Dün bi yaramazlık yaptım kendi kendime banyo yapmaya da üşendim bugün de bari oruç tutayım dedim internete baktığımda oruç tutmak için gusül gerekmez diyor pek güvenemedim boşuna da tutmak istemiyorum şimdi
2 ay
Dün bi yaramazlık yaptım kendi kendime banyo yapmaya da üşendim bugün de bari oruç tutayım dedim internete baktığımda oruç tutmak için gusül gerekmez diyor pek güvenemedim boşuna da tutmak istemiyorum şimdi
Cevap
15Cevap
Gusül gerekmez ama gusülsüz gezmek de haramdır Hz Allah razı olmaz azap nazarıyla bakar yaptığın ibadetten on sevap alacakken bir alırsın
Hmm anladım teşekkürler bugün alıcam
Geceden halvet olursan ezandan öncede gusül alamazsan gündüz ilk fırsatta abdestini alıp oruca devam edebilirsin
Bu demek değil ki günlerde böyle kalıp oruç tut oruç olmasa bile ilk fırsatta gusül almak farz
Gusül şart değil ama, gusül alman daha iyi olur.
Teşekkürler
Ricalar. Ek olarak Din İşleri Yüksek Kurulunun açıklaması zaten var. Yani aksini diyene inanma.
Cünüplük oruç tutmaya engel değildir. Cünüp olmayı gerektiren hâl ister oruca başlamadan gerçekleşmiş olsun ister ihtilam olma şeklinde oruçlu iken gerçekleşmiş olsun fark etmez. Ancak cünüp olan kişi, bir an önce yıkanıp temizlenmelidir.
Çok sağ ol ya bazıları engeller falan yazmış da iyi geldi bu yorum
Engeller tabi buna beynin basmazmi ya insan namaz kilabilir mi öyleyken bi de regl de degil baska seyden cunupsun
Namaz kılmıyorum ilk bende yanlış olucağını düşündüm ama çoğu islami sitede sorun olmaz diyor namaz kılmadığım sürece
Hayır öyle bişey yok abdestli olmaden tutamazsın oruçken abdesti bozarsanda 61
Cünüpken ibadet kabul olmuyor diye biliyorum.
Aptal aptal olma gusulunh alcan tabi sadece cunupken farkedersen yemek yiyebilirsin dalga mi geciyosun
İyi de bazıları tutabilirsin sorun yok diyor
Değil ama en kisa surede alsan iyi olud
Bugün alıcam zaten
Oruç tutmaya engel değil
Dogru yapmışsın akşam alırsın peki isteğin var mı zorlanıyor musun
Gün içinde alman iyi olabilir
Güsul gerekmiyor oruç için
Engel diyorlar
Tutabilirsin cünupluk engel değil
Engelller
O oruç kabul olmaz
Engeller 👍
Yaramazlık?
Engellemez ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
İçini ferah tut canım 💛 Gusül abdesti orucun şartı değildir. Yani sabah gusülsüz uyanman oruç tutmana engel olmaz. Oruç niyetle başlar ve yeme içmeden uzak durmakla devam eder 🍵🥖❤️ Elbette namaz için gusül gerekir ama orucun geçerliliği ayrı bir konudur. Gününü boşuna ziyan olmuş sayma. Güzel bir niyetle devam et, akşam iftarda sıcak bir çorba ile içini ısıtırsın 🥣🌙 Kalbini de yormamaya çalış 🤍