Arkadaşlar Allahın varlığına inanmayı çok istiyorum alnım secdeye değip, elimi açıp rabim diye dua etmeyi çok istiyorum ama şu düşünceler Aklımı çeliyor Allahın elçisi hz peygamber zulmün, haksızlığın, eziyetin, karşısında susan dilsiz şeytandır demiş ama Hz Allah yahudilerin ramazan günü mescidi aksada filistinlilere zulüm etmesini görüyo ve sessiz kalıyor. Bu imtihan ise insanlara zulüm etmeyi seven bir tanrı mı var? Ya da hz Allah varsa neden Afrikadaki insanlar aç biz tokuz bu NASIL İMTİHAN madem Allah her şeyi bilir, görür , işitir bizi de imtihan için yaratığını söyler o zaman ne gerek var imtihana zaten her şey belli değil mi?
Güncellemeler
+1 yıl
Lütfen mantıklı cevap verin
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
İnanan biri değilim ama bakış açın yanlış dünyada 2 milyar müslüman mescidi akasayı 3 milyon yahudiden korumuyorsa allahtan bişey bekliyosa daha çok girerler filistine her şey belli demişsin p kuranda şöyle geçer allah için dünya olmuş bitmiştir senin yarın hırsızlık yapacağını bilir ama sen iradenle yaparsın nefsinle yaparsın allah bunu hırsız yapın demez bakış açını değiştirip doğru sorular sorarsan belki daha iyi olur senin için
Peki kardeşim sen neden inanmıyorsun sadece merak ettim ben inanmak istiyorum ama olmuyor
Din bir yönetim biçimidir demokrasi gibi tanrı kavramı insanın açıklama bulamadığı şeylerden ve gücünün yetemediği şeylerden korummak için olışan iç güdüsel bir durumdur duygusaldır gerçek değildir
@Vergimukellefi eksik yorumluyorsunuz. Din sadece bir yönetim biçimi değildir. Bilâkis insan ve toplumların ihtiyaçlarına karşılık veren bir sistemdir. Çok geniş ve derindir. Bkz: Kur'an'ı Kerim.
Detaya girmedim kuranın yasaları uygulamaları ceza hukuku miras vs vardır buda devlet yönetimidir işte ha sana göre doğrudur bana göre yanlıştır orası ayrı
Onlar açıkça topluma dair zaten ama psikolojik de etkiliyor Kur'an. Buna değinmek istedim.
Dediğin gibi senin görüşün, benim görüşüm...
Evet etrafa bakınca her şey çok haksız gelebiliyor ama vardır Allahın bir bildiği diye düşünüyorum
Bende senin gibi sürekli böyle sorular soruyordum ama kuranı kerimde her şey açık açık yazıyor. Kuranı kerimin mealini oku çok güzel
Umarım doğru yolu buluruz keşke bu sorular hiç sormasam kendime sorgulamadan inananlardan olsam Annem, babam la ters düştük
İnanki 2 hafta önce aynı durumu yaşadım. Okadar zor durumdaydım ki annem babam sen ne ara böyle isyankar oldun dedi. Ve böyle yapınca sadece daha kötüye gitti her şey. Kuranın Turkçe mealini okuyorum şu anda ben. Namazada başladım daha iyi hissediyorum ve itikadımda iyi şu an. Sorgulaman normal bazen olur öyle şeyler. Daha fazla bilgi edinirsin. ama isyan etmemeye çalış.
Gençler doğru yolu, sorularınızın cevabını çaba olmadan, emek olmadan ve en önemlisi samimiyet olmadan alamazsınız.
Acele etmeden, sabırla ve azimle arayın. Bulacaksınız.
@dgfhcjcbv evet doğru yolu bulacağına bende eminim ama çabalaması gerek. Kurani anlayarak okuyarak
Öncelikle yaşınız kaç? Ben yardımcı olayım.
Bu sorularınız "kötülük problemi" adı altında geçer. Ben bununla ilgili video önereceğim.
İslam düşüncesini iyi idrak etmek lazım. Sordukların ile imtihan düşüncesi çok zıt.
Yaşım 21 gerçekten Allaha inanmak istiyorum
Videoyu paylaşabilir misiniz
Videoyu paylaşacağım ama şunu sormak istiyorum: Kur'an'ı okudun mu? Allah'ın insanlara olan mesajını iyi idrak edebildin mi?
En azından buna çaban olması lazım.
Eğer bunu yaparsan görürsün dünyanın dengesini Allah insanın eline bırakmış. Allah her şeye kanun koymuş, fiziğe, biyolojiye, toplumlara... Çalışan kazanıyor, yapan alıyor.
Bu durumda müslümanlar zulmü hak ediyorlarsa görürler.
Allah onlara zulme karşı durmanın yolunu da gösterdi.
İmtihan bu işte.
https://youtu.be/5YpVAf6_NIs