Bugün oldum sandım ama olmadı hiçbir şey ağrıdan yattım Kadir gecesine kadar olmasını istemiyordum neyse ne iyi gelir şu an bana
Not: Evli değilim
Bugün oldum sandım ama olmadı hiçbir şey ağrıdan yattım Kadir gecesine kadar olmasını istemiyordum neyse ne iyi gelir şu an bana
Not: Evli değilim
Bende aynısını yaşadım, kramplar giriyordu asla olamıyordum. Daha sonra bir kaç gün soğan kürü yaptım ve oldum şükür. Ne kadar zor bir şey olduğunu anlıyorum.2 bardak suyu kaynat, kaynayınca 1 adet soğanı kes içine at ve 5 dakika kaynasın. daha sonra ılık bir şekilde suyunu iç.
Karnındaki bu yoğun ağrı dinlenmeyi hak ettiğini gösteriyor canım ❤️ Ilık bir bitki çayı içmen kaslarını biraz gevşetir 🍵 Sıcacık bir duş da rahatlatabilir. Çok şiddetli bir ağrı yaşıyorsan bir sağlık kontrolü ihmal edilmemeli çünkü adet gecikmesi stresden beslenmeye kadar pek çok sebeple olabilir. Şu an kendini sıcak tutmaya çalış ve mümkün olduğunca sakin kal 🧡 Biraz uzanıp hafif bir şeyler atıştırmak da iyi gelir 🍲💛
Cevap
6Cevap
Yol, su, hava, stres, hastalık, ilaç kullanımı, cinsel ilişki ve hamilelik regl olmayı etkiler.
Yakın zamanda cinsel ilşkin oldu mu olmadıysa gebelik riski yoksa tamamen hormonsaldır ve uykusuzluk ta çok etkiliyor rahmi
Uykusuz. Ve streslliy biriyim ner ilişkisi kimse yok
Ramazan ayında uyku dğzenimiz alt üst oldu ve uyku ile hormonlar çok alakalı bazı hormonların salgılanması östrojen hormonu bile bununla alakalı ondandır soğan kürünü dene bir beyaz soğanı kaynat suyunu iç ve maydanoz ye birkaç gün eğer işe yaramazsa kadın doğuma git adet söktürür soğan
Deniycem çünkü epey gecikti baya oldu ramazan boyunca hiç yemedim orucu bekledim olmadı dünden beri karnıma ağrı girdi hafiften ama suandada olmamıştım ondan önce basım ağrıyordu ağrı kesici almıştık arveles suandada gelmedi bakalım ders calisiyorum
Dediğim soğan kürünü uygula sen bence bu süreçte çay ve kahveye veda et kanı pıhtılaştırır nol bol salata ye marul maydanoz
Daha uygulamadim şu an ağrı çok hafif var ama bir türlü regl atamıyorum ya
Bi doktora gözük kan değerlerine baktır.
En son gidicektim ramazan geldi
benim ki de 40 gündür kesilmedi 🤦🏻♀️
Sizinde duzensizklik var sanirimmmm 😐
maalesef düzelmiyor
Ama bence gelir Kadir gecesine cinsel bir hayatın var mı
Yok maalesef
Dur biraz acele etme stres yapma hemen
Valla 50 gün olcak neredeyse 😂
Cinsel ilişki olmadı mı hacı
Ben dindar biriyim
Oh oh bende bendee
normal 21-35 günlük döngü aralığının dışında kaldığı için bir adet gecikmesi (amenore/oligomenore) olarak kabul edilir. En yaygın nedenler arasında gebelik, stres, hormonal düzensizlikler, PKOS, tiroid sorunları, ani kilo değişimleri veya yoğun egzersiz yer alır. 7-10 günden uzun süren gecikmelerde bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına (jinekolog) başvurulmaldır
Adet neden gecikir? Adet gecikmesine neden olan durumlar gebelik, emzirme, hormonel sorunlar, doğum kontrol hapı kullanımı, aşırı egzersiz, ani kilo kaybı
Antidepresan ilaçları ağır ilaçlar kullanımındada geç adet olunabilir
Stres kilo değişimleri oldu sanırım geceleri geç yatıyorum ve ramazan boyunca stresliydim ondan öncede biseyler yüzünden oldu benimde gecikti şu an çok eski yılda da böyle oldu bikere ama düzeldi hormalnal sorunlar sanırım antidepresan ilaçlar kullanmadım hiç
Rahmin yorulmuştur ciddi bişey yoktur umarım Allah acil şifalar versin sana
Evet ama neden yoruldu daha yaşımız genç yani b12 eksiligimde olabilir
Bende de var demir eksikliği ve B12 bide hastayım 2 gündür dizlerim tutmuyor başım zonkliyor
Ama önemli bir şey yoktur ya
Baş ağrısı bende de var yaaa
2 tane parol içtim hala ağrıyor be
Tatmin et kendini bence
Ramazanda ne tatmini ve mlkmisin ben gece gündüz ibadetle geciriyorumm
Allah kabul etsin ama bu sağlık için ihtiyaç duyulan bir durum ya hani
Amin sağol valla öyle biseye vaktim yok yani yorgunluk var üzerimde stres
Tamam ama kötü bişey demedim ki sakin ol
Ne oldu namus bekçisimisin top git ananın bacının namusu kolla hadi ordan kolpası popo adam olsan foto koyarsın klavye götü
Biraz daha bekle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?