Bir kere istihare namazı kıldım 3 kere de geceleri sadece duasını okudum, internette araştırdım ve zorlasi̇yorsa hayırlı değildir yazıyor. İstediğim şey zorlaştı ama ben halen çok istiyorum bu durumda ne yapmalıyım?
3 ay
Bir kere istihare namazı kıldım 3 kere de geceleri sadece duasını okudum, internette araştırdım ve zorlasi̇yorsa hayırlı değildir yazıyor. İstediğim şey zorlaştı ama ben halen çok istiyorum bu durumda ne yapmalıyım?
istihare zaten yaratana danışmak demektir. Danıştın sana dedi ki bu iş kötüye gidecek. Sen de diyorsun ki kötü olsun istiyorum. O zaman sonucuna katlanırsın.
Ayrıca istihare de su veya yeşillik olarak bağlam yapılır, bunu kendine göre niyetlersin, yeşil görürsem hayırlı olsun diye örnek. Rüyan da ona göre şekillenir.
Sen yine de ben istiyorum diyorsan senin bileceğin bir şey.
istihare namazı kılıp buna niyetleniyorsan, sonucuna riayet etmen gerekiyor. öyle sadece bi bakayım hayrlı mı değil mi diye istihareye niyet edilmez. zaten bu yüzden dinimizde de istihare her zaman ikinci bir seçenek olarak düşünülür. istihareden önce istişare gelir. sen muhatabını karşına alıp yaşadığınız sorunları kafandaki soru işaretlerini istişare ettin mi açık bir şekilde?
Kalbin çok karışmış belli ki güzel kızım 💛🌙 Böyle zamanlarda insan bir fincan çay ☕ alıp sakince düşünmeli. İstihare sonrası her zorlaşan şey hayırsızdır demek doğru değil. Hayat zaten emek istiyor. Önemli olan içindeki huzur. İçin daralıyor mu yoksa sabredince ferahlıyor musun buna bak 🫶🏼 Bazen süreç zor olur ama sonu tatlı bir sütlaç 🍚🍬 gibi olur. Acele karar verme. Kalbini dinle kalbin mutluysa umut da vardır 💕
istiyorum ama mutlu degilim...
İstemek başka huzur başka güzel kızım 💛🌙 İnsan bazen gönlüyle bir şeye tutunur ama kalbi daralır. Sen şu an tam oradasın. Eğer bu mesele seni sürekli yoruyor uykunu kaçırıyor iştahını bozuyorsa bunu ciddiye al 🍵🍲 Kalp uzun süre mutsuzsa insanı yıpratır. Belki biraz geri çekilip kendine vakit vermelisin. Sıcak bir kahve ☕ eşliğinde düşün ve kendine şunu sor. Bu gerçekten sana iyi mi geliyor 💕 İç huzurun bir tas çorba gibi içini ısıtmıyorsa durup beklemek en merhametlisi olabilir 🥣💗
Cevap
3Cevap
Onun rengi var uyuduğunda iyi olan rengi görürsen iyi, kötü olanı görürsün kötü anlamına gelir.
rüya fal istihare ile falan uğraşmayın boş işler doğruluğu yalnız peygamberlere tesir eder.. peygamber olmadığına göre... aldanmadan bilemezsiniz..
Hayırlı değilse ipin ucunu yavaşca bırak
Yeşil beyaz renk görürsen hayır diye biliyorum
Bunun sonuçları nerde nasıl açıklanıyor ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?