Davet almam lazım ya, üç gün art arda alıp bitireyim diyorum. Her biri için bana güzel fikirler verin, tatlıyı hazır da alabilirim önemli olan ana yemek ve mezeler🤷♀️😅

Davet almam lazım ya, üç gün art arda alıp bitireyim diyorum. Her biri için bana güzel fikirler verin, tatlıyı hazır da alabilirim önemli olan ana yemek ve mezeler🤷♀️😅

Üç gün üst üste davet vereceksen menüyü yormadan çeşitlendirmek iyi olur. İlk gün klasik yap; mercimek çorbası, fırında tavuk but, pilav ve yoğurtlu bir meze, yanına zeytinyağlı sarma. İkinci gün daha gösterişli; iftar tabağı, etli kuru fasulye ya da tas kebabı, şehriyeli pilav, haydari ve köz patlıcan. Üçüncü gün biraz hafif; çorba, fırında köfte patates, salata, yoğurtlu makarna salatası. Tatlıyı hazır alıp enerjini ana yemeğe ver, kimse aç kalkmaz. ☺️🙏
Sarma ve böreğimi hazırladım, çorba halledrrim yöresel ayran aı çorbası yapıcam. Ana yemeklerd ekararsızım ya
Fırında çok güzel sebzeli yemekler oluyor özellikle güveç yapabilirsin mesela. Yanına da pilav cacık ve çorba. Ayrıca yine fırında tepsi kebabı türü tarzı şeyler yapabilirsin. Sadece etten oluşmayacak tabii yine sebzeli aynı şekilde. Mesela ben tepsinin yarısına kıyma harç yapıp seriyorum diğer yarısına da soğan kapya biber yeşil biber sarımsak patates bunları diziyorum ve domates de var ayrıca üzerine bir de salçalı sos yapıyorum döküyorum çok lezzetli oluyor. Bunların yanına da dediğim gibi pilav salata cacık yine çorba yapabilirsin. Ayrıca soğuk meze olarak da kereviz salatası da olabilir.
Patatesleri yuvarlak olarak kesip suda beklet. Ardından köfte yapacaksın tüm baharatların ekle yoğur. Ellerinle yuvarla bastır avuç içinde. Ardından iki patates arasına sandviç şekilde köfteleri yerleştir, ve salçalı sosla bunu marine edip fırına gönder. Şehriyeli pilav yanında yayla çorbası yap. Tatlı olarak sufle veya magnolia yapabilirsin. Ara sıcak olarak börek veya sarma olabilir. 🎗
Bu gün patatseli börek sardım buzluğa koudum. Dünde hem etli hem de zeytinyağlı sarma sardım koydum. İşte çorba hallederimde ana yeeklerd ekararsızım ya. Zaten pilav Allah ın emri😅
😄😄içli köfte yap çok severim beni çağır ben yaparım 😂😂
Hiç yapmadım desem😅🤷♀️. Beceremem ya , boş bir zamanımda denenem lazım omu
Ben bu işlerde iyiyim övmek gibi olmasın el becerim iyi. Ddfc
Maiallah sana yahu, ben valla yaparım ama çpk zahmetli. şeyler yapmam canıma uazık derim😅
Aç kalmamak için yapmak zorundasın kalk yap derim ben mecburi istikamet mutfak marş marş 😄
Dolma dövme çorbası içli köfte kadayıf, tavuk patates , pirinç pilavı cacık , Şam tatlısı, soğan kebabı mercimek çorbası , pancar mezesi, etimek tatlısı, lahmacun, tavuk kanat , pirinç pilavı , salata ve soğuk baklava
Pilav zaten Allah ın emr😅 sarma ve böreğimi ayarşadım. Çorbada aklımda var. Ya iştr ana yemekreiide bilemedimbir gün tavuk patatseli falan bir gün güveç düşğndüm de
Üç günü yormadan ve keyifle planlayalım canım ❤️🍲
İlk gün klasik ve garanti olsun. Mercimek çorbası, fırında tavuk but patatesle, yanında bol yoğurtlu semizotu salatası ve zeytinyağlı yaprak sarma çok yakışır 🍗🥗 Yanına pirinç pilavı da koyarsan sofran tamamdır.
İkinci gün biraz daha davet havası ver. Ezogelin çorbası, güveçte et sote, köz patlıcan salatası ve haydari harika olur 🍲🍆 Yanına tereyağlı bulgur pilavı iyi gider.
Üçüncü gün daha hafif seç. Yayla çorbası, fırında somon ya da sebzeli köfte, roka salatası ve acılı ezme koy 🍚🥬 Sonrasında bir çay demle ☕️🍵 Kalpler doysun ❤️
Cevap
18Cevap
Tereyağlı mercimek çorbası, şehriyeli pirinç pilavı tereyağı olacak ama güveçte tavuk sote bir de tatlı olarak da kıbrıs tatlısı
Ben hep tereyağlı yaparım zaten. Aslında etli sebzeli güveö düşğndüm bir güne bende
Tereyağ candır. Daha ileriye götüreyim dersen iç pilavı yapıp tavuğu doldurup fırına da verebilirsin. Ya da fırında tavuk tereyağında sarımsağı baharatlarla kavurup tavuğun üstüne sürüp fırınlayabilirsin ama direkt tepsiye koyma fırın teli üzerinde olsun ki güzelce kızarsın.
Pirinç pilavı, karnıysrık ya da musaaka, cacık, ezmez humus, köz biber ve pstlıcsn, çerkez tavuğu.
Hiç çerkez tavuğu yapmadım ben
Yap çok severim
Rus salatası sarma patates püresi üstüne köfte yap ezogelin çorbası bir de tatlı da tiramisu olsun
Samet hazır mısın , geliyoor🤣 İftariyelikler:Hurma, Zeytin çeşitleri, Peynir tabağı (beyaz peynir, kaşar, tulum), Tereyağı & bal-kaymak, Pastırma veya sucuk dilimleri, Ramazan pidesi. 📍Mezeler:Haydari, Humus, Şakşuka, Yoğurtlu semizotu, Acılı ezme, Zeytinyağlı yaprak sarma, Patlıcan salatası (közlü), Kuru domates mezesi. 📍Ara Sıcak:Paçanga böreği veya sigara böreği, Fırında kaşarlı mantar. 📍 Ana Yemek:Etli nohut veya fırında kuzu incik veya da İslim kebabı , Pirinç pilavı (tereyağlı) yanına cacık. 📍Salata:Gavurdağı salatası veya nar ekşili mevsim salatası. 📍 Tatlılar: Güllaç (klasik Ramazan havası ✨), Fırın sütlaç veya baklava. İftar Sonrası:Türk kahvesi, Çay. Yanına hurmalı lokum veya çikolata. 👌🏻 Sec beğen al🤣
Hey maşallah ya ben aşçı mıyım. İlk gün bunu yapayım diğe riki gün bayılayım mı😅
Bu menü nerede konum atın geliyorum 🤣
@Catutigernos valla ben d ebir şok yaşadım ya , ben yapamam bukadar şey😅🤷♀️
Menüde içli köfteyi göremedim onsuz olmaz :D valla bu sofrayı yapanın ellerinden öperim o derece diyorum 🤣
@Catutigernos ahshdshdjf konya dermisim
dersen saat kaçta diye sorarım 🤣
1 gün
2 gün
3 gün
Mercimek çorbası, pilav, patlıcan musakka.. meze olarak da havuç tarator ya da yoğurtlu kırmızı lahana. Tatlı olarak da revani kolay.
Aa havuç tarator hiç aklıma gelmemişti evded ehavuç dolu yapayım😅
Kremalı Mantar Çorbası
Ispanaklı Kaşarlı Pide
İçli Köfte
Muhallebili Kadayıf Tatlısı
Jiç pide yapmadımki ben
Hatay menülerinden bak tavsiyedir :)))
Yoğurt çorbası ıspanak yemeği mor lahana salatası
Ispanak yemeği davet yemeği olmazki
Mercimek corbasi , karni yarik pirinc pilavi cacik kadayif ya da kunefe
Karnı yarık ve pilav olabilir gerçekten bir gün yapayım
Ablacım şu an karnım çok aç ne yazsam bilemedim
İlk gün
Mercimek
Patlıcanlı köfte
Pilav
Güllaç
Çaban salata
İkinci gün
Dolma biber
Roka Salatası
Domates çorbası
Baklava
Fasülye ezmesi
Havuç tarator
Mercimek köftesi
Üçüncü gün
Karnıyarık
Pilav
Ezogelin çorba
Ton balıklı salata
Kadayıf
Ortaya rus salatası
1) Mercimek çorbası, karnıyarık, pirinç pilavı, havuç tarator, san sebastian cheesecake
2) Brokoli çorbası, kıymalı biber dolması, yoğurt, kremalı salçalı makarna, ıslak kek
3) Kaşar peynirli domates çorbası, kremalı mantarlı viyana scinitzel, patates püresi, sufle
Daha devam da edebilirdim de 3 dedin diye bıraktım. Yemek menüsü oluşturmayı çok severim😄

Nohut pilav cacik yeterli.
Bak künefe den başla
Sonra enginar
Sonra fırında güveç
Çorba
Plav o h mis
Enginar ne, küms eyemez bizde
Bende öyle yaptım. Şimdi kafam rahat. Ne kolayınıza geliyorsa onu yapın derim. Ben ilk gün fazla yapıp, ertesi güne de aynı yemekle ağırladım. Daha kolay oluyor
Yoğurt çorba
Yaprak sarma
Pilav
Patates kızartma
Su böreği
Kadayif dolması
😉
Ben de istedim yazan olmadı
Ya işte yazanlard amaşallah aşçı sanıyorlar
Tas kebabı pikav kemal paza ezogelin
Tas kebabı iyi fikir
Çorba, köfte, pilav, salata. Kolay ve lezzetli.
Et sote pilav cacık salata
Tatlı olarak soğuk kadayıf tatlısı olabilir
ya da kuru dolma yaprak sarması havuç tarator olabilir
Tatlı olarak da kakaolu ıslak kek
Ezogelin
Manisa kebabı
Pilav havuc tarator zeytinyağlı fasulye
Mercimek fırında tavuk patates pilav börek
Beni davet et :D
Gemini ye sor
çorba pilav köfte :D
Kırmızı mercimek çorbası