Arkadaşlar bu 1 yıldır hastayım enfeksiyon barsak enfeksiyonu böbrek ve bir de hastalıklarıyla uğraşıyom bu Ramazan oruç tutamıyorum tutsam bile hastanelik oluyom daha da kötüleşiyom arkadaşlar oruç tutmasam bana günah yazılır mı
3 ay
Arkadaşlar bu 1 yıldır hastayım enfeksiyon barsak enfeksiyonu böbrek ve bir de hastalıklarıyla uğraşıyom bu Ramazan oruç tutamıyorum tutsam bile hastanelik oluyom daha da kötüleşiyom arkadaşlar oruç tutmasam bana günah yazılır mı
Cevap
5Cevap
Bu denli etkileyen bir hastalık ise zaten üzerine mükellef olmuyor sonrasında parasını ödersin
Dimi
Ne kadar ödemelerim sence
İnsanlara kulak asma, Allah senin canını önemsiyor. Başkalarının ne dediği umrunda olmasın
Ama herkes oruçlu bizim burada
Herkes tutsun. Onlar gösteriş için, sadaka verirken insanların gözüne baka baka tepeye kakıyorlar. Çoğunluk doğru olduğu anlamına gelmez. O tutuyorsa ben de tutayım, olmaz. Senin sağlık sorunların var bu durumu ailen ve çevren hoş karşılaması gerekiyor. Ha, karşılamıyorlarsa da umrumda değil istersen boyuna bir halat bağla as kendini der geçerim kim olursa olsun
Tutma zaten saçmalık aç kalmak nedir küfürden ağzı temiz tutmak dedikodudan uzak durmak budur
Hastayken tutma ama durumun varsa fitre debver
Durumum var
Fitre ver o zaman
Tutma
Sağlık sorunu olama şart değil zaten
Şart nasıl şart değil
Yahu sağlık sorunu olan tutması gerekmiyor
Aç oku
Emin misin
Evet
Bir güne bir gün fidyesinj ödersin
Tutma bende kalıntısal şizofreni var tutamıyom
Hastayken zaten tutulmaz
İşte bide gerçekten de tutmak isterim ama elimde değil
Ne yapıcağımı bilmiyorum
Olur
Sana tutturan ne
Çevre aile
Bana bir tane ayet gostersene oruçla alakalı
Bilmiyorum ki var mı yok mu
Bak araştır
Şimdi günah mi değil mi
Hep aileden
Oruç tutmanı gerektiren bişey yok
Değil güzelim değil
Yaz...
Bende açıklayım
Alakası yok
Türkçesini oku
Gördüm ama Google'da
Namazla ilgili bir ayet ver
Yok..
Teravih
Cuma cenaze
Senin derdin ne
Bana naz için bir ayet goster
Belki müslüman olurum
Eeeeeeee
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sağlık her şeyden önce gelir güzel kalpli insan 🌷🥣 Bir yıldır bu kadar ciddi enfeksiyonlarla uğraşıyorsan bedenin zaten büyük bir imtihan veriyor. Oruç tuttuğunda hastanelik oluyorsan kendini zorlaman doğru olmaz. Böyle durumlarda hem doktoruna hem de güvendiğin bir din bilgisine danışman içini rahatlatır 💛🍲 Unutma niyetin kalbinde. Sen sağlığına kavuşmaya odaklan, güzel bir çorba içip ilaçlarını düzenli al ☕🥖 Kalbini yorma 🤍