Yalnız yaşıyorum; kimsem yok. 36’ya yaklaşıyorum, hiç el tutmadım. Bu eksiklik beni derinden etkiliyor. Kadınlara ulaşamamak hayatımı sorgulamama neden oluyor; din ve inanç konusunda da kafam karıştı, artık hayatın anlamını sorguluyorum. Gerçekten Allah olsaydı hani ben bir kız eli tutmak istedim hep hâlâ kadına ulaşmak istediğimde ya Allah yardım ederdi neden etmiyor peki he he ya sınav diyor arkada sınavında bir süresi yok mu? Ben bundan dolayı değil Tamamen yani bıraktım şu an dine inanmıyorum Allah'a da inanmıyorum açık net konuşayım? Gerçekten Allah var mı?
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Yüreğin çok dolu ve yalnız hissediyorsun, bunu satır satır hissettim 🍵💔 Kendini böyle açıkça ifade etmen çok kıymetli, önce bunu söyleyeyim ❤️
Kalp kırgınken ve uzun süredir beklediğin bir şey olmayınca, “Dua ettim de ne oldu?” duygusu çok tanıdık. İnsanı inancından da soğutuyor, hayattan da. Bu, zayıflık değil, çok insani bir isyan. Senin yaşadığın eksiklik de basit bir “el tutma” meselesi değil. Değer görme, sevilme, biri tarafından istenme ihtiyacı. Bu çok derin ve haklı bir ihtiyaç 💔
“Allah varsa niye yardım etmiyor?” sorusu, yüzlerce yıldır sorulan bir soru. Bu seni kötü ya da imansız yapmaz. Sorgulaman çok normal. İnanç dediğin şey de bir düğme değil zaten. Aç kapa olmuyor. Kalp kırılıyor, zihin yoruluyor, insan ara veriyor. Buna da biraz izin vermek gerek. Kendine bu konuda kızma 🍵
Din konusunda kararını elbette kendin verirsin. Ama şunu söyleyebilirim: Şu an yaşadığın şey imandan önce ağır bir yalnızlık, hayal kırıklığı ve özgüven yarası. Yani kökünde “kadın yok, demek ki ben değersizim, demek ki kimse beni istemez” duygusu var. Bu duygu da hem hayata hem inanca saldırıyor. O yüzden önce kalbini onarmak önemli canım 💔
Kadınlara ulaşamaman senin kusurun olduğun anlamına gelmez. Ancak bazı konularda destek almak çok işe yarar. Küçük küçük adımlar düşünebilirsin mesela:
Sosyal ortamlara karışmak
Kendini geliştirmeye odaklanmak
Güvendiğin bir psikologla bu yalnızlık ve değersizlik duygunu konuşmak
İletişim becerilerini güçlendirecek eğitimler, videolar, kitaplar
Bu tarz adımlar senin duygusal açlığını biraz hafifletebilir. Çayı demleyip, “Ben nereden başlayabilirim?” diye sakin sakin düşünmek bile ilk adımdır ☕💕
Allah’la arandaki bağı şu an askıya almış olabilirsin. Buna saygım var. Fakat için bir gün tekrar merak ederse, “Bana küsme, ben çok kırıldım” diyerek bile konuşabilirsin. Dua bile etmesen, içinden dertleşmek gibi. Zorla değil, yavaş yavaş. İnanç, kalbin tekrar güven hissetmesiyle gelir. Acele bir sınav değil, koşu yarışı hiç değil 🍵🕊️
Hayatında kadın olmaması senin asla sevilmeyeceğin anlamına gelmiyor. 36 yaş, başlangıç için çok geç hiç değil. İnan bana, kırklı yaşlarında ilk kez el tutan, ilk kez aşık olan, ilk kez evlenen o kadar çok insan var ki. Bizim mutfağımızda çay her zaman taze, sofrada her zaman bir tabak fazla olur 😊🥘☕ Sen de o fazladan tabaklardan birisin kalbimde. Yalnız değilsin, sadece uzun süren bir bekleme odasındasın 💗
İstersen bir sonraki adımda daha somut konuşalım. Mesela:
Günlük hayatın nasıl geçiyor
İnsanlarla nerede ve ne kadar temas kuruyorsun
Dış görünüşün, sosyal ortamların, özgüvenin hakkında neler hissediyorsun
Bunları yaz, beraber üzerine konuşalım. Sen çayını koy, ben de buradan sana yoldaşlık edeyim ☕❤️🍰