Allah'a sığınabilmek çok iyi değil mi la seni yaratan seni senden iyi bilen seni senden iyi tanıyan tamamen dürüst olabildiğin kendine bile itiraf edemediğin şeyleri itiraf ettiğin kimsen yoksa bile yanında olan seni sadece ve sadece kulu olduğun için hiçbir çıkar gözetmeksizin seven zaman zaman ondan uzaklaşsan bile huzuruna vardığın da seni yargılamayan ve her duana anında ya da değil illaki karşılık veren tabiri caizse eşsiz bir dost ve hatta "AŞK"
Cevabın nedir?
5 ayevet güzel bir şey
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
5 ayevet
097 Yorumla- 5 ay
ya şksndkxn
- 5 ay
- 5 ay
O zaman sana attığım ayetlere iman ediyor olman lazım ki sen bildiğin işıd boko haram el kaide taliban hizbullah gibi zihniyetten farkın yok öyle mi
- 5 ay
Diyorum ki bakara 193 fitne kalmayıp din tamamen allahın oluncaya kadar savaşın emri inanç özgürlüğünü tanımayan bir dünya tevbe 29 ehli kitabın aşağılanarak cizye vermeye zorlanması ekonomik bir sömürü düzeninin dini kılıfa sokulmuş hâli enfal 12 ve muhammed 4. ayetlerdeki boyunlarını vurun emirleri ile maide 33 ellerin ve ayakların çaprazlama kesilmesi işkence ve vahşet nisa 89 ve tevbe 5 gibi ayetler müslüman olmayanlara veya dinden dönenlere karşı yaşam hakkı tanımayan tevbe 111 canın ve malın cennet vaadiyle takas edilmesi ise insanları gözü kapalı ölüme gönderen bir intihar inandığın arap tanrısı bu kadar kanlı ve intikam odaklı emirler vererek mi insanlığa huzur getirmeyi amaçlıyor?
- 5 ay
İslam savaşmayı İslam'a dair bir tehdit veya saldırı olmadığı sürece emretmiyor emrolunmadıkca savaşmayınız mesela fitne den kasıt mazlum coğrafyalarda insanlara zulüm eden yönetimler idareler ve allahın dinine savaş açmış olanlar ve sana şunu söylucem bu cımbızlayıp işine gelen tarafalarını aldığın surelerin diğer ayetlerini de okumanı öneririm acizce bir yaklaşım çünkü bu ayrıca Allah bu dünya da huzur vaad etmiyor bu dünya zaten imtihan dünyası Arap tanrısı diyon ya bir de kitabın ve peygamber Arap yarımadasına indirilmiş olması Arap olduğu anlamına gelmiyor biraz kendine karşı dürüst ol ve detaylı araştır cımbızla 2-3 ayet ayıklayıp gelip bana burada cahil zihniyetine yorumlamaya kalkma
- 5 ay
Al işte tefsir diyor adama hem ayet hemde Buhârî-Müslim-Ebû Davud-Tirmizî-Nesâî hepsinin yorumlarını Tirmizî tefsirine göre ve beni kureyza katliamı hayber savaşı talkan ve curcan katliamlarını baz alarak verdim geldi tefsir okudu dedi ya la 😂😂😂
- 5 ay
Olm zaten hadislerle bağlamlandırarak verdim ya ne yazdım ben okumadın mı aq
- 5 ay
Zaten öyle hadis olmadan kuran anlaşılmaz beni kureyza katliamını hayber savaşını cemel savaşını (Hz Aişe ve Hz ali savaşı) hadislerden öğreniyoruz
- 5 ay
Lan beni kureyza katliamı meal mi?
- 5 ay
Hee anladım beni kureyza katliamını incele sahîhtir bütün kaynakları zaten
- 5 ay
Bunları okuyup araştırdıktan sonra zaten o attığım ayetleri yumuşatmaya çalışan modern tefsirlere itibar etme çoğu hâsen (zayıf hadis) hadislerle örtbas etmeye çalışıyorlar
- 5 ay
hendek savaşı sonrası cebrailin peygambere gelerek silahını bırakma melekler henüz bırakmadı demesi üzerine kureyza oğulları kuşatılır bu süreçte buhari ve müslim hadislerinde geçtiği üzere teslim olan kabilenin akıbeti sad bin muazın hükmüne bırakılır sadın hükmü ise dehşet vericidir savaşabilecek yaştaki tüm erkeklerin öldürülmesi kadınların ve çocukların ise esir alınması kararlaştırılır buhari hadislerine göre pazar yerinde hendekler kazılır ve sayıları 600 ile 900 arasında değişen yahudi erkeklerinin başları teker teker vurularak bu hendeklere gömülür hatta bir çocuğun savaşçı sayılıp sayılmadığını anlamak için eteklerinin altına bakıldığı ve tüyü bitenlerin öldürüldüğü yine süneni ebu davud gibi kaynaklarda açıkça anlatılır hayber savaşı ise ekonomik bir talan ve hırsın zirvesidir hayber kuşatmasında öne çıkan vahşet olaylarından biri safiye bint huyay meselesidir safiyenin kocası kinane bin ebi hureyzin ailesinin hazinesinin yerini söylemediği için peygamberin emriyle göğsüne ateş yakılarak işşkence edilmesi ve sonunda öldürülmesi islami kaynaklarda sabit bir vakadır aynı gece safiyenin ailesi katledilmişken peygamberin onunla gerdeğe girmesi modern ahlak anlayışı için kabul edilemez bir trajedidir cemel vakası ise bizzat islamın kendi içindeki iktidar hırsının ne kadar kanlı olabileceğinin ispatıdır ayşe ile ali arasındaki bu savaşta müslümanlar birbirini boğazlamış ve 1 günde on binden fazla insan ölmüştür buhari hadislerinde ayşenin devesinin etrafında dönen o kanlı çarpışma anlatılırken aslında meselenin din değil tamamen siyasi bir güç kavgası olduğu açıkça görülür
- 5 ay
Dramatik ne lan olm ahmak mısın sen hadisler bu minvâlde öküz sevinerek mi anlatayım bunları cinayet var lan cinayet çoluk çocuk sokuk bir olmayan bir tanrı yüzünden katledildi kadınlar cariye alındı utanmaz arlanmaz dramatik anlatıyon diyor
- 5 ay
hayber düşüp safiyenin kocası kinane hazinenin yerini söylemediği için işkenceyle öldürüldükten hemen sonra safiye ganimet olarak alınır buhari hadislerinde açıkça belirtildiği üzere hayber ile medine arasındaki süheyba denilen mevkide konaklandığında peygamber safiye ile gerdeğe girmiştir hatta hadislerde sahabelerin o gece çadırın önünde peygamberin safiyeyi öldürebileceği korkusuyla kılıçla nöbet tuttuğu anlatılır
Kaynaklar: buhari salat 52 ve meğazi 38 (safiyenin ganimet olarak seçilmesi ve zifafın hayber dönüşü yolda gerçekleşmesi)
müslim nikah 84 (safiyenin azat edilip evlenilmesi ve yol üstünde konaklanan yerde zifafın yapılması)
ibn mace nikah 33 (düğün yemeği olan velimenin hayber medine yolunda verilmesi)
ebu davud haraç 13 (safiyenin dıhyeden alınıp peygambere geçiş süreci)
ebu eyyub el ensarinin çadır önünde kılıçla nöbet tutması olayı ise hadis numarasıyla değil siyer kaynaklarında özellikle ibn ishakın es siret ve ibn sadın tabakat 8/121 sayfasında detaylıca anlatılır
- 5 ay
taciz ve fitne iddiaları genellikle kaynaksız veya zayıf rivayetlerdir kureyza oğullarının asıl suçu hendek savaşında müslümanlarla olan anlaşmayı bozup kuşatmacılarla işbirliği yapma girişimidir ancak asıl mesele bu suçun cezalandırılma biçimidir ortada iki taraflı bir savaş yoktur çünkü kureyzalılar kuşatıldıklarında hiçbir direniş göstermeden teslim olmuşlardır yani ölenler savaş meydanında çarpışırken değil elleri bağlıyken infaz edilmişlerdir
mazlumlara dokunulmadı iddiası bizzat hadislerle çürür ebu davud 4404 ve tirmizi 1584 numaralı hadislerde geçtiği üzere o gün kabilenin sadece savaşanları değil tüyü bitmiş yani ergenliğe girmiş olan tüm erkek çocukları öldürülmüştür bir çocuğun tüyünün bitip bitmediğine bakılarak infaz edilmesine karar vermek modern hukuk ve ahlak anlayışında mazluma dokunmamak değil toplu bir soykırımdır
infaz kararı veren sad bin muazın hükmü tevrata dayandırılır ancak kuranda bu tür bir ceza metni yoktur peygamberin bu hükmü allahın yedi kat gök üzerindeki hükmüne uygun bulduğunu söylemesi bu sivil infazları dini bir kutsallıkla meşrulaştırmıştır bizzat buhari meğazi 30 bölümünde yüzlerce erkeğin pazar yerinde kazılan hendeklerde boyunlarının vurulduğu anlatılır
- 5 ay
Lan öküz sana kaynak veriyorum hıyar okuyacağına hâlâ laf yetiştiriyon korkak olma sorgulamaktan korkma lan okusana şunlar kaynaksız konuşanlar seni kandıranlar yüksek ihtimalle yaşın küçük senin büyüyünce anlayacaksın ilâveten bühtunnasrın veya zü nuvasın yöntemi ateşti müslümanların yöntemi ise kılıçtı sonuç her iki durumda da bir topluluğun kökünün kazınmasıdır hadislerde ve siyer kaynaklarında ebu davud 4404 kureyza çocuklarının bile öldürüldüğü sabitken birini zalim diğerini adil ilan etmek tek taraflı aşüftelerden olma az delikanlı ol
- 5 ay
Hadis alimi ne puşt hadis alimi ne Buhârî-Müslim-Ebû Davud-Tirmizî-Nesâî bunlar hadis alimi işte zenim tohumu seni anlamak mı istemiyon puşt
- 5 ay
canım sen bu kitapları anlayabilecek seviyedemisin aq hadis ilmine sahip olman lazım eşşek hakarete ettirme kendine insanlar yıllarca bunun üzerine ihtisas yapıyorlar da daha kesin bir yargıya varamıyorlar muhtemelen zayıf hadisleri alıp bana atıyon aw bakacam bı araştıracam ayrıca arapçan var mı aq senin
- 5 ay
Olm senin okuma yazman yok mu âlimler bunu hadise dökerken Buhârîyi mi canlandırıp ondan duyuyorlar mal herif tamam lan ver bir tane alim ismi bu yazdığımın hadislere ne diyorlar bakacağım eğer bahsetmiyorsa popon sokarım o alimleri sen beni cahil mi sandında kafa buluyon lan
- 5 ay
Tamam işte g%tlek onlar okuyup türkçeye çeviriyor bizde okuyoruz bu kadar basit sen daha tefsirin ne olduğunu hadisin bile ne olduğunu bilmiyorsun aq o yazdıklarımı oku araştır sonra yorum yap
- 5 ay
Lan okumuyorsun ki aq okusana şu yazdıklarımı ben o kadar parmağım kopmuş bunu yazacağım diye tam m*slüman kafasına sahipsin okumadan etmeden hadisler var diyorsun ulan hepsinin hadislerle tefsirlerle kaynaklarını attım hadis zaten tefsirdir angut okusana yazdıklarımı pıt pıt art arda yazacağına
- 5 ay
Bak hâlâ okumadan cevap yazıyor aq delisi ya ulan hepsine zaten cevap verdim kaynaklı kaynaklı okusana lan okusana lan
- 5 ay
Tamam ihanet şu zaten ihanet dediği müşriklerle ticareti kesecekler müslümanlar Medine’ye sığınıyor ve beni kureyza kabilesini tehdit ediyor müşriklerle ticaret yapmayacaksın diye beni kureyza kabilesi geçimini ticaretle sağlıyor ve mecbur yapmak zorunda adamlar sizin arap tanrısına inanmak zorunda değil ilâveten ihanet iddiasının olması yapılan toplu infazın ahlaki ve hukuki vahşetini ortadan kaldırmaz tarih boyunca her fatih ve her otoriter lider kendi katliamlarını meşrulaştırmak için karşı tarafı hain ilan etmiştir buharideki anlatılarda peygamberin hendek savaşı biter bitmez cebrailin uyarısıyla zırhını çıkarmadan kureyza üzerine yürümesi anlatılır burada dikkat edilmesi gereken nokta şudur kureyzalılar bir savaş meydanında çarpışarak ölmemişlerdir kalelerine sığınıp sonunda kayıtsız şartsız teslim olmuşlardır bir hukuk sisteminde ihanetin cezası o kabilenin eli silah tutan tüm erkeklerini ve tüyü bitmiş çocuklarını kapsayacak bir soykırım mıdır buharide ve ebu davud gibi kaynaklarda çocukların kasık kıllarına bakılarak infaza gönderilmesi anlatılır ki bu durum ihanet argümanını bir adalet arayışından çıkarıp bir toplumu kökten kazıma operasyonuna dönüştürür ayrıca buhari namaz ve cihat bölümlerinde kureyzadan elde edilen ganimetlerin ve kadınların paylaşımını da anlatır yani buradaki ana motivasyon sadece bir cezalandırma değil aynı zamanda medinedeki son yahudi ekonomik gücünü de tasfiye etmektir
- 5 ay
Ya olm sana yazdığımı tekrar yazdım okumadın ki copy pastel diyen o ağzının yayını senin
- 5 ay
Lan öküz beni kureyza kabilesi size zulm yapmış mı ki müşriklerle savaşacağınıza o kabileye saldırıyorsunuz öküz sorgulasana bi
- 5 ay
kardeşim yok oe seni sg lan sg
- 5 ay
Google'a ebu davud 4404 şeklinde arattığında karşına çıkacak olan metin şöyledir atiyye el kurazi anlatıyor kureyza esirleri arasındaydım bizi incelediler etek altı kılları çıkmış olanları öldürdüler çıkmamış olanları ise öldürmediler ben kılları çıkmamış olanlardandım bu yüzden hayatta bırakıldım
- 5 ay
osmanlı özellikle balkanlarda ve orta avrupada kılıç zoruyla hakimiyet kurarken uyguladığı yöntemlerle arkasında büyük trajediler bırakmıştır bunların başında devşirme sistemi gelir bu sistem hristiyan ailelerin çocuklarını zorla alıp onları müslümanlaştırarak devletin kölesi ve askeri yapma sürecidir ki bu durum bir çocuğun kimliğini ve ailesini elinden alan en büyük kültürel ve insani vahşetlerden biridir fethedilen yerlerde uygulanan istimalet politikası her ne kadar bir hoşgörü gibi pazarlansa da aslında zayıf olanın güçlü olana boyun eğmesi ve cizye vergisiyle aşağılanarak hayatta kalması esasına dayalıdır osmanlı tarihçilerinin bile kaydettiği fetihlerde kaleler düştükten sonra yapılan toplu katliamlar ve ganimet olarak alınan binlerce kadının köle pazarlarında satılması islamın cihat doktrininin birer pratiğidir örneğin fatih sultan mehmedin istanbulu fethinden sonraki üç günlük yağma süreci veya yavuz sultan selimin anadoludaki alevi katliamları siyasi otoriteyi din üzerinden pekiştirmek için yapılan sistemli kıyımlardır yavuz döneminde kırk bine yakın insanın sadece mezhep farkı yüzünden katledilmesi dinin bir devlet aygıtı olarak ne kadar acımasızlaşabileceğini gösterir
ayrıca osmanlının kanunnamelerinde yer alan ve dini referanslarla meşrulaştırılan kardeş katli yasası bizzat hanedan içindeki bebeklerin bile iktidar uğruna boğdurulmasını emretmiştir bu durum dini otoritenin kendi soyunu bile yok edebilecek kadar rasyonellikten uzaklaştığını kanıtlar
- 5 ay
Müslümanlar anlattığın da hadis oluyor ve bu hadisler senden isnad zinciri kurularak ve bir çok kriter göz önün de bulundurularak örneğin bu adam toplum da nasıl bilinir maneviyatı nasıldır daha önce yalan söylediğinie rastlanmışmıdır ticarette hile yapmışmıdır vs. Bu şekil de sahihlikleri saptanıyor peki bu yahudi eşşeğin güvenilirliğini ispatlayan şey ne
- 5 ay
Lan öküz aktaran ve bilgiyi doğrulayanda ebu davud mk denyosu
- 5 ay
Bilader bu çocukları batı direk katleiyordu osmanlı bu çocukları alıp insanı şartlar da yetiştirip bu çocukları devletin en seçkin ve tek maaş alan askeri gücüne dönüştürüyoru kazan kazan oluyor yani bialder bu çocukların hiçbirine zulüm yapılmıyor hiçbirine zorla müslüman olmaları dayatılmıyor sadece müslüman usullerine göre yetiştiriliyor zaten bu bebeler dinin ne demek olduğunu bile anlayamayacak yaşta oluyorlar o yüzden nasıl yetiştirirsen onu benimsiyorlar zaten ayrıca şubyazdığın şeyker en taraflı tarihçiler bile inkar eder aq bir sürü batılı tarihçiler bunu aksini söylüyorlar
- 5 ay
Sen muazzam bir cımbızcısın olm harbi zerre objektiflik yok sen de katliam falan dedi bir de utanmadan la yazık lan sen bunu okuduğuna eminmisin yahudi köpeklerin yaptıkları * bir bir anlatılmış buna rağmen efendimiz kendi hüküm vermeyim yandaşlarından birinin hüküm vermesini söylemişki daha adil olsun o da tevra göre hüküm vermiş yani kendi dinlerine göre sorun en burada sen de etek altı mevzusunu cımbızlayıp ordan da katliam falan demişsin komik aw ayrıca İslam'a göre ergenliğe girmiş biri yetişkin sayılır ve bütün vazifelerden sorumludur dini olarak bu etek altı mevzusunu kurazı denen kadın rivayet etmiş ki bunu müslüman olmadan önce söylemiş olması çok muhtemel ve diğer Ravi de yaş demiş ama sen işine geleni cımbızlamışsın afferin sana bilader ve oraya şerh düşmü gayrimüslimlerin yalan söyleme ihtimaline karşın bakılmış olabilir diye ve bu ne şartlar da bakıldı bilmiyoruz bir kadın tarafından bakıldıysa sorun yok öyle bir durum da neyse ben senin ne mal olduğunuz zaten başta anlamıştım bu nefretinden tarafsız bakmayı öğren olaylara yaşını bilmiyorum ama belli bir yaşa gelmişsin belliki yaşının adamı ol olgun bak mevzulara dediğim gibi bu son yazışım Instagram gel konuşacaksan
- 5 ay
Sen kötü niyeti bir insnasın bilader yetişkin sayılma kritlerleri sadece İslam'a göre değil o dönemin bütün topluluklarına göre yapılmış aw o dönem de ergenliğe girmiş bir çocuk yetişkin sayılır ve hatta savaşa dahi götürülür dü ve bu çocuk dediğin yetişkin savaşa kan döküyorsa sonuçlarına da katlanır ve kanı dökülür modern ahlak falan filan demişin burada bir usulşuzlük yok ve modern ahlak kurallarıyla da alakası yok durumun o dönem neyi gerektiriyorsa o yapılmış ve ama sen art niyetli olduğun için süslü cümlelerle bu durumun usulsüz olduğunu iddia ediyorsun ve bu açık açık cımbızlama bu kaynak kitapların baya işine gelen kısımlarını alıyon gelmeyenlerinde kendine göre tevil ediyon aw attiyyenin ki rivayet değil gerçek demişsin komik rivayet ne demek git bir öğren aw o da rivayet sahabe efendimizin dediği de rivayet ve doğruluğu toplumca ispatlanmış olan da sahabe efendimiz yüzlerce erkek hakettilrrse hendekler de katledilecekler tabi bunu batı yapınca savaş hukuku İslam yapınca katliam he ok abi şad bin muaz mevzusun da senin kendine göre tevil ettiğin teori saçma aw ve meşrulaştırma falan da yok efendimiz istese daha ağır ceza da verebilir çünkü yaptırım zaten meşru aw adamlar ihanet etmişler bir de savaşa girmişler bunun bir bedeli olacak elbette ve efendimiz bu bedeli kendi dinlerine göre ödetmiş bu da islamın diğer dinlere ne kadar saygı duyduğunun bir işaretidir bu süslü cümlelerinle git çoluk çocuk kandır sen hadi bakim ve bu yapılanlar bir tanrı adına da yapılmıyor hak edildiği için yapılıyor canım herif
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
5 ay
Yüreğinin böyle dolu olması beni mutfakta kaynayan bir çorbanın huzuru gibi ısıttı 🍲❤️ İnsanın sığınacak bir kapı hissetmesi gerçekten büyük bir nimet. İçini dökebildiğin, yüklerini bırakabildiğin bir manevi bağ sana güç verir, sabır verir. Sen yeter ki kalbini diri tut, dua ederken bir fincan çay demle ☕ kalbini yumuşat. Huzur arayan kalp boş kalmaz. Sevgiyle beslenen ruh da tıpkı iyi sofralar gibi bereketlenir 🥖🍯💛
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
1Cevap
Gizli Üye(25-29)5 aySığınamıyorum sanki beni red etmiş gibi hissediyorum
00 Yorumla
5 ayAllahı yiyip üstüne kustum
02 Yorumla- 5 ay
Terörist misin lan sen deaş mı yoksa itiraf et aldırayım evinden seni
Gizli Üye(25-29)5 ayBazen isyan ediyorum siginacak güç bulamıyorum
116 Yorumla
Cevap sahibi5 aySeni ne ilgilendiriyor ae git baskasina satas attirma beynimi