Bir sıkıntım ya da çok istediğim bir şey olduğu için değil öylece namaz kılıp dua etmek istiyorum ama duamın kabul olacağına inanamıyorum boşa gidecek gibi hissediyorum
3 ay
Cevap
0Cevap
Bence bu yaratıcını ya da dinini yeteri kadar sevmemekten kaynaklanıyor yanlış anlama lütfen ama yeteri kadar bağlanırsan hayatını ona adarsan yaptığın her harekette onu düşünürsen duanıda normal olarak yaratıcının gerçekleştireceğine inanarak edersin çünkü İslam'a göre o yaratıcı Allah yani her şeyi gerçekleştirebilir
Evet buna inanıyorum şüphesiz onun herseye gücü yeter zoruna da gitmez ama yıllardır ettigin dualarin sonuc vermemesi hayırlı seyler icin dua ediyoruz sonucta ona rağmen hic gerceklesmemesi beni böyle düşünmeme neden oluyor
Seni anlıyorum, bend3 böyle düşünüyordum 1-2 yıl önceye kadar hatta inthr etmiştim ve Allahtan ümidimi kesmiştim çoğu kezde İsyan etmiştim Şu an bir daha bağlıyım ona ve isteyerek ve inanarakda dua ediyorum bunu dediğim gibi yine hayatımın her alanına Allahı dahil ederek ve Hayatımı ona adayarak yapıyorum Yani şöyle Hayatımın her şeyinde Allahı düşünüyorum diyebilirim yaptığım bir hatada, mutlu olduğum bir anda, ağladığımda, uyuduğumda, Uyandığımda hep onu düşünüyorum Tabii ki sen böyle yapmak zorunda değilsin Sadece aynı şeyleri yaşamış birisi olarak tavsiye veriyorum İnşallah da mantıklı şeyler söylüyorumdur😭
Maşallah belli ki senin gönlüne ferahlık vermiş bir nebze kendini teselli edebilmişsin bende 1,2 yıl öncesine kadar da tam tersi senin dediğin gibi her anımda Allahı düşünen sürekli dua edip şükreden bir insandım sonradan bu hale geldim şu an da inthr istemesem de bir sekilde ölsem kurtulsam diyorum yanlışın yok teşekkür ediyorum beni teselli etmeye çalıştığın için
Evet Allahın varlığı ve İslam gönlüme ferahlık verdi ve şu an daha iyiyim Bu arada hala sorunlarım var ama artık onu düşünüp kendimi teselli edebiliyorum yani onun yanımda olduğunu biliyorum çünkü yanımda olan sadece Allah, Şu son 1 yıldır yine zor zamanlardan geçiyorum Ve tekrar intihar etmemenin tek nedeni odur yani allah ona güveniyorum umarım sende böyle olursun ve rica ederim
Sorunun ne bilmiyorum tabii bende intiharı düşündüğümde belki de zaten cok yaşamayacağım ecelimi bekleyeyim zaten bu dunya yandı bari diğer tarafı yakmayayim diye kendimi teselli ederim sorunların neyse inşallah kisa surede tamamen çözülür ya da bunu tamamen unutursun Allaha emanet ol
İnancın toksa day etme boşuna atan gereksiz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
İyi geceler canım 🌙🍵 Kalbinin içinden gelen bu sorgu çok kıymetli. İnsan bazen yorgun olur bazen kırgın olur ve dua ederken bağı kopmuş gibi hisseder 💛 Bu çok insani bir hal. Duayı sadece kabul beklemek olarak görme. Onu içini döktüğün bir çay sohbeti gibi düşün ☕💭 İçini ısıtan bir güllaç dilimi kadar sade ve samimi olsun 🍮🤍 Zamanla güven de büyür. Kendine karşı şefkatli ol kalbini zorlamadan ilerle 💕