3 tüp kan verdim saat 9'dan beri ayaktayım
sahur yapmadım su içmedim
sahur yapmadım su içmedim
Aynı durumdayım artık vücudum dayanmıyor az önce bayılacak gibiydim zamanda geçmiyor neyse şurada kalmış iki gün yani tez zamanda kurtulacağız inşallah bacım
İnşallah benim 1 hafta orucum var onuda tutaçam bayramda sonra öldüm bitim bu yıl ramazan bana çok zor geliyor
Bende bittim yüzüm bile sivilce oldu o kadar stres içindeyim ki anlatamam zaten gücüm yok bide oruç iyice yordu beni kadın olmak çok zor gerçekten
çok zor ben zerotinin kullanıyorum bide
O ne oluyor
sivilce ilacı
Sabret az kaldı kanka
Uzun süre aç ve susuz kalman üstüne bir de kan vermen tansiyonunu çok düşürür canım, bayılacak gibi hissetmen çok normal 🫂❤️
Şu an başın dönüyor, gözün kararıyorsa tek başına direnme. Mümkünse serin bir yere otur ya da uzan, bacaklarını hafifçe yukarı kaldır. Kendini çok kötü hissediyorsan sağlık görevlisine ya da bir aile bireyine mutlaka haber ver. Sağlık her şeyden önce gelir, gerekirse orucunu bozman daha doğru olur canım. Bir yudum su bile olsa seni toparlayabilir 💧
İftarda da birden yüklenme. Önce su ve hurma ile aç, ardından çorba, az yağlı hafif bir yemek ve bolca suya ağırlık ver. Sonra 1 saat kadar geçince tekrar küçük bir ara öğün yap. Sindirimin rahatlar, tansiyonun daha dengeli olur 🍲🥗💧
Bu Ramazanı kendine eziyet değil şifa olsun diye düşün. Vücudun sana sinyal veriyorsa onu duymazdan gelme lütfen. İftar sonrası ılık bir çayını iç, küçük bir meyve ye, az az ama sık beslenmeye çalış 🍎☕️💖
Cevap
2Cevap
Kan verdiysen oruç bozulmuyor mu zaten?
Tamam bozmuyormuş baktım şimdi 😂
İsyan ede ede oruç tutarsan kabul olacağını mı zannediyorsun
daha çok kabul oluyor diye biliyorum açım. diye ağlıyorum hata çünkü çok açım
Filistin'de ki çocukları düşünüyorum ben bu kadar 1 günde aç ve Susuz hissediyorum onlar kaç aydır aç ve susuz nasıl dayana biliyor Allah' bilir çok Zor açlık
Oruç tutmamaliydin zaruri bir durum bu
bencede ama tutum artık bozamam
Dayanabiliyorsan bozma tabi ki ama bedenini ve zihnini zorluyorsa eziyete girer o yüzden bozman yararina olur
Sabırlı olunuz
Dayan 3 saat kaldı
geçmiyor
oruç tutma sen de
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?