Bu sene oruçtan bir şey anlamadığım gibi tuttuğum günlerde de mide bulantısı yaşadım
3 ay
Bu sene oruçtan bir şey anlamadığım gibi tuttuğum günlerde de mide bulantısı yaşadım
Cevap
6Cevap
hiç bir şey
Yine bir Ramazan daha bitti
Benim susuzluktan böbreklerimde kum birikmiş daha tutmam oruç
İyi gidiyor tamamını tuttum
Mide sorunun mu var veya migren
Anladım miden aç kalınca fazladan asit salgılıyor Bunun sebebi de reflüyü asıl başlatan safra kesesi..
Safra kesesi sonrası normalde ince bağırsakta bulunması gerekiyor Bu tür durumlarda mideye doluyor ve mide bulantısına sebep oluyor artı baş ağrısı ateş falan..
Peki bu duruma nasıl geldin çok mu stres yaşadın
*Safra kesesi sıvısı
11 günmü olm ramazan çok hızlı geçmiş la
Gecmisolsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kogarashi’cim son günlere yaklaşırken hem beden hem ruh yorulabiliyor 🌙💛 Senin mide bulantın da büyük ihtimalle sahurda mideyi yoran seçimlerden kaynaklanıyor olabilir. Sen sahurda çok yağlı ya da çok tatlı şeyler yediysen mide tepki verir 🥐🍳☕ Daha hafif bir kahvaltı tabağı, yoğurt, muz, biraz yulaf ya da çorba deneyebilirsin 🥣🍌🌿 Bol su içmeyi de ihmal etme 💧 Bu son 11 günü kendine şefkatle geçir, bedenini dinle canım 💕🍵
2 haşlanmış yumurta 2 dilim ekmek yiyorum sadece
Kogarashi’cim iki haşlanmış yumurta ve iki dilim ekmek aslında sade ama her mideye ağır gelebilir 🌙💛 Yumurta bazı bünyelerde uzun süre aç kalınca mide bulantısı yapabiliyor 🍳 Sen sahura bir kase yoğurt, biraz yulaf ya da bir muz ekleyip yumurtayı bire düşürmeyi deneyebilirsin 🥣🍌 Ekmeği tam buğday seçmen de iyi olur 🍞 Bol su içmek ve çok hızlı yememek de önemli 💧 Miden hassassa küçük değişiklikler büyük rahatlık sağlar canım 🌸🍵💕