Siz olsanız nereden bulursunuz çevremde kimse yok durumu kötü olan
3 ay
Cevap
1Cevap
Yardım kuruluşları var bunun için onlar en ihtiyacı olan yerlere ulaştırıyor
Ama vakfa değil direk şahsa verilmesi gerekiyor. Bakmayın vakıfların kabul ediyoruz demesine. Doğru degil yani uygun degil
Uygun degil yani baya.
Öyle olmuyor işte maalesef. Niyet deyip kolayına kaçılmıyor herşeyin
Dernekler var güvenilir
Hayır vakfa verilmesi dinen uygun degil
Neden Afrika'da hizmet veren dernekler var neden Uygun değilmiş iftar yemeği verebilirsin orada
İftar yemegi ayrı zekatı direk şahsa vermek gerekiyor
Zekat olmaz tamamda fitre neden olmasın ki
Şöyleki fitre ve zekat direk şahsa verilmeli herhangi birisi veya vakıf buna aracılık edebilir bunda sorun yok fakat vakıfın neticede bi havuzu kendi giderleri vs var bu yüzden vakıflara vermek dogru degil kendi giderlerinide buradan karsılıyoe böylelliikle uygun olmuyor zekat ve fitrede
Bi kısmını verdim vermem gereken bi miktar daha var
instagramdaki hasta çocuklara verebilirsiniz
Bi kısmını Instagram daki degil ama hasta bi cocuga verdim instagramdakiler i tanımsdıgımdan bilmedigimden suistimale açık diye sanırım tercih etmem
allah kabul etsin ama çok fazla hesap var gerçekten hasta oldukları belli yine de sen bilirsin
Diyanet vakfı
Şahsa verilmeli vakfa verilmez
Seven insan aynı zamanda da din ve vicdan özgürlüğü ve
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Fitre ve zekât vermek istediğinde kalbinin hassasiyeti çok kıymetli 🌙💛 Eğer çevrende ihtiyaç sahibi yoksa güvenilir dernek ve vakıflara yönelmeni öneririm. Mahallendeki muhtarlık da gerçekten ihtiyacı olan aileleri biliyor olur. İstersen bir caminin imamına danışıp gizlice ulaştırılmasını sağlayabilirsin. Önemli olan gönül rahatlığıyla vermen 🥣🍞 Çayını alıp küçük bir araştırma yap, içine sinen yeri bulduğunda kalbin huzurla dolacak ☕💚