Nasıl ilahi seviyorum pek anlamıyorum ama melodisi önemli benim için mesela
Fiya hubbun
Ya adheeman
Liyakum
The way of the tears
şu an en çok dinlediklerim. Şarkı yerine bu ramazan ilahi dinlemek istiyorum
Nasıl ilahi seviyorum pek anlamıyorum ama melodisi önemli benim için mesela
Fiya hubbun
Ya adheeman
Liyakum
The way of the tears
şu an en çok dinlediklerim. Şarkı yerine bu ramazan ilahi dinlemek istiyorum
Cevap
3Cevap
ilahi değil ama bu adamı dinlemeyi seviyorum
Hayati inanç ve ömer demirbağ dinlemeyi en sevdiğim hocalar. Mutlaka instagramda keşfetimde gördüğüm an izliyorum çok güzel anlatıyorlar masum, insanca, mütevazi ve huzur verici duruşları var bende beğeniyorum
Ümit veriyor insanlara Allah'ı sevmek için daha çok sebep veriyorlar
Dini güzel temsil ediyorlar. Mesela camii hocamız diyor ki dedikodu mu yaptınız boşuna oruç tutuyorsunuz kabul olmuyor hemen orucunuzu bozabilirsiniz. Ömer demirbağ hocanın bi videosuna denk geldim diyor en büyük günahları işlesen de tut orucunu, kıl namazını yaptığın hiç bir ibadet boşuna değil allah senin verdiğin çabayı görüyor ve seni doğru yola döndürmeye çalışacak diyordu. Ya bizim camii hocamızın dediği şeyler çok radikal geliyor insan dinden korkuyor. Onları dinlediğimde ne kadar hoş görülü bir din olduğunu tekrar görmüş oluyorum
Bak korkmasınlar demiyorum Allah beni sevsin cehennemde atsın ama sevsin sevdiğini bileyim hata yaptın ama ben kilimi seviyorum dedin gerekise yaksın en azından yalnız değilim beni seviyor derim ama bizimkiler ümitsiz anlatıyorlar
Ben allahın her kulunu sevdiğine ve çabasına göre şans verdiğine inanıyorum. Sonuçta o bizi yarattı en ince detayını düsünmüş. Kendi çabana bağlı o sevgiyi kaybetmemek için. Ben çok dua ediyorum allahım nolursun beni hep sev beni koruduğunu güvende olduğumu hep hissettir diye. Benim için en ufak çaba gösteren birine karşılığını iyilik yapmaya çalışıyorsam rabbim neler neler yapmaz kulu için. Benden bir kaç kere özür dileyip birini affedebiliyorsam, merhametlilerin en merhametlisi zaten affeder. Annenin çocuğuna duyduğu o şefkat allahın kuluna duyduğu şefkatin tek bir kırıntısıdır. Nedense allah bizim dinde cezalandıran ve sürekli zor sınavlar iler sınandıran olarak gösteriliyor çoğu zaman. Bir çok kişi bu yüzden ümidini kesiyor ve çabalamıyor bilene ben zaten cehennemlik biriyim diye. Hayati inanç ve ömer demirbağı dinlediğimden beri daha güzel farkındalıklara varıyorum
Allahı suçluyoruz hep madem bunu yapacaktim böyle ilacaktı diye varım biliyorsun neden yaptın tarzı ama o bize yaşam fırsatı verdi ve yapma dedi sen yaptın evet ama onu seçen hep sendin Allah sadece senin seçtiğini yazdı yarın bu hatayı yapmasan diğer gün başka hata yapardın çünkü milyarlarca insan geldi hata yaptı gitti sen yapmazdım sanma ama yapma diyor gayret et kader cidden gayrete aşık
Kâbede hacıları hû der Allah yer gök inim inim inler Allah
Sen ne güzel soru sormuşsun hayran oldum ya maşallah ben zikirli ilahiler dinliyorum YouTube a perde kaldırma zikri yaz dinle çok hoşuma gidiyor benim
Ek olarak hak bir gönül verdi bana isimli ney dinletisi güzeldir
Evet evet tam istediğim gibi tız sesi olmadan. Ney sesini de çok seviyorum huzur verici oluyor teşekkür ederim🌸
Ben ibadetine vesaire dikkat eden biriyim modum düşünce ya da maneviyat ihtiyacım olunca gece açıp dinleyerek uyurum
En güzelini yapıyorsun. Bazıları sigara içip hüzünlü şarkı dinleyip daha da kederleniyor. Kalpler ancak allahı anmakla huzur bulur. Bende bu ramazanda kendime çeki düzen vermek istiyorum. Şarkı dinlemeyi çok severim normalde. Bu ramazan da ilahi ve sure öğrenmekle geçirmek istiyorum onun yerine. Geçen sene inşirah suresini öğrendim ve gercekten cok faydasını gördüm. Bu sene biraz stres altındayım anca asr suresini ezberledim. Eğer bilgin varsa ezberlenecek kısa ve kolay (hafızam yaş ilerledikce unutmaya başlıyorum) sureler var mı? Kadir suresini ezberlemiştim geçen hafta ama fazla tekrar etmedim diye unutmuşum son kısmını. Uzun olunca namazda kullanmıyorum kafam karışmasın diye sonra da yavaş yavas unutuyorum
İlmi isteyene zenginliği istediğime veririm diyor Allah samimiyetini kaybetme çabalarsan Allah o ilmi sana verir tekrar tekrar gayret Allah kalbine bunu koydu ise her şey güzel olacak kendine din ile alakası olan arkadaşlar bul İslam yolu yokuştur sen yorulursun o seni teşvik eder o yorulur sen teşvik edersin kişi arkadaşının dini üzeredir demiş ya peygamber sav:)
Ablam ve annemi arkadaş ettim bu konuda sayılırsa😅 maalesef çevremde pek arkadaşım yok. Kötü şeyler üst üste gelen bir dönemim vardı ve hepsiyle arama mesafe koydum. Almanyada yaşıyorum ve müslüman cevremde fazla yok türkiyede gibi
Anladım arkadaş olmamız mümkün mü yanlış anlamayın lütfen
Yok estağfurullah ama ben özelden yazmak istemiyorum kimseyle. Burdan simdiki olduğu gibi olur mu böyle?
Sorun yok kusura bakma özür dilerim rahatsız etti isem ben naif sorunu görünce arkadaş olmak istemiştim saygı duyarım
Yok estağfurullah ne rahatsızlığı. Kadın olarak maalesef daha bi koruma mecburiyetindeyim. Bu şekilde anonim bi şekilde daha rahatım. Zaten genelde soru veya cevap yazdığımda gizliyorum profil gözükmemesi için
O kadar abuk subuk insan varki naifliğiniz hoşuma gitmişti teşekkür ederim hoş görünüz için anlıyorum haklısınız
Sedat uçan dinleyebilirsin
Tiz sesi cok rahatsız ediyor beni. Bide kulaklıklarla dinlediğim için daha çok oluyor bide genelde slowed versiyon olan şarkı ve ilahi dinliyorum. Teşekkür ederim yinede🌸
Kabenin hacıları hu der Allah
Açıkcası her yerde olduğu için pek hoşuma gitmiyor bide huzur vermiyor daha enerji dolu. Sakin huzur verici ama melodisi de önemli nasıl anlatabilirim ki bende bilmiyoeum🥲
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ramazan’da kalbine dokunan melodiler araman ne güzel 🌙❤️ Müzikte huzur arıyorsan sözden çok ruhuna değen tınılara yönelmen çok kıymetli. Maher Zain’in sakin parçalarını deneyebilirsin, Ahmed Bukhatir’in ilahileri de yumuşak bir akış sunar. Türkçe olarak Mustafa Demirci ve Sedat Uçan’ın bazı eserleri içini ısıtır 🍵❤️ Akşam iftardan sonra çayını alıp gözünü kapatarak dinle, kalbin dinlenir ☕🍲❤️ Ramazan akşamları böyle daha bereketli oluyor.