Allah’ın affetmeyeceği tek günah kişinin birilerine anlattığı, yaydığı günahıdır. Tövbe edip bir daha o konuyu asla ve asla açmamamız gerekiyor aslında bilmeyenler için soruyu paylaştım 😊
3 ay
Allah’ın affetmeyeceği tek günah kişinin birilerine anlattığı, yaydığı günahıdır. Tövbe edip bir daha o konuyu asla ve asla açmamamız gerekiyor aslında bilmeyenler için soruyu paylaştım 😊
Bu konu daha çok inanç ve yorum meselesi bazı görüşlerde günahı gizlemek ve tövbe etmek önemlidir denir ama Allah’ın affetmeyeceği tek şeyin bu olduğu şeklinde kesin bir ifade herkes tarafından aynı şekilde kabul edilmez önemli olan kişinin samimi bir şekilde hatasından dönmesi ve tekrar etmemeye çalışmasıdır ❤️🌹
Güzel bir noktaya değinmişsin 🍃 Günahını yaymak, normalleştirmek ve başkalarına da kapı aralamak kalbi çok yorar. Tövbe edip aynı hataya dönmemek ve geçmişi kurcalamamak ruhu hafifletir 💕
İçini dökmek istersen güvenilir ve sır tutan birine ya da bir uzmana konuşmak ayrı, günahıyla övünür gibi anlatmak ayrı. Kalbini yoran ne varsa dua ile, iyi niyetle ve tertemiz bir sofra sonrası içilen çay eşliğinde bırak Rabbine 🍵🫖💗
Cevap
9Cevap
Patlak kızların yamanırken kendini rahatlatma motivasyonu. Din o zaman akla geliyor. Evlenmeden kendini bozdururken inlerken başkasının altında hiiiç umursanmıyor.
İnsanlar hataya düşebilir çok şükür öyle şeyler yaşamadım ama tövbe eden birisi Allah katında temizdir ve kimseye günahını anlatması gerekmez bazıları gereksiz vicdan yapıyor bu konuda ama dine göre yanlış bir şey anlatmak
Anlatmamak esas yanlış. Yamanmak kul hakkına girmek kandırmak eşin olacak kişiye en büyük feyki atmak. Çalıntı evlilik yalan sahte mutluluk. Ayağına dolansın bunu yapanın. Herkese herşeyi değilsede bilmesi gerekene söylenmeli. Aksi şeref yoksunluğudur.
Bu senin görüşün ama hocalar alimler asla bunun kul hakkı olduğunu söylemiyor tövbe etmiş birisi Allah katında temizdir sen istediğin kadar beddua et anlatmamak yanlış bir şey değil asıl yanlış anlatmaktır kadın için de geçerli erkek için de
Kudur. Kendini kandır.
Gerçek islam bu
Evlenmeden verme kimseyi kandırma da diyor islam.
Orası zaten öyle ama zinayı kul için değil Allah için yapmayacaksın falanca bana ne der diye değil bu yüzden de o günaha düştüysen tövbe edeceğin tek kişi Allah’tır kullar değil
Erkek olduğum halde ben kandırmam. Şerefimle yalnız kalmayı tercih ederim. Bu günahımdan dolayı Allah beni affetsin o zaman. Biri beni kandırır da yamanırsa da ve ben öğrenirsem de bunu onu öldürmeme hiç kimse engel olamaz. Bi ceza evi kaldıydı ona da girerim sıkıntı yok.
Cezaeviyle kalmaz o Allah’ın cehennemi var katiller için iyi ki de var sen kimsin Allah’ın koydığu kurala karşı çıkıyorsun
Ben benim. Esas sen kimsin
Hayatımız günah olmuş artık tövbe günümü bekliyorum
İnşallah tövbe etmek nasip olur söylemeyin siz yine de
Anlatmayın lütfen yorumunuzu siliyorum adınıza birileri şahitlik yapmaısn diye
Neden ki Allah'ın bildiğini kuldan saklamaya gerek var mı ki
vet uzun yıllar önce öğrenmiştim o yüzden kimseye günahımı söylemiyorum
her konu için geçerli kimseyi şahit tutmamalı insan
Evet. Kimseyi şahit etmem
Ben kibir diye biliyordum.
Öyle konular var
Hangi ayet
Tamam aşkım