Teravih namazına gidince camide fark ettiğiniz şeyler neler?

Benim fark ettiğim ve sinir olduğum en arka safta duran kadınlar. Neden? Ön safta kılmak daha makbulken neden en arkaya geçer ki bir insan?
Teravih namazına gidince camide fark ettiğiniz şeyler neler?

Benim fark ettiğim ve sinir olduğum en arka safta duran kadınlar. Neden? Ön safta kılmak daha makbulken neden en arkaya geçer ki bir insan?
Bu sene evde kılıyorum camiye gitmiyorum. Geçen sene fark ettiğim bir kaç saçmalık vardı onu da söylemek istemiyorum sadece bildiğim bir şey varsa cami ibadet alanıdır dedikodu alanı değil buna çokça şahit oldum..
Kesinlikle ve camileri ev ortamına çevirmemek gerekiyor. Evdeki rahatlık ve layakatsızlık orada olmamalı
Benim de sinir olduğum bir konu var.
Sanki bu teyzeler namaz hassasiyetini ana karnında kazandı. Namazda oyun olmayacağını, susulması gerektiğini ilahi bir ilhamla öğrendiler sanki. Sanki hiç camiide yaramazlık yapmadılar, gülüşmediler, konuşmadılar. Sanki hiç çocuk olmadılar.
Geçen gün kadının biri, gülüşüyorlar diye birkaç küçük kıza vurdu namaz esnasında. İmam uyarsa da kadınların söylenmeleri beni sinir ediyor. Sonra çocuklar, herkes tahiyyattayken şöyle dedi. "Bize vuran teyzenin ALLAH belasını versin"
ALLAH katında kimin duası makbuldü o an? Gerek var mıydı kadının böyle bir şey yapmasına. Kendi torunları evde telefon, tv başında iken bu kuzular camiiye gelmiş. Oysa ki onlar o camiinin, o cemaatin geleceği. Ne hakkı vardı? Bir çikolata ile işi çözdük. Namaz sonrası gelip çikolatalarını alıyorlar. 4 çocuk hepi topu.
Namazım fesata gitmedi inşallah o gün🙄
Çok ayıp yahu. Neden yani? Hangimiz mükemmeliz, hangimiz doğar doğmaz çözdü ki dini? Ki namaz esnasında nasıl vurabiliyor? Namazda kalbimizin, ruhumuzun, bedenimizin sahibi yüce Allah'ın huzurunda gözümüz nasıl başka şeyleri görebiliyor? Bence namazı hakkında tereddüt etmesi gereken kişi sen değil, o teyze..
En iyisi sakin kalıp sabretmek gidişat hiç iyi değil çünkü. Hem pozitif yanına bakalım. İyi ki siz çözdünüz olayı çikolatayla ve camiden soğumalarına mani oldunuz ☁️
Aslında bazen susmak değil söylemek gerekiyor. Keşke deseydin hem içinde kalmazdı hem farkına varırlardı belki
😞 en iyisi o çocuklarla birlikte farklı bir camiye gitmek..
Teyze yasağı çok isabetli olmuş fchcfhgvcf kız bak ne güzel hayal kurdun öyle inşAllah gerçekleştirmeyi de nasip eder Rabb'im. Hem Allah nasip etmeyeceği şeyin hayalini kurdurmaz 🥳
Enes ismi neden?
Hz. Enes, 10 yaşında Efendimizin terbiyesinde yetişmeye başlamış, İslam ın yıldızlarından biri olmuştur.
Peygamberimiz ona Enescik diye seslenirmiş.
Hz. Enes e efendimiz gibi muamele edersen, ayın parlaklığını geride bırakır, ebu cehil gibi davranırsan düşman olur. Eyyy teyzeler aklınızı başınıza alın.
Teşekkür ederim bilgi için. Bütün sahabeleri ve peygamber efendimizin (s. a. v) hayatını öğrenmem gerekiyor. Çok hoş bir düşünce. Teyzeler sesini duysun diye eig seçeceğim seni
Bakacağım inşAllah çok teşekkür ettim. Sana da hayırlı geceler 🤍
Bu yıl gidemiyorum.
Evlenmeden önce kız kardeşimle giderdik. Her Ramazan ayında fark ettiğimiz tek şey, aynı teyzenin camiye gelenlere su ikram etmesiydi.
Bazı camilerde su ikramı yapılıyor ama cami yapıyor sanardım. Bazı teyzeler kendisi yapıyorsa çok hoş. Ve evlendikten sonra kardeşinle ilişkin değişti mii? Ya da eskisi kadar yakın mısınız?
Ben camiye ezan okunurken gidiyorum ve teravih namazını genelde en arka safta kılıyorum bazen ön saflarda yer boşalınca safı dolduruyorum ama ön saflarda olmaktan utanıyorum
Neden yahu?
Bilmiyorum utanıyorum çekiniyorum bazı şeyleri aşamıyorum camiye gidebilsem de insanlardan utanıyorum ön saflarda kılmak isterdim belki zamanla bunu aşabilirim ramazanın başından beri her gün camiye teravih namazı kılmaya gidiyorum hepsini de kılacağım inşaAllah ama ön saflarda da kılabilir miyim bilmiyorum gerçi artık camiye pek gelen yok en fazla 3 4 saf oluyor ben genelde 3. safta namaz kılıyorum ve namaz kılarken bazen çok dalgın düşünceli oluyorum bu da namazımı olumsuz etkileyebiliyor
Yanılmıyorsam dışarı çıkamıyordun. Camiye kadar gidebilmen çok büyük bir adım. Yarın 2. safta kılmaya çalış. Zaten herkesin birbirini izlediği bir sahne değil cami. Yani rahat olabilirsin ve en ön safta olmak en makbulü
Dışarda durmuyorum camiye gidip namazdan sonra da hemen eve dönüyorum dışarda vakit geçirmiyorum dolaşmıyorum zaten cami yakın uzak değil ben camiye gitmeye alışkınım cuma namazlarına teravih namazlarına camiye gidiyorum ama dediğim gibi utangaçlık bazı şeylere engel oluyor ve o bazı şeyleri aşamıyorum camide kendimi huzurlu hissediyorum ama kalabalık olduğu için insanlarla yakın olmak beni kaygılandırıyor ayrıca utangaçlık elimde olan bir şey değil
Olsun yine de dediğim gibi bu büyük bir adım. Ve sen dene yarın teravihte ikinci safa geçmeyi. Yapamazsan da dene. İlk ve son sünneti ikinci safta kılıp sonra yeniden üçüncü safa geçersin olmadı
Bilmem benim için bu bir adım sayılmaz cami benim huzur bulduğum bir yer Allah'a sığınmak namaz kılmak dua etmek için gidiyorum utangaçlık konusunda elimden bir şey gelmiyor kendimi zorluyorum ama bazı sınırları aşamıyorum ben kişilik yapım gereği ön planda göz önünde olmaktan kaçınıyorum hep arka planda geride olmak istiyorum demekki bu camidede geçerli bir durum ve gerçekten kişilik yapısı insanın tüm hayatını olumlu ya da olumsuz etkiliyor
Cevap
6Cevap
Ben hiç gitmediğim için fark ettiğim bir şey de yok maalesef. ama yer seçen insanlar çok oluyormuş
Kimse kusura bakmasın ama artık camilerin kesinlikle eski ciddiyeti kalmad. Hoca orada vaaz verirken insanların birçoğu telefonda vakit geçiriyor bunu en çok da ihtiyarlar yapıyor gerçekten de bana göre bir insan ibadet ediyorsa yaptığı ibadete odaklanması gerekiyor.
Hoca defalarca telefonun sesini kısın diye uyarmasına rağmen namaz esnasında mutlaka birkaç kişinin Telefonu çalıyor. Biz Müslümanların bana göre en büyük eksiği ne yaptığımız işe saygımız var ne de çevremize.
Kesinlikle katılıyorum. Din konusunda eski hassasiyeti de ciddiyeti de gösteremiyoruz
Çünkü o zaman daha rahat konuşabilirler. Kadinlar camide bile susmuyor. Sırf bu yüzden camide değil evde kılarım. İki sevap kazanıp 10 günah almanin anlamı yok...
Benim anlamadığim olaysa çok sıkıştırılmak. Yani yer var ama aşırı sıkışık. Tamam biliyorum saflar sıkı olmalı ama en son ( ilkokuldayken) teravihe gittigimde kafama oturan bir teyze olmuştu. 😅 o günden beri evde kılarım.
chgxfhgf teyzeye sesleniyorum buradan teyzeee! Başka yer mi kaldı yahu ama güldürdü şimdi yalan yok cvgcfg Bizim camide de tam aksine herkes arasında uçurum kadar boşluk bırakıyor. Dipdibe olmaya gerek yok da az yaklaşın yahu
Agahags cidden beyin felci geçiriyordum. Bir de o zamanlar ufak tefek birşeyim. Ölüm seklim olay olurdu.😄😄
hgvjhcfhgfhg show haberde manşetin hazır bile
Ahshd anca showa çıkarım zaten.
showun da işi gücü şov zaten cghvhgvdsf
😆😆kesinlikle.
Bu yıl bazı sebeplerden dolayı gidemedim maalesef ama önceki seneler için konuşmak olursa şu belli bir yaşın üstündeki kesimin çocuklara karşı çok önyargılı olmaları onlara yol yordam göstericekleri yerde "sen çekil şurdan, orada durma , öyle yapmaa..." diyip çocukları sürekli bir yerlere itemeleri 🤦🏼♀️
Dilinde kemik yok dedikleri türden.. Üslubun çürükse anlattığın gül çiçek değildir sözü geldi hatrıma. Çocuklara karşı daha şefkatli ve sevecen olmamız gerekirken..
Öyle maalesef... İşte lafa gelince de yol yordam öğretmeye çalışıyor öyle kişiler bizlere 🤦🏼♀️
Ayrıca sözü çok beğendim ya 💜
Kimin sözü hatırlamıyorum da bende internette görmüştüm haklı sözlerde bugün 🤍
Aynen öyle 🌼
Fark ettiğim bir şey yok ortam normal oluyor
Benim de dikkatimi çeken arka saftaki hanımlar. Her gelen sonraki gelen ön tarafı doldurur diye arka tarafa oturuyor. Kapıya yakın olmak için herhalde🙈
Onun haricinde öyle birebir şahit olduğum kötü veya olumsuz bir durum yok.
Bir bizim camide var sanıyordum her camideymiş bu teyzeler
Ben de öyle sanıyordum. Birkaç cami ziyaret edince fark ettim ben de
Onlar namaz biter bitmez eve ışınlanmak için ordalar 😃
Benim farkettiğim bazı teyzeler konu gezme olunca çıtır fakat namaz olunca ölüm döşeğindeki hasta gibi oluyolar. Bi zorlanmalar bi ağırlıklar.. yaşlı teyzeler çok garipler
Bir yandan onu da düşünmedim değil ama dedim olumlu düşüneyim.. He ya merdivenlere gidince maaşAllah'ı var hepsinin anlayamadım bir türlü
Teyzeler hakkında aklına gelen her şey doğrudur emin ol 😃
cgfhfxgc
Dedikoduya ve kız bakmaya gidenlerin mekanı, niyet ibadet etmek olsa keşke.
kadınlar full dedikoduya geliyor knk en dikkat ettiğim buydu şimdilerde gitmiyorum ama yılların tecrübesi oldu bende
Bu yüzden en iyisi mahallede tanınmamak sanırım
aynen valla cami camilikten çıkiyor kadınlar gidince
Kesinlikle. Hele çoğunluğu doğru sanmaları..
Bu sene hiç gitmedim. Bugün işe gitmeyip anne babamı ziyaret ettim iftara kadar beraberdik teraviden daha iyi geldi çok şükür 🤲
Teravihler güzel geçiyor sanki birlik olunca insanın imanı daha çok artıyor.
He yaa
Camiye hiç gitmedim teravih için evde kılıyorum ben ;)
Evde kılmak daha makbulmüş kadınlar için, sebebini anlayamadığım şeylerden biri bu da
Yer seçen insanlar.
Hutbe ya da tesbihatları dinlemek yerine dedikodu yapan kadınlar.
Okurken dellendiğim insan türleri.. Ama sorsan dinen çok bilgiler...
Allah bilir onu da Kur'an' ı dinlemek vaciptir. Tesbihler de Kuranın içinden çıkıyor. Dolayısıyla yapılmaması gerekeni yapıyorlar.
Katılıyorum hataya düşen çok uyaran yok
Maalesef.
Farz namazları kılmayanlar koştur koştur teravihe gidiyor
Kimsenin hakkına girmeyelim.. kul hakkı mühim mesele
Teravihte bir şey fark etmediğimi fark ettim
Kadınlar tarafında enteresan enstantaneler oluyormuş duyuyorum.
Evde kilarsam kilarim
Çok küçükken gitmiştim hatırlamıyorum
Ramazan bitmeden gitmeye ne dersin? Güzel olabilir bence bir dene
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?