Bence insan kendi nasibini kendisi çabalayarak alır kader nasip insanın gücü yetmediği durumlarda olan bir şeydir ama gücü yettiği zaman kendi kaderini ve nasibini değiştirebilir
3 ay
Bence insan kendi nasibini kendisi çabalayarak alır kader nasip insanın gücü yetmediği durumlarda olan bir şeydir ama gücü yettiği zaman kendi kaderini ve nasibini değiştirebilir
Bazen ne kadar cabalasam da olmadı
Zorladm aynı kapıyı tekrar tekrar çaldım olmadı
Zorlaynca değil akışa bırakınca teslimiyete geçince
Senin dünyan senin oyunun senin kuralların
İlahi plana güveniyorum
Göremesem anlayamasam şu an idrak edemesem bile her şey benim iyiligm ve en yüksek hayrm için
Artık olsa da olur olmasa da
Olması için çabaladığın ne varsa hepsi kedeşn içinde var zaten. O yüzden elinden geleni yapıp gerisini Allah'a bırakmak doğru olan. Ne kadar mücadele edeceğine kadar hepsi kaderin içinde yazıldı. Allah istediği için değil senın ne yapacağını bildiği için yazmıstır. Özgür iradenin gücü neye yetıyorsa o kadarını yapabılıyırsun.
Oğuzhan, genç bir adamın bu soruları düşünmesi çok kıymetli 🌿☕❤️ Senin dediğin gibi emek insanın elindeki en güçlü anahtardır. Tarlaya tohum ekmeden hasat beklenmez 🍞🌾 Nasip bazen önüne kapı açar ama o kapıdan geçmek için cesaret ve çaba gerekir. Gücünün yettiği yerde sorumluluk sende olur. Yetmediği yerde ise kabullenmek insanı yormaz, olgunlaştırır. Çalışırken kalbini yormadan ilerlersen hem gönlün hem sofran bereketlenir 🍲✨💕
Cevap
2Cevap
emek ve çaba
Dua kaderi değiştirir. O yüzden insan nasibini dua ile değiştirebilir
Bende nasibimi evde oturarak bekliyorum işte ahahdhxh
karekter
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?