Uykusuz kalıyorum ve birkaç gün sonra sınavım olduğu için sınava çalışmak adına oruç tutmuyorum şu an. Ama sanki oruçlu olduğum günler daha farklı ve daha güzel geliyor.. sizce?
3 ay
Uykusuz kalıyorum ve birkaç gün sonra sınavım olduğu için sınava çalışmak adına oruç tutmuyorum şu an. Ama sanki oruçlu olduğum günler daha farklı ve daha güzel geliyor.. sizce?
Cevap
3Cevap
Nefsin arınma dönemi bana göre, oruça ve ibadete verince insan kendini daha huzurlu hissediyor. Ama bende çalışamıyorum öyle iftardan sonra ancak..
Akşam akşam da insan film izlemek falan istiyor 😂
Hayır. Yok. Zaten gönülden isteyerekte tutmuyorum. Annem üzülmesin diye tutmuyorum
Tutuyorum
O zaman tutmazdım ben olsam. Başkalarının duygusal sorumluluğu sende değil.
Söylemesi çok kolay. Kendi ailesindeki herkesten ve eşinden bile sevgi görmemiş travmaları olan biri
Sen anneni sevebilirsin.. sevme demiyorum. Ama şu an onun duygularının sorumluluğunu almış oluyorsun. Bu ileride seni strese sokar. Bence ilişkide sağlıklı sınırlar belirlemek ilişkinin uzun sürmesini sağlar.. yani bu ileride de anneni sevmeye ve görüşmeye devam etmek istemen için koyman gereken bir sınır.
Evet sağlıklı sınır konusunda haklısın. Bende istemezdim böyle olmasını ama yapacak bir şey yok. Bütün bu travmalarını geçtim tansiyon ve şeker hastası emekliliği gelmek üzere olan bir insan. O bu kadar yıpranmamış genç biri olsaydı bu durum böyle olmayacaktı. Sadece bunu değil eşcinsel olduğumu söylediğimde bana izleyerek öyle oldun diyip kimliğimi reddetmiş dine yöneleceğine söz ver demişti odaya kendini kapatma demişti. Önceden kapalı kapılar ardında yaparken şimdi çaktırmadan izliyorum ama bütün bunlara beni o mecbur bıraktı maalesef
Madem bu kadar travmaları hastalığı var yaşlı bir insan neden yönelimini belki hastalık dersin ben öyle görmüyorum ama neyse söyledinde diyebilirsin onada cevabım şu ben 11 yıl sakladım bunu annemden tartışırken sen sanki beni çok mu umursuyorsun diyince benim şalterim attı ve söyledim
Valla bana her şey aynı çünkü tutmuyorum :))
Hayır herkes kendine tutuyor sonuçta
Ben sana nasıl geldiğini soruyorum
Bence de
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Oruçlu günlerin daha farklı gelmesi çok anlaşılır bir duygu 🌙💛 İnsan bazen sofraya oturacağı o anı düşünerek bile gününe anlam katıyor 🍲🍞 İftarın huzuru, sahurun sessizliği kalbe iyi geliyor ☕🥐✨ Ama sınav dönemi de çok kıymetli. Şu an bedenini ve zihnini koruman önemli. Kendine yüklenmeden, vicdanını yormadan ilerle. Sağlığın ve emeğin öncelikli 🌸 Başarını da gönülden diliyorum, güzel bir kahve ile çalışmana güç olsun ☕💖