Dinime daha yakın olmak için tefsirli meal okuyorum. Okudukça da zihnim açılıyor. 🌸
Az önce bir ayete denk geldim. İnsanın yaratılışı anne rahmi ile ilgili. Çok hoşuma gitti.
Saygısızca yorum yapmazsanız sevinirim.

Dinime daha yakın olmak için tefsirli meal okuyorum. Okudukça da zihnim açılıyor. 🌸
Az önce bir ayete denk geldim. İnsanın yaratılışı anne rahmi ile ilgili. Çok hoşuma gitti.
Saygısızca yorum yapmazsanız sevinirim.

daha oku karanlık evreden bahseder. rahimdeki yolculuğu anlatır. bilim son yüzyılda keşfetti ama allah kitabında 1400 yıl önce yazdı
denizlerin derinliklerinin muhteşem karanlık olduğunu yazar. bu bilimce henüz keşfedildi
evenin genişlediğini yazar. bilim henüz keşfetti. daha ni, ce bilim dallarından örnekler var.
zümer 6 da ana rahmindeki 3 karanlı evreden bahseder
(Allah) sizi tek bir [nefis]ten [*] (candan/cevherden) yaratmıştır; sonra ondan (o candan/cevherden) eşini de var etmiştir. Sizin için hayvanlardan da sekiz çift [*]indirmiştir (yaratmıştır). Sizi annelerinizin karınlarında üç katlı karanlık içinde aşamalardan geçirerek yaratıyor. [*] İşte bu (yaratıcı), Rabbiniz Allah’tır. Otorite yalnızca O’na aittir. O’ndan başka ilah yoktur. Nasıl oluyor da (gerçeklerden) döndürülüyorsunuz!
Bkz. Hipokrates.
Bkz. MÖ ve MS Farkı
Evet biliyorum. O kadar güzel mucizeler var ki elhamdülillah🌸
Anlıyorum.
Kanadalı anatomi profesörü Keith Lean Moore, yakın tarihte insanın anne karnında oluştuğu evreleri inceleyerek keşfediyor ve araştırınca bunun Kur'an da yazılı olduğunu görüyor hemen olmasa da bir süre sonra Müslüman oluyor şu an Dünya'da milyonlarca tıp öğrencisi Keith Leon Moore'un kitabıyla eğitim görüyor.
Evet biliyorum☺️🌸 bende biraz olsun insanlar anlasın diye paylaştım. ☺️
Sonra onu 'düzeltip bir biçime soktu' ve ona Ruhundan üfledi. Sizin için de kulak, gözler ve gönüller var etti. Ne az şükrediyorsunuz?
Fussilet Suresi, 5. ayet:
🤲🏻Elhamdülillah
🤲🤲🤲🌹🌹🌹
Teşekkürler 🙏 Zaten bana göre her Müslüman kuranı kerimi kendi dilinde en az bir kere baştan sona okumalı ki, bu kitap ne diyor, Allah ne emrediyor bilsin 👍
Kesinlikle🌸sizin gibi insanlar görmek beni çok mutlu ediyor.
Bilmukabele 🙏
Cevap
6Cevap
Rabbim ne de güzel yaratmış ve bizleri ona kulluk etmek için var etmiş her halimize çok şükür
Elhamdülillah☺️🌸
Evet. Aynı surenin 84-90 ayeti de çok güzel.
De ki: “Biliyorsanız söyleyin, bu dünya ve onda bulunanlar kime aittir?”
“Allah’a” diyecekler. “O halde düşünmez misiniz?” de...
🌸her ayeti çok güzel elhamdülillah☺️
Şükür 😊🌹
Nerden gelip nereye gideceğimiz belli ama bunun farkında olup kazananlara selam olsun
Aminnn🤲🏻
Bunlara , apaçık olan ayetlere rağmen insanların Allaha, Kuran’a inanmaması garip geliyor bana..
Bilmiyorlar bilseler onlarda yapmazlar
Kimse kötü degil nefislerimiz kotu
Katılıyorun. Bir de şunu düşünüyorum ben. Şeytana uyuyorlar, iman ne kadar zayıf ise o kadar şeytan uğraşıyor, vesvese veriyor. Şeytana uymamak lazım. Ben de aynı yollardan geçiyorum. İmanımın sağlam olduğunu düşünmüyorum o yüzden aylardır vesveseler ile takıntılarla uğraşıyorum mesela. Bu vesveseler sayesinde ben çok dua ettim namaza başladım, hala devam etse bile üstesinden gelmeye calısıyorum her zaman.
Şer olayda hayır var banada vesvese tecelli etti çok şükür Allah daha iyi tanıdım
iyi ki o zorluk olmuş
Gelen olumsuz olaylar günahlara kefaret derdini sev derdi vereni sev
Ben de aynısını düşündüm biliyor musun☺️ Allah iyi ki böyle bir şeyle beni imtihan etmiş ki ben dinimi tam anlamıyla tanıyıp, namaza başladım diyorum. Elhamdülillah☺️
Allah herkesi çok seviyor dert veriyor günah dökülüyor istediklerimizi bekletiyor en iyisini veriyor biz aslında çok nankoruz
İnşallah kazananlardan oluruz
Amin, İnşallah Allah daim etsin🌸🌸🌸
Amin cümlemize 🤲
Bizler nereden geldiğimizi unutduk ırkımız rengimiz paramız şöhretimizle övünmeye başladık
Maalesef...
Ayetlerin gerçek hükmünü tefsir kitabi okuyarak anlayabilirsin meal okuyarak degil
Tefsirli meal yazdım zaten😣
Hangi alime ait burada bi tefsir göremedik açiklama
Ayetin güzelliğini paylaşmak istedim sadece, başka bir şey değil😇
Sizi tanıyabilirmiyim peki
Ee? 😊
Dünyadaki bütün bilim uzmanları yaptıkları araştırmalar sonucunda mantık dini olduğunu kabul ederek islam dinini kabul etmiş durumda
Elhamdülillah🤲🏻
Nerde buldun bunu
Kuran da geçiyor, internetten buldum ayriyeten
Benim kafam karışık biraz
Ne gibi? Anlatabilirsin
Bak ne konuda kafan karışık olduğunu bilmiyorum ama. Allaha, Kurana, Peygambere inanmaman için hiçbir sebep yok.
Şöyle düşün; 1400 yıl önce okuma yazma bilmeyen birileri bu güzel kitabı yazabilir miydi?
O kadar bilimsel mucize var ki. Şimdi yeni yeni ortaya çıkan şeyler 1400 yıl önceki Kitapta apaçık ayetlerle belirtiliyor.
1400 yıl önce o damlacığı, asılıp tutunan bir şeye dönüştürdük, belirli veya belirsiz bir çiğnemlik et haline getirdik denilen şey şimdi günümüzün yüzyılında ortaya çıktı mesela. Gerçekten baktılar ki bebek anne karnında bir çiğnemlik et şeklinde. Çiğnemlik denmesinin sebebi de diş gibi sıralı bir şekli olması.
Daha sayılacak çok şey var Kuranı Kerimde.
Arının bal yapması, denizlerin birbirine karışmaması, bebeğin anne karnındaki evrimi, dünyanın ekseninin daralması, uzayla ilgili ayetler, hatta sperm ile ilgili ayetler bile. Bir çok şey daha sayabilirim. ☺️
Arının karnından bal çıkarması, hatta balı bile dişi arıların yaptığı bile ayetlerde geçiyor. Dişi olarak belirtiliyor Arapçada. Düşün 1400 yıl öncesinde dişi arıların bal yapabildiğini belirtiyor Allah. Bu o zaman nereden bilinsin? :)
Ahzap suresi 50 ve 57. ayetleride açıklarsanız sevinirim
ayetlerin hepsi ayrı ayrı çok güzeller bence..
bos bos seyler okuyup algi yapma o zaman.. edebiyati o kadar seversen bol bol o donemlerin eserlerini oku ayni zaten.
Yav he he :)
O dönem de anne karnındaki evrimi ve o embriyonun bir çiğnemlik et şeklinde olmasını kim bilebilir? Allah 3 evreden bahsediyor Kuranda. Bebeğin anne karnında 3 evresi var. 600. Yıllarda insanlar bilecek ya bunu :)
piri reis in cikarttigi dunya haritasina bak o zaman. o da peygamberdir sana kalsa. da vinci falan da peygamber olabilir. sanki döneminde olupta ileriye donuk seyler yapan insanlar yok. kuranin orijinal hali bile yok elinizde. bu kadar emin olmaya devam et ve kucuk pencerenden bak hayata.
Yav he he kendinizi kandırın böyle
umarim biraz akillanip dedigim isimlere bakarsin. sonra yine konus konusacagini. bu bir kanit miymis degil miymis inanc konusunda.
Elhamdülillah
Bilmiyordum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?