Hangi soruya denk gelsem ya cevaplayan sayısı az ya da yorgunum işteyim falan diyorlar nasıl bu kadar kolay iş bulabiliyorsunuz? Beni kimse işe almıyor. Tüm gün evdeyim ve 7/24 telefonla meşgulüm o da olmazsa bilgisayarda oyun oynuyorum anneme yemekte yardım ediyorum çamaşırları asıp bulaşıkları yıkıyorum ama kendimi çöpten farksız hissediyorum. Bir işte çalışıp para kazanınca mı insan değerli oluyor? Çünkü ailem beni sanki evde fazlalıkmışım gibi hissettirmeye başladı. Konudan konuya atladım ama siz anladınız ne demek istediğimi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılKendini geliştirmeye çalışabilirsin. Para kazanan ya da yiyen değil, öğrenen ve kendini yetiştiren değerlidir. Ailene yük olmak ya da diğer herkes gibi işsiz olmak istemiyorsan yeni bilgiler öğrenmeye başlamalısın.
Mesela yabancı dilini geliştir, yazılım öğren. Bir sürü şirket var artık bunları bilen insanları arayan. Yani yeter ki değişmeye ve yeniliğe açık ol
02 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim ❤️
- +1 yıl
Ne demek 🤍
En İyi Cevaplar
+1 yılGenç ve eli ayağı tutan insanlarız çalışmak tabikide hem ekonomik açıdan iyi hemde aileye yardım etme açısından iyi olur. Çalışmayan insanı genel olarak daha çok asosyol ve kendine hayrı olmayan olarak görüyorlar. Ne yaparsak genç yaşta yaparız en güzel yıllarımız gezip tozmak yemek içmek varken...
08 Yorumla
Soran+1 yılEvet birikim yapmak maddi açıdan güvende hissetmek güzel bir şey ama iş bulmak çok zor alışmak da aynı şekilde bilmiyorum şanssızım galiba böyle olunca da dediğin gibi kendime hayrım yokmuş gibi hissediyorum paran varsa saygı duyuyorlar paran yoksa bir hiçsin sanki
- +1 yıl
Kendine güven ve inan öyle değilsin saçmalama
Soran+1 yılİnşallah değişirim ya yolum yol değil çünkü teşekkürler balım
- +1 yıl
Estf kuzum daha çok gençsin kendini hazır hissetmeye bilirsin çalışmak için çekinebilirsin bende yaşadım bunları ama çalışınca paranı kazanıp hayallerini gerçekleştirmek güzel bir şey sadece cesaretli ol biraz gerisi gelir
Soran+1 yılTeşekkür ederim. Evet işte çalışmaya alışınca boş durmak kötü hissettiriyormuş bazıları öyle diyor bir de özgüven sahibi oluyorsun boş şeylerle uğraşmıyorsun kafanda sadece ay sonu alacağın para oluyor ve hayatını inşa ediyorsun
- +1 yıl
Öyle oluyor evet gezeyim, cafeye gideyim, üzerime şunu bunu alım makyaj bakım ürünü diyorum sonra ailemi güzel birbuere yemeğe götüreyim çeyiz yapayım kendime yavaş yavaş falan gibi şeyler oluyor kafada
Soran+1 yılAilene de yardımcı olman çok tatlı ya ben de bazen istiyorum onu inşallah olur bir gün
- +1 yıl
Umarım canım
Gizli Üye(18-24)+1 yıl21 yaşındayım ve çalışmıyorum aynı zamanda asosyalim var mı başka soru?
024 Yorumla
Soran+1 yılYok ahaha
Cevap sahibi+1 yılHe aynı zamanda geçen ay babamla evde yatıyorum diye kavga ettik evden kovdu sonra arkamdan ağlayarak koşup eve geri getirdi. Üniversite okuyorum hekim olucam bu kadar.
Soran+1 yılBaşarılarının devamını dilerim inşallah hekim olursun hastaları iyileştirirsin güzel insan. Babanın da yaşlılığına ver ev de can sıkıntısından sana patlamış
Cevap sahibi+1 yılYok asosyalim diye bağırdı çağırdı. Odandan çık işte hapis gibi orada akşama kadar oyun oynuyosun telefon bakıyosun cart curt. Evde fazlalık gibi hissediyorum evet ama awk devleti üniyi kapattı yapacak bir şey yoktu.
Cevap sahibi+1 yılYaşadığım şehir de hiç arkadaşım kalmadı hepsi farklı illere gitti asosyal ve yıkık olarak hayatıma devam ediyorum.
Soran+1 yılBu mübarek günde küfür etme sakın ol kardeşim seni çok iyi anlıyorum bana da diyorlar seni yaşıyor muydun diye dalga geçiyorlar iş yapıyorum onda da yaranamıyorum basitmiş gibi görüyorlar sanırım eve para getirmediğin müddetçe saygı duymuyorlar bu aileler
Cevap sahibi+1 yılDuymazlar git bir işe gir kazandığın paradan 5 kuruş verme yine de senden iyisi olmaz. Aileler senin bir şey başardığını görmek istiyor.
Cevap sahibi+1 yılHa benim durum seninkinden farklı ben sonuç da üniversiteye devam ediyorum galiba sen okumuyorsun. Ve evden kovulduğum da basıp gittiğim için artık kimse bir şey demiyor demeye korkuyolar.
Soran+1 yılYıllarca okudum hep takdir belgesi getirdim hatta şu an açıköğretim okuyorum bir sürü onur belgesiyle dönemi bitirdim ama yok yine bir değerim olmadı
Cevap sahibi+1 yılÜniversite sınavıyla ailenden kurtulmayı dene başka türlü olmaz.
Soran+1 yılOkuyorum zaten 2. Sınıfım
Cevap sahibi+1 yılO zaman ailen dengesizdir benimki gibi sana böyle hissettirmeye hakları yok dünyaya gelmeyi sen seçmiyosun onlar seçiyo
Soran+1 yılEvet öyle gel de anlat işte geçen babam dedi ki "biz yaşlanıyoruz artık ablanla sen bakacaksın bize" dedi "bu sofraya bu nimetler nasıl geliyor" dedi. Annem de "çalışan kadına saygı duyarlar" diye beni darlıyor hep. Ablam da "baba parasıyla geçiniyorsun ezik" diyor
Cevap sahibi+1 yılE o zaman senin ailene küfür ederim ben çok az kaldı
Soran+1 yılÇok üzülüyorum ya erkek olsaydım bu kadar üstüme gelirler miydi acaba
Cevap sahibi+1 yılErkek olsaydın 10 katı gelirler. Koskocaman adam evde yatmaya utanmıyor musun sözünü çok duyardın.
Soran+1 yılOf evet o da var aslanım paşam diye büyütüyorlar sonra para kazanmazsan kız arkadaş yapamazsan ya da kendine bakmazsan it muamelesi görüyorsun. Bu ülke ve bu ülkenin aileleri neden böyle ya bunaldım artık
Cevap sahibi+1 yılBende bunaldım ya ama yapcak bir şey yok ben artık s11kl3memeye çalışıyorum. Mental sağlığımın bozulmasını istemiyorum.
Cevap sahibi+1 yılSen en azından kızsın erkek arkadaş falan yap ne bilim evden kurtulacak bir şey yapm
Soran+1 yılBenim çoktan bozuldu anca internette bir şeylerle ilgilenerek ya da müzik dinleyerek kendimi oyalıyorum yoksa sevgilim tarafından aldatıldım saçlarım döküldü baya strese girdim ne ailem ne sevgilim ne arkadaşlarım var artık hepsi gözümde çıkarcı menfaatçi gibiler. Yaşlandıkça da herşeyden şikayet eder oldular
Cevap sahibi+1 yılBende müzik dinleyip resim falan çiziyorum akşamları da twitch de takılıyorum vizelerim geliyor zaten muhtemelen 2 hafta boyunca sabahlıcam ders falan da çalışasım gelmiyor. Asosyallikten kurtulmayı herkesten çok istiyorum ama yaşadığım şehir buna hiç uygun değil ve arkadaşım kalmadı hepsi üniversite de. Sen aldatılmışsın en azından sevgilin olmuş benim daha hiç sevgilim de olmadı. Çevremdeki herkes yakışıklı olduğumu söylüyo boyum falanda uzun ama asosyallikten kalma içine kapanıklıktan dolayı kimseye açılamıyorum bilmiyorum nolacak ben çok yaşamam ya 30a kadar falan ölürüm.
Soran+1 yılAynısı yaa ben de yeni müzikler keşfediyorum ya da eski müzikleri dinliyorum kendimi o yıllarda hissediyorum güzel oluyor. Benim bilgisayarım senin ki kadar gelişmiş değil Twitch yayını falan kaldırmaz 15 yıllık bilgisayar sonuçta yenisini de almıyorlar ne gereği var diyorlar kendim çalışıp alsam tüm para PC ye gidecek neyse. Benim de vizelerim yaklaşıyor açıktan okuyorum çok şükür online oldu ama umarım geçebilirim notları ezberlemeye çalışıyorum inşallah bildiklerimden çıkar. Hayat çok zor ya ölsek de gitsek diyorum bazen
Cevap sahibi+1 yılBen allaha inanmıyorum öyle bir fark var işte ölürsem boku yedim
Soran+1 yılİslam'a dön bence en azından ahireti kazanalım bu dünyadan bir fayda göremedik zaten
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
4Cevap
- Ramazan konusunda 422 cevap paylaştı.
+1 yılBen de hic calısmadm ögrenciym
03 Yorumla
Soran+1 yılBiraz korkutucu biraz da yorucu geliyor bana
- +1 yıl
Daha 21 yasndasn kendini kimseye borclu veya yük gibi hissetme dogmasalardı o zaman ya da calısmak kimseye maddi yardmda bulunmak zornda deglsn kisisel ihtiyaclarını dile getirmekten çekinme ailen sana böyle bir ima da bulunuyorsa eğer bunu bastırma onlara söyle ama bence sen kuruntu yapıyor da olablrsn sonucta evde yardm ettign alanlar varms ki etmeyedebilirsn
Soran+1 yılHiçbir şey yapmamak kötü hissettiriyor bu kadar bencil değilim maalesef
+1 yıl26 yaşindayim çalışmıyorum eve yardim da etmiyorum öyle cok ama kimse fazlalikmis gibi hissettirmiyor
01 Yorumla
Soran+1 yılÇok şanslısın
İş mutlaka vardır ya çok küçük bir şehirde değilsen
07 Yorumla
Soran+1 yılAnkara 'da yım ama ya asgari ücret altı veriyorlar ya da sigorta yapmıyorlar her işe de girilmez ki
Soran+1 yılHaklısın evet bir kariyer net indirip ordan CV oluşturucam belki dönen olur ama benim amacım LCW DeFacto gibi kurumsal yerlere girmek de işte yakınlarda yok hep 2 vasıtasıyla gitmem gerek en azından okul bitmeden biraz birikim yapsaydım iyi olurdu
Soran+1 yılBen de küçük bir dükkanda çalıştım da eşek muamelesi yaptılar 1 hafta dayanamadım verdikleri para da çok azdı
Soran+1 yılÇok güzel söyledin gerçekten dışarıdan güzel görünüyor ama içeri girince berbat bir ülke. Başka ülkelerde çalışma günü 4 güne indirildi nerdeyse bizde de para vermemek için işçi almıyorlar elin k. çı kırık A101 inde bir eleman 5 tane işi yapıyor nerdeyse
23 yaşındayım iş arıyorum onun dışında bende evdeyim şu an...
02 Yorumla
Soran+1 yılKendim gibi birilerinin olduğunu bilmek güzel yalnız hissediyordum
+1 yılBende öyleyim ama okul okuduğum için bu durumdan bir süreliğine kaçmış oldum
00 YorumlaRamazan konusunda 359 cevap paylaştı. Ben 34 yaşındayım işsizim gençliğim hep eve kapalı işsiz asosyal yalnız geçti
016 Yorumla
Soran+1 yılSeni biliyorum ara sıra görüyorum burada peki ailen ne diyor bu duruma? Evde fazlalıkmışsın gibi hissediyor musun?
Soran+1 yılİş bulamadın mı yoksa çalışmak mı istemiyorsun? Zaman kaybı gibi mi geliyor çalışmak? Ben de azla yetiniyorum istediğin bir şey var mı diyorlar da utanıyorum söylerken
Soran+1 yılİnanamıyorum ya o derece mi? Ben bu kadar değilim evet korkularım var ama bir kez adım attım mi gerisi çorap söküğü gibi geliyor insanlar benden korksun ben niye onlardan korkuyorum diyorum hem gerçek hayat sanaldaki kadar acımasız değil çünkü gerçek hayatta senin özgüvenini kırmaya çalışsalar karakolluk bile olabilirler o yüzden burdan atıp tutarlar üzebilirler. Sosyal fobin olduğu için söyledim bunu ama sanırım düzelmeyecek gibi çünkü bu psikolojik bir sorun olmuş artık hastalık boyutuna ulaşmış bence
- +1 yıl
Bilmiyorum ben çocukluğumdan beri utangaç çekingen içe dönük sessiz biriyim 34 yaşındayım hâlâ aynıyım bu yaşıma kadar hiç açılamadım kişilik yapım böyle istesemde değişemedim belki de çocukluk ve ergenlik dönemlerinde açılmam kendimi aşmam gerekirdi ama olmadı ve yetişkinliğim tamamen olumsuz etkilendi gençliğim hep eve kapalı işsiz asosyal yalnız mutsuz geçti hiç evden dışarı da çıkmıyorum hayatım evden ibaret iş hayatım sosyal hayatım aşk hayatım olmadan yaşlanıyorum öz güvenim gelişmedi sosyal ve iletişim becerilerim gelişmedi çok pasif içime kapanık kaldım yaşım ilerledikçe daha da kendimi kapattım
Soran+1 yılBence kişilik yapısıyla alakalı değil ailenin yetiştirmesiyle de alakalı beni de zorlamasalar hep evde bilgisayar başında asosyal asosyal takılıcaktım ha dışarı çıkıp arkadaşlarımla vakit geçirmem çok da iyi olmadı çünkü beni kötü yollara sürüklediler hep zamanımı boş şeylerle harcadım bazen derslerimi aksattım okula gitmedim falan ama dediğim gibi kendine yazık edersin bunu kabullenme ve değişeceğini düşün. Burcun ne bu arada? Yengeç falan mı?
- +1 yıl
Burcum balık benim kişilik yapım böyle ya çocukluğumdan beri utangaç çekingen içime kapanık sessiz biriyim okulda mahallede hep aynıydım hep geri kaldım kendimi yetersiz hissettim zayıf güçsüz kaldım öz güvensiz asosyal yaşadım insanlardan kaçtım kendimi kapattım okulda kimseyle konuşmayan sıramdan kalkmayan teneffüslere çıkmayan faaliyetlere katılmayan biriydim mahallede de aynıydım herkes dışlardı aşağılardı dalga geçerdi çocukluk ve ergenlik dönemlerim böyle geçti hiç açılamadım aile ve çevre de etkili tabii ama ben utangaçlığımı aşamadım aşamıyorum bu yüzden hep evde durdum işe giremedim çalışamadım gezemedim eğlenemedim sosyalleşemedim hiçbir yere gitmedim askere gittim ama irada da aynıydım açılamadım gençliğimi hep eve kapalı geçirdim hiç sevgilim kız arkadaşım bile olmadı utangaçlık yüzünden hiçbir kızla tanışamadım buluşamadım çıkamadım arkadaşlık kuramadım hâlâ aynıyım
Soran+1 yılGeçmiş olsun üzüldüm durumuna ama sen rahatsızlık duymuyorsan benim önerebileceğim bir şey yok maalesef kişinin kendinde bitiyor her şey
- +1 yıl
Ben mutsuzum hep çaresizim yalnızım gençliğimi hiç yaşayamadım her şey içimde kaldı rahatsızım senelerdir evdeyim sıkıldım bunaldım işsizlik asosyallik yalnızlık canıma tak etti evde durmaktan çöktüm dayanamıyorum gençliğime dair hiçbir şey yaşayamadım hayatı kaçırdım üzülmekten saçlarım sakallarım beyazladı
Soran+1 yılEv hayatı bazen hapis hayatı gibi oluyor insan doğasına uygun değil sadece dinlenmek için güzel onun dışında sürekli evde durmak vücudu da güçsüzleştiriyor erken kemik erimesi yaşayabilirsin
Soran+1 yılBinanın önüne in en azından bahçesi varsa dolaş biraz nolcak ki
- +1 yıl
22 yaşındayım ve senin yaşantını yaşıyorum ama bu böyle elbet gitmez Psikoloğa gittim ama hiç iyi davranmadı. Açıkçası çoğu pek umursamıyor ilgilenmiyor seninle. En azından evde az da olsa nadiren de olsa çıkıyim dedim dışarı Spora başlamayı düşünüyorum bize yakın Bi yerden başlamak lazım. İnsanlar size değer vermiyorsa bu sizin değersiz olduğunuz anlamına gelmiyor. Belki gençliğinizi yaşayamadınız ama şu an ki durumunuzu da değiştirmek biraz da sizin elinizde. Ben yeniden başka bi psikoloğa gitmeyi düşünüyorum. Sizde bence buradan başlamalısınız. Belki size bu küçük bir adım gibi gözükecek ama sizin durumunuza göre büyük bir adım
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılMarkette orada burada çalışıyor onların da çoğu sende gir
05 Yorumla
Soran+1 yılDefalarca CV verdim eleman açığı yok diyip gönderiyorlar daha ne yapayım ayaklarına mı kapanayım?
Cevap sahibi+1 yılAdam akıllı bir bölüm oku sende
Soran+1 yılTıp dışında her bölümün iş sıkıntısı var yapacak bir şey yok kadere kaldı her şey
Cevap sahibi+1 yılNe alaka hemşirelik, veteriner hekimlik her yerde iş bulur
Soran+1 yılTamam
22 yaşındayım Asosyalim Bende genelde mağaramda vakit geçiriyorum Dışarı çıkmam nadirdir Hayatım öylesine akıp gidiyor gibi
00 YorumlaBende evdeyim ama fazlalık gibi
021 Yorumla
Soran+1 yılÇok şükür kaderdaşımı buldum 🙂
Soran+1 yılAynısı ya benim de WhatsApp da adam akıllı konuşacak görüşecek kimse yok hep liseden kalma 3 - 5 kişi var. Tek başıma çıksam canım sıkılıyor ailemle çıksam çocuk gibi hissediyorum ve rahat olamıyorum. Berbat bir haldeyim okul bitene kadar dandik bir işe girip çalışayım dedim kimse de almıyor
Soran+1 yılBenimkilerin de bazıları çalışıyor ne biliyim kötü hissediyorum
Soran+1 yılGezmek için de para lazım. Ben lisedeyken full geziyordum para çabuk bitiyordu bir de düzgün arkadaşlarım yoktu hepsi çingene gibiydi uzaklaştım sildim numaralarını rehberde çok az kişi kaldı
Soran+1 yılEvet o da güzel bir şey iki sohbet etsen kendine gelirsin. Ailemle sohbet edeyim diyorum hep aynı şeyler yasaklamalar kısıtlamalar eleştiriler
Soran+1 yılAnkara
Soran+1 yılEn kötüsü de bu. Benim başka şehirden sevgilim vardı yanıma hiç gelmedi mesela ben de ayrıldım
Soran+1 yılAldatıldım zaten iyice yalnız kaldım ya
Soran+1 yılEvet internet ve sosyal medya yaygınlaştığından beri kimse dışarı çıkıp da arkadaşlarıyla takılıp gezmiyor piknik yapmıyor eğlenmiyor. Millet orada burada özelimi paylaşıyor haliyle insan da güvenemiyor. Hiçbir şey eskisi gibi değil ya insanlık bitmiş
Soran+1 yılMaalesef
+1 yılFazla limonlu çay sana iyi gelmiyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılher şey bana uygun ama yaşım 22
10 Yorumla
+1 yılBen ben
02 Yorumla
Soran+1 yılYa işsiz olmak bir yandan çok rahat bir yandan da acı verici bilmiyorum sonu ne olacak
- +1 yıl
Bence güzel gez hergun gez
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem