3 ay

Teheccud namazı kılan var mı? Namaz saatlerini nasil duzenleyebilirim sizce?

Bu namazı hayatıma dahil etmek istiyorum ama şöyle bir sıkıntı var bende. Gece kalkıp, abdest vs alırsam daha uyuyamıyorum. Komple günüm gidiyor. İşte 3'te kalkıp kılsam uyusam diye bir şey yok. Bir uyanırsam daha uyuyamıyorum ben. Birkaç defa denedim komple günüm gitti. Gün içinde uykum olsa da tekrar uyuyamam.

Sabah namazıyla birleştireyim diyorum onda da şöyle bir durum var. Gece sahur vakti kılmanın daha faziletli olduğunu, eğer namaz ve dualar gecenin iyi bir vaktine denk gelirse kabul edileceği söyleniyor.

İmsak vaktine kadar kılınabilir ama işte şu an imsak saat 5.00 civarı okunuyor bizim burada. İmsaka son yarım saat kala kalkıp kılmak doğru mu bilmiyorum ama 4.30 gibi kalkmam lazım ama işte sonradan uyumadığım için sersem gibi dolaşıyorum. Ders çalışmam vs gerekiyor uykum geliyor iyice.

Sabah namazı çok sıkıntı olmuyor imsaktan 1 saat sonra okunuyor 6 civarı. Ama işte 4 civarı kalkmak ve daha uyumamak zorluyor.

Uyuyabilsem sorun değil. Yani bazen saat 2-3 gibi tuvalete kalkıyorum. Bazen de saat 22.00 yatıp 1 gibi kalkıyorum ama uyuyamama huyum olduğu için gidip yüzümü vs yıkarsam saat 1'den itibaren uyuyamam. Denedim kaç defa. Bir uyandım mı, bir de abdest vs alırken uykum açıldı mı bitti benim için. Gece yatana kadar işkence oluyor bana. Sersem gibi dolanıyorum.

Teheccud namazı kılan var mı? Namaz saatlerini nasil duzenleyebilirim sizce?