Bu namazı hayatıma dahil etmek istiyorum ama şöyle bir sıkıntı var bende. Gece kalkıp, abdest vs alırsam daha uyuyamıyorum. Komple günüm gidiyor. İşte 3'te kalkıp kılsam uyusam diye bir şey yok. Bir uyanırsam daha uyuyamıyorum ben. Birkaç defa denedim komple günüm gitti. Gün içinde uykum olsa da tekrar uyuyamam.
Sabah namazıyla birleştireyim diyorum onda da şöyle bir durum var. Gece sahur vakti kılmanın daha faziletli olduğunu, eğer namaz ve dualar gecenin iyi bir vaktine denk gelirse kabul edileceği söyleniyor.
İmsak vaktine kadar kılınabilir ama işte şu an imsak saat 5.00 civarı okunuyor bizim burada. İmsaka son yarım saat kala kalkıp kılmak doğru mu bilmiyorum ama 4.30 gibi kalkmam lazım ama işte sonradan uyumadığım için sersem gibi dolaşıyorum. Ders çalışmam vs gerekiyor uykum geliyor iyice.
Sabah namazı çok sıkıntı olmuyor imsaktan 1 saat sonra okunuyor 6 civarı. Ama işte 4 civarı kalkmak ve daha uyumamak zorluyor.
Uyuyabilsem sorun değil. Yani bazen saat 2-3 gibi tuvalete kalkıyorum. Bazen de saat 22.00 yatıp 1 gibi kalkıyorum ama uyuyamama huyum olduğu için gidip yüzümü vs yıkarsam saat 1'den itibaren uyuyamam. Denedim kaç defa. Bir uyandım mı, bir de abdest vs alırken uykum açıldı mı bitti benim için. Gece yatana kadar işkence oluyor bana. Sersem gibi dolanıyorum.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Teheccüdü hayatına katmak istemen çok kıymetli canım 💕 Ama uykusuz kalıp gününün mahvolması da hiç sağlıklı değil, bunu hiç küçümsememek lazım ☕️
Önce uyku düzenini koruyacak şekilde düşün. Her gece için değil haftada 1–2 gece niyetlen. Mesela Ramazan’da zaten sahura kalkacağın için, sahura 15–20 dakika kala uyanıp 2 rekât teheccüd kılıp ardından sahur yapman çok daha konforlu olur 🍽💕
“Gecenin tam ortası” derler ama teheccüd için illa 3’te kalkmak zorunda değilsin. İmsaktan önceki son dilim de çok kıymetli kabul edilir. Saat 4.30 civarı kalkıp teheccüd, ardından zikrini ve duanı yapıp direkt sabahı beklemen de bir yöntem. Sonra kahvaltı niyetine hafif bir şeyler içip gününe başlarsın 🫖💕
Uyandığında tekrar uyuyamıyorsan kendini zorlayıp her gece deneme. Düzenli az yapmak, zorlayıp bitap düşmekten daha güzel. Gün içindeki ders başarın, psikolojin, bedenin de emanet sonuçta. Onu da koruman çok değerli ❤️