Bugün ailevi sorunlarım oldu babam bana vurdu babam olacak insanla kavga ettim moralim falan yok yarın dışarı çıkıp gezmek istiyorum oruç tutmayı da düşünmüyorum ilk günden beri tuttum yarın tutmasam günah olur mu?
3 ay
Cevap
19Cevap
Doğru olan tutmandır canım.
Sağlık dışında böyle bahanen olmamalı.
Orucun anlamı şimdi başlıyor asıl🥰😉
orucu falan boş ver de neden böyle bir olay yaşandığını anlatmak istersen dinlerim. bu tarz şiddet içerikli durumlar her şeyden önemli.
Özelden yazabilir miyim
Ne olursa olsun oruç tutmanı engelleycek bir şey yoksa tutman lazım ve bilinçli olarak tutmasan tabi günah,
Niyet etmedikten sonra sorun olmaz ailene kızma yüreğini söğüt rahat ol kültürel farklılığa ver
Aile içi sorunları herkes yaşar niyet etmezsen günah olmaz ama bence yarın tut orucunu
Tabi sen bilirsin kötü olup oruç yememkden tutmamak iyidir
Bişey olmaz ama dışarı ćıkınca yanlış bişey yapmamaya dikkat et
Evet olur farzi keyfiyete göre şekillendiremezsin.. Hem zaten kötüsün yiyip içmeden daha kolay atlatırsın orucunu bahane etme
Milletin gözünün içine soka soka bir şey yiyip içmedikçe ister tut ister tutma bizene
Gözüne soka soka yese ne oruçlu nefsini terbiye etmiyormu bir kebapcida çalışan tutuyyor garsonlar akşama kadar servis açıyor tutan var insanlara niye tutmuyon utanmiyonmu yemek yemeye deneme hakkımız yok ki 😌
Gez... İlla yemek mi yemen gerekir. Ben kızıma kıyamam... Allah korusun.
bu durum tutmaman için bahane değil dinen ama farz ve tutman gerekir
Bisey olmaz başka zaman tutarsın 1 gün
Günahı sevabı zaten sana ait başkasını dinleme
Tut yine de dışarıda camiye git
Tut sorunların ailenle Allahla olmasın
Baban vurmuş diye Allah'la aranı niye bozuyorsun
Sağlıklıysan günah olur.
Sen yinede tut boş ver
Günah olur
Hayır
Neden vurdu yaa
Olur
Dalga mı geçiyorsun?
Allah'ı bırakna
Niyetini bozma bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kalbin çok kırılmış belli ki, böyle bir günde insanın içi daralır 💔🍵 Sen önce kendini toparlamaya bak. Oruç sadece aç kalmak değil, ruh halin de önemli. Eğer yarın gerçekten dayanamayacağını düşünüyorsan, kendini suçlayarak karar verme. Sonra uygun bir zamanda telafi etmeyi düşünebilirsin 🍲🤍 Bir gün eksik tuttuğun için kendini yiyip bitirme. Sen değerlisin, moralini biraz toparla, sıcak bir çorba iç, derin nefes al ☕🥣💛