinizi duymak zorundayim.
Simdi ilk ramazan günü gecti. Bir kac senedir ramazan ayinda her gün oruc tuttum fakat bugün gercekten cok tuhafdi. Cok sicak oldugu icin inanilmaz derecede zorlandim. Gücüm sifirdaydi, yataktan bile cok zor kalkabildim. Sicakliktan basim sürekli dönüyordu, sanki bayilacaktim. Genelde böyle zorlanmazdim, ilk kez böyle oldu.
Neyse, ayni anda bir lise sinavi icin calisiyorum. O gün oruc tutsam mi tutmasam mi diye düsünüyorum.
Eger yine bugün ki gibi fena olacaksam sinav icin cok kötü olacak, eminim.
Daha önce diger sayfalarda biraz arastirdim.
Nerdeyse her sayfada tutmak zorunda oldugumuzu okudum. Hatta ac kaldigimizda beynimiz daha da cok calisiyormus. Bugün kendimde tam tersini gördüm.
Youtube da bir dayi sinav oldugu günlerde tutmak zorunda degiliz diyor, onun yerine kaza yapariz, bitti.
Simdi kafam karisti, kime inanacagimi bilmiyorum.
O yüzden size soruyorum.
Siz tutarmisiniz ya da tutmazmisiniz?
Okula gitmiyorsanizda cevap verebilirsiniz, cok sevinirim.
Hepinize iyi aksamlar dilerim
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
tutma ya geleceği riske etmeye değmez
Eminmisin?
Belki tutmadigim icin, liseyi kazanmayacagimi düsünüyorum. Allah beni belki böyle cezalandirir.
Tek korktugum sey bu aslinda :(
tek gün için cezalandırmaz seni zaten cezalandırma diye bişey yok ya bir gün oruç tutmadın diye cayır cayır yanmazsın ki o gün senin geleceğini etkileyecekse riske etmeye değmez bence kaza edebilrsin onu ama geleceğini telafi edemezsin
kardeşim Allah seni bu dünyada değil öbür dünyada cezalandıracağı gibi o gün için bahanen var Allah hoşgörülü ve affedicidir. Sonuçta o sınav senin geleceğini ve hayallerini temsil ediyor. Eğer ki kendimi suçlu hissederim diyorsan 1 gün kaza orucu tutarsın ve dini inancını yerine getirirsin.
tamam, dediklerinizi anliyorum ama son bir sorum daha var:
Simdi sinavim carsamba gününde ve o güne kadar calisiyorum fakat bugün anlattigim sebepler yüzünden birsey yapamadim.
Simdi carsamba gününe kadar oruc tutmazsam ve o (dört günleri) kaza etsem hala bir sikinti olmaz mi?
Eger cok soruyorsam ve abartiyorsam yanlis anlamayin ama gercekten sizin yardiminiz bana lazim.
yok canım olmaz yaaa dert etme o kadar tutamayan insan var çeşitli nedenlerle ya da tutamayan o zmaan tutamayan herkes cezalandırılırdı
Kaza orucu tutarsan sıkıntı olmaz zaten kaza orucu bu tür durumlar için bizlere tanınan bir özür dür. İnternette okuduğun açken beyin daha iyi çalışır lafı ise tamamen yalandır. Beynimiz fiziksel ve psikolojik aktiviteleri yapmak için glikoza ihtiyaç duyar ve glikozu da yiyecek ve içecekler ile temin ederiz anlayacağın bir şeyi anlamak düşünebilmek ve hareket edebilmek için yemeğe ihtiyacın var. Hele ki söz konusu sınavınsa kesinlikle oruç tutmamalısın. Sonradan kaza orucu tutarak dini vazifeni yerine getirebilirsin ama sınava hazırlanmak için olan süreni geri getiremessin.
@ekmekarasıhelva aşkım sen bayağı biliyomuşsun ya :D damatlık puanlarına +1 de ben ekledim kskskksks
Ikinize cok tesekkür ediyorum, sayenizde rahatlaybildim.
Gercekten o aciklamalariniz icin cok sagolun, iyiki varsiniz XD
hiç önemli değil :)
sende iyi ki varsın kendine iyi bakman ve sınavlarından yüksek notlar almanı diliyor ve umut ediyorum :)