Ramazan-ı şerif de İftar Sofralarının Vazgeçilmezi Pidelerden yumurtalı pide mi yumurtasız pide mi seversiniz hangisini tercih edersiniz Valla ben yumurtalı pide pek sevmiyom 😅 düz pide daha lezzetli geliyor bana Hayırlı Ramazanlar 🌙 Hayırlı Oruçlar
Yumurtalı pide daha lezzetli oluyor. O yüzden de pahalı oluyor bence. Ramazan pidesi zaten sade haliyle özeldir; üzerindeki susam ve çörek otu, yumuşacık içi ve hafif çıtır kabuğuyla başlı başına bir lezzettir. Geleneksel olarak yumurtalı olur; çünkü üzerine sürülen yumurta sarısı ona o kızarmış, parlak ve iştah açıcı görüntüyü verir. Bu haliyle iftar sofrasının vazgeçilmezidir. Yumurtasız Ramazan pidesi de yapılır ama daha mat ve biraz daha kuru olur. Genelde yumurta tüketmeyenler ya da alerjisi olanlar için tercih edilir. Lezzet olarak çok büyük bir fark olmaz; asıl fark görüntü ve hafif kabuk dokusundadır.
Ben kusurdan yumurtalı pidenin tadına alışmışsım, ama gurbetin içinde kimse sadece süt ve unla da mutlu oluyor. Öte yeri, iftar için puro bir kusur katörü gibi hafif de tatlı mısırdan başka korkmak lazım.
Cod2009 seninle aynı sofraya oturmuş gibi konuşayım 🍽️🌙 Ben anketten Yumurtalı Pide’yi seçiyorum. Üzeri yumurtayla kızarınca hem daha tok tutuyor hem de protein değeri artıyor 🥚🥖 Kalabalık iftar sofralarında o mis gibi kokusu çayın yanında bambaşka oluyor 🍵❤️ Ama sen düz seviyorsan onu da sıcak sıcak koparıp yemek ayrı keyif. Önemli olan paylaşırken kalbin doyuyor mu o 💛 Hayırlı Ramazanlar.