Siz reglden sonra gusül aldıktan sonra tekrar kanama olduğunu fark ettiniz. O an için kesin olamadığınız için orucunuzu tutmaya devam etmişsiniz. Ancak iç rahatlığı için tekrar gusül aldınız. Tutmuş olduğunuz oruçlarınızın geçerli olup olmadığına dair bir fikir sahibi olmadığınızı belirtiyorsunuz. Bu durumda, oruçlarınızın geçerli olup olmadığına dair daha kesin bir yanıt almak için bir İslami kaynak ya da dini otoriteye başvurmanız en doğru seçenek olacaktır.
014 Yorumla
Soran+1 yılKanama değildi afedersiniz ama kahverengi akıntıydı ve gusül almadım ondan sonra çünkü o anlık değildir dedim ve için rahat etmediği için bugün tekrardan gusül alacağım bundan önceki oruçlarım için kaza gerekiyor değil mi
- +1 yıl
Adet kanının kahverengi olması, normal bir adet döngüsünde olabilecek bir durumdur. Adet döneminin son günlerinde kan akışı yavaşlar ve kanın oksijenle teması azaldığı için rengi koyulaşabilir. Ayrıca, hormonal değişiklikler, vücuttaki enfeksiyonlar veya rahim içi yapışıklıklar gibi bazı faktörler de kahverengi adet kanına neden olabilir. Bununla birlikte, ciddi bir sağlık sorunu belirtisi olmadıkça kahverengi adet kanı genellikle normal bir durumdur. yani abdest almanız doğru bir tercih olmuş.
Soran+1 yılO an abdest almadım çünkü gelmemistir diye düşündüm bugün içim rahat etmediği için gusül alacağım o halde şimdiye kadar tuttuğum oruçlar olmadı değil mi
Soran+1 yılAslından bu Ramazan'dan bir iki gün önceydi yani şu an Ramazan'ın 10. Gunundeyiz o halde on gün kaza edeceğim doğru mu anladım
Soran+1 yılEvet iste 10 gun oldu bugünle beraber
Soran+1 yılRamazan'dan önce oldu bu dediğim o şekilde girdim Ramazan'a
Soran+1 yılVe son reglimden sonra gusül almadım
Soran+1 yılBugünü bozmali miyim peki sonuçta olmamış orucum
Soran+1 yılAnladım cevabınız için çok teşekkür ederim hakkınızı helal edin 😊😊
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılEğer regl döneminiz tam olarak bitmemişse ve tekrar kanama olmuşsa, bu bir regl kanaması olarak sayılır ve bu süre boyunca oruç tutmak doğru olmaz. Ancak, eğer kanama miktarı çok azdı ve tam emin değilseniz, orucunuzu tutabilirsiniz.
Bununla birlikte, bundan sonra benzer durumlarda emin olmadığınız sürece oruç tutmamanız önerilir. Eğer yine de oruç tutmak isterseniz, gelecekteki oruçlarınızı telafi etmek için kaza orucu tutabilirsiniz.09 Yorumla
Soran+1 yılBitmişti hatta sanırım iki gün sonra afedersiniz ama kahverengi akıntı gördüm bugün tekrar gusül alacağım bundan önceki oruçları kaza etmem gerekiyor değil mi
Cevap sahibi+1 yılEğer adetiniz tamamen bitmişti ve sonrasında bir kahverengi akıntı görüyorsanız, bu normal bir durum olabilir ve gusül almanız orucunuzu bozmaz. Ancak, eğer bu akıntı adet kanamasının devamı gibi görünüyorsa veya şüpheli bir durum varsa, bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına danışmanızı öneririm.
Öte yandan, bir önceki orucunuzu kazaya bırakmanız gerekip gerekmediği konusunda da bir kadınlık açısından bir sakınca bulunmuyor. Ancak, orucunuzu tamamen doğru bir şekilde yerine getirmek isterseniz, bir İslami otoriteye danışmanız en uygun seçenek olacaktır.
Soran+1 yılEvet tamamen bitmişti fakat o anlık değildir diyip gusül abdesti almadım
Soran+1 yılŞimdiyse içime bir şüphe düştü ve bugün gusül abdesti alacağım
Cevap sahibi+1 yılÖnemli olan niyetiniz gusül alın siz yine tabi..
Soran+1 yılBundan önceki oruçlarım olmuş mudur acaba çünkü o anlık değildir diye düşünmüştüm ve şimdiye kadar oruç tuttum eğer olmuyorsa günü gününe kaza mı etmem gerek onları
Cevap sahibi+1 yılHayır problem yok kaza yapmanıza.
Soran+1 yılŞimdi de orucluyum o halde geçerli değil değil mi
Soran+1 yılBozmali miyim
Ramazan konusunda 847 cevap paylaştı. arkadaşım neden allahın sözleri kurana uymuyor saçma sağan yahudilerden kalma dine işlemiş hurafelere inanıyorsunuz
adet görmek hiç bir ibadete engel değildir.
allahın ayetlerinde yasak var ise o yasaktır yasak yok ise serbesttir
allah ayetlerinde adetli kadınla cinsel ilişkiyi yasaklıyor. o yasak da erkeklere hitabendir. erkelere emrediyor bu eziet döneminde kadınları rahat bırakın diyor.
asla ibadet yasağı yok.066 Yorumla
Soran+1 yılMerhaba yanıtlamak istedim bir bayan regl ise eğer namaz oruç kuran gibi ibadetleri yapamaz
Soran+1 yılHa zikir olsun dua olsun hatta bazı sureler var ki dua olarak okunabilen onları yapabilir
Soran+1 yılRabbimin ayetlerinde yasak var ise yasaktır evet bu doğru ama Peygamberimiz (s. a. v) bize Kur'an'ı açıklayıcı olarak da geldi mesela Kuran'da namaz kıl denilir ama nasıl kılınacaği detaylıca yazmaz açıklayan da Peygamberimizdir (s. a. v)
Soran+1 yılYani Kur'an'ı Kerim'e elbette bakın ama hadisler de çok önemlidir
- +1 yıl
ne dediğinizi biliyor musunuz
peygamberi allaha kurana aykırı davranır gösteriyorsunuz
kuran yani allahın sözleri önems, z diyorsunuz
hadis dedikleriniz rivayetler bir çoğu yalan iftira dolu
siz insanların yazdığı rivayetlere inanın ama kurana inanmayın diyorsunuz
aklınız başınızda mı
ayet var iken rivbayet olur mu
allah yalan mı söylüyor
Soran+1 yılYuh ama yani
Soran+1 yılSözlerimden bunları nasıl çıkardınız yahu
Soran+1 yılBakın hanımefendi/beyefendi benim sizin bu çıkarımlarınızı söylemeye dilim varmaz bunları nasıl çıkardınız onu da anlamadim
Soran+1 yılAttığınız linki izledim ve dediğim gibi Kur'an'ı Kerim'de Maide suresi 6. Ayette de denildiği üzere eğer cünup iseniz temizlenin diyor Allah. Ama nasıl temizlenmemiz gerektiği yazmıyor ama bunu bize efendimiz (s. a. v) gösteriyor demek istediğim bu
Soran+1 yılTabi ayetin devamında da Su bulunmadığı takdirde yapılacak şeyleri söylüyor Rabbim bize
Soran+1 yılEger aklınızda bir soru işareti varsa bildiğim üzere cevaplamaya çalışırım 😊
- +1 yıl
arkadaşım ben 35 yıldır kuran okuyorum. 3 ün. eğitimi aldım. arap ülkelerinde projeler yaparken tarih kültür meal tefsir araştırmaları yaptım. yurt dışı yurt içi bir çok akademisyen arkadaşım var araştırmalarım devam ediyor.
bazı emirler ademden bu güne var. namaz oruç zekat kurban gibi emirler ademden bu yana var. siz sanıyorsunuz ki peygamberimiz öğretti namazı abdesti yıkanmayı. hayır ademden bu yana bilinen şeyler bunlar. gusul demek yıkanmak demektır. yıkanmanın tarifi olmaz. küçüklükten beri alınan eğitimdir. büyüklerinizden yıkanmayı nasıl öğrendiniz ise gusul odur. bildiğiniz yıkanmak.
yahudiler tevratta allahı çok aciz işe yaramayan bir yaratıcı olarak tanıtmışitır. sizde onlar gibi davranmayın
ayeti önemsemiyor hadis adı altında insanların yazdığı rivayetlere inanmanız çok kötü üzücü. din allahın. allah kurandan bize soracak.
siz bilirsiniz neye inanırsanız inanın ama böyle allah inancı olmaz şirke giriyorsunuz
Soran+1 yılBakın kardeşim ben de biliyorum bazı emirlerin Hz. Adem'den bu yana var olduğunu. Siz diyorsunuz ki yıkanmanin tarifi olmaz diye ama sahih hadisler var guslün farzları, sünnetleri diye. Gusül alırken o farzları zaten yapmamız sünnetler ise ister yaparsiniz ister yapmazsınız sadece yıkanma ile olmazki yapmanız gereken şeyler var yani ben de birçok araştırma yaptım mesela bir hadisinde
Aişe (Radiyallahu Anha) şöyle dedi:
“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) cünüplükten yıkanmaya şöyle başlardı.
−Önce ellerini yıkardı.
−Sonra sağ eliyle suyu sol eline boşaltır ve fercini (avret yerini) yıkardı.
−Sonra namaz abdesti gibi abdest alırdı.
−Sonra suyu alır ve parmaklarını saç köklerine sokar, tamamıyla suyun ulaştığına kani oluncaya kadar başını yıkardı.
−Sonra suyu elleriyle alır ve başının üzerine üç defa bolca dökerdi.
−Sonra vücudunun kalan yerleri üzerine su akıtırdı.
−Bundan sonra da ayaklarını yıkardı.”
Burada da görüldüğü üzere sadece yıkanma ile bitiremeyiz ki yapılacak şeyler var. Sizin inanış şeklinizi anladım gibi sanırım siz sadece Kur'an'a göre gidiyorsunuz yani Kuran'da varsa var yoksa yok gibisinden ama hadislere inanmiyorsunuz öyle değil mi
Soran+1 yılVe haşa ben Allah'ı aciz bir varlık olarak tanıtamam asıl aciz olan bizleriz siz benim hangi sözlerimden böyle seyler çıkardınız öğrenmek isterim lutfen
- +1 yıl
farz demek allahın emri demek. bu da ayet demek. kuranda yıkanın diyor sadece. bunu farzlara bölrn insanlar. allahın tek emri var yıkanın.
allahın sözleri dururken haids altında gerçekliği belli olmayan rivayetleri siz allahın emri önne koyamazsınız
yahu alşlahtan daha mı önde peygamber
namazı peygamber öğretmedi. zaten mekkeli müşrükler namaz kılıyordu yahudiler namaz kılıyordu. kuranda da tarifi var zaten hem vakitleri hem tarifi rkünları ile var kuranda.
peygamber kuran göre yaşadı
en son kızı fatımaya ne dedi
kızım nefsini allahtan satın al. allahın ipi kuran sarıl. öteki dünyada ben sana yardımcı olamam dedi.
hadis dedikleriniz peygamberin ölümünden 200 yıl sonra insnların yazdığı bir şey.
doğru sözler de olabilier ama peygambere iftira için uydurulmuş hadisler de var.
guslun tarifi yoktur güsul sadece yıkanmaktır
3 kera ağıza 3 kere burna... gibi tarif eygamberimize ait değildir.
peygamberimiz normal yıkanırdı. hatta bir gün sabah geç kalkar. geceden cünüptür. yıkanır ve namaza durur. eşi sorar. ya rasulum abdest almadan namaz kıldınız
o da der ki yıkanmaktan daha güzel abdest mi olur.
- +1 yıl
bak namazın orucun... nasıl başladığı anlatılıyor
www.youtube.com/watch - +1 yıl
ben hadisleri incelerim
kurana akla bilime göre test ederim. özellikle kurana aykırı ise allahın peygamberi kurana aykırı konuşmaz allaha karşı çıkmaz bu demek ki peygamberin sözü değildir iftiradır der inanmam
ama akla bilime kurana uygun sözlerini kabul eder inanırım. hiç inanmamazlık yapmam her şeye de akıl yolundan geçirmeden inanmam - +1 yıl
allah bir peygamber seçerken o toplumdaki en ahlaklı, en akıllı, en zeki, en bilgili, en güvenilir, en iyi yönetici... kısacası enleri toplamış insanı peygamber yapar.
bu nedenle hiç bir peygamer özellikle tabi olduğu kitaba ve akla bilime aykırı davranmaz.
şu ayet onlara indirilmiş bir uyarı ayeti değil bizlere dikkatli olalım diyen ayettir.
hakka suresi 44,45,46,47. ayetler
44 . وَلَوْ تَقَوَّلَ عَلَيْنَا بَعْضَ الْاَقَاو۪يلِۙ
45 . لَاَخَذْنَا مِنْهُ بِالْيَم۪ينِۙ
46 . ثُمَّ لَقَطَعْنَا مِنْهُ الْوَت۪ينَۘ
47 . فَمَا مِنْكُمْ مِنْ اَحَدٍ عَنْهُ حَاجِز۪ينَ
44 Velev tekavvele ‘aleynâ ba’da-l-ekâvîl
45 Le-eḣażnâ minhu bilyemîn
46 Śumme lekata’nâ minhu-lvetîn
47 Femâ minkum min ehadin ‘anhu hâcizîn
"Eğer Peygamber bize atfen bazı sözler uydurmaya kalkışsaydı, elbette onu bundan dolayı kıskıvrak yakalardık; sonra da onun şah damarını keser atardık. Hiçbiriniz buna engel de olamazdınız."
peygamberler allahın kuranından kunşur. asla kafasından laf uyduramaz - +1 yıl
allah ayetlerinde sürekli
bu ap açık sizler için açıklanmılş kuran diyor. sen allahın açıklamasından mutlu değilsin uydurma rivayetlere gidiyorsun
allah hud suresinde kimseye muhtaç olmayasaınız diye ayetlerile biz tek tek açıkladık diyor
sen hala rivayet diyorsun
alla bu mubindir ap açıktır diyoer sen kapalı diyor rivayete gidiytorsun
sana göre allah güvensiz sözüne bakılmaz bir yaratıcı
sana göre allah ne derse desin mutlak rivayete uyulur diyorsun
aklında hiç allahın yetine uymak yok. - +1 yıl
sen bilirsin
allah der ki yunus 101 de
aklını kullanmayana psilik yağdırırım
allah dinin sahibi sözler kuran sözleri allahın sözleri
din dinin sahibinden öğrenilşir
peygamber de kuran göre yaşadı uydu
asla ayetlere yorum yapmadı olduğu gibi iletti.
zaten kuranda muhammedin ağzından iletilenler var.
ben sadece müjdeciyim bu allahın sözleri benim yorumum değil diyor
eye inanırsan inan arkadaşım. daha fazla devam etmiyorum söylenecekleri söyledim gerisi senin nefsine kalıyor aklına kalıyor
Soran+1 yılHaşa bakin ben öyle şeyler söylemem soyleyemem ben demiyorum Kur'an'ı bırakın bakın ona ama hadisleri de inkad etmeyin peygamberimizin görevlerindendir tebyin mesela Kuran'da namaz yazar Ali imran 43. Ayette de ibadet et, secde et, rükû et diye de denilir tabi başka ayetler de var lakin namazı kaç rekat kılacağız nasıl niyet edeceğiz yazmaz burada da Peygamberimizin tebyin görevi gerekir ve bize açıklar namazın farzları dışında sünnetleri de var biliyorsunuz insan farz ile sorumludur sünneti yapmak kişiye kalmıştır siz hiçbir hadise inanmaz misiniz
- +1 yıl
arkadaşım kuranda namazlar tek tek açıklanmış nasıl kılınacağı kaç rekat olduğıu ne okunacağı ne zaman klılınacağı her şey anlatılmış
peygamber kuran göre namaz kıldı
ayrıa toplum biliyordu zaten namazı
peygamberimiz önceden de namaz kılıyordu zaten.
babası desi amcaları hepsi kılıyordu namazı
Soran+1 yılDemek istediğim tebyin görevidir o (s. a. v) bize ayeti değiştirmez veya kendince şeyler söylemez o bize açıklar
Soran+1 yılEvet ben bunları inkar edemem zaten bunlar vardı ama Peygamberimiz zamaninda namaz farz edildi
Soran+1 yılKardeşim bak müslüman araştırmacı olmalı yani bir şey duydu mu ona inanmadan önce doğruluğunu araştırmali bende bunu yapıyorum duyduğum her şeye inanmadan önce araştırırim size kalırsa o halde hadislere bakmayın diyorsunuz
Soran+1 yılOnlar zaten o zamanlarda yazılmış ve günümüze kadar rivayetlere ravilerle ulaşmıştır
Soran+1 yılPeygamberin sözlerimi kayıt altına almayın dediğini hiçbir yerde görmedim duymadım
Soran+1 yılTamam ama Miraç gecesinde de beş vakte indirildi bunu da inkar edemeyiz
Soran+1 yılOnun sözleri davranışları Raviler aracılığıyla günümüze kadar gelmiştir lakin evet biliyorum günümüzde kendi ağzından hadis uyduran var ama her hadis böyle değil ki sahih olanlarda car
Soran+1 yılBiz daha çok sahih olanlara bakıyoruz bazılarının olup olmadigi kesin olmadığından dolayı
- +1 yıl
son cümlen güzel
işte ben 35 ldır kuran okuyorum
arap ülkelerinde yani arabistan ırak israil... projeler yaptığım süreçte hatta mısırda kahirede araştırmalar yaptım.
islam tarihi islam kültürü arap kültürü mısır yahudi arap kültürü araştırmaları yaptım. akademik boyutta
zaten o nedenle şu an hem yurt dışı hem yurt dışı akademisyen arkadaşlarla görüşme halindeyim.
ben araştırma ve tecrübelerimin dışında alimlerin tecrübelerini bilgilerini aktarıyorum
senin şu halini ben yıllar önce yaşadım. ama aklımadaki sorulara mantıklı yanit maalesef fıkıhtan çıkmadı.
fıkıh demek eski alimlerin kişisel yorumu demek. ama için huraf de soktular güvenilir. değil.
ben yıllar önce lisede iken sorgulamaya başladım kendi kendime kuran öğrendim. o gün bu gün sürekli araştırmadayım
Soran+1 yılLinklerinizin bazılarına baktım da fazla tanınmayan kişiler konuşuyor ben bu kişilere pek güvenmem daha çok hayalhanem gibi kanallara bakarım tabi onların da dediklerini araştırıp teyit ettikten sonra
Soran+1 yılTamam ama siz o zaman hiçbir hadise inanmiyorsunuz
Soran+1 yılPeygamberimiz her şeye karşı en iyiydi birçok görevi vardı ve dediğim gibi bir diğer görevi de tebyin
- +1 yıl
arkadaşım hala miraçdenen zerduşten aktarma bilgiye de inanıyorsunuz ya yuh atık
yahu yahudilere bakın 5 vakit namaz kılar
musa peygamberden kaç yüz yıl önce vardı.
ademden bu yana 5 vakit yahu
araştıormadan inanıyorsunuz
5 vakit daha önceden de 5 vakit.
miraç yok. o uydurma
kuranda neden miraç yok. söyler misin
sen hurafeye bürünmüşsün uğraşamam senle.
ben kaç atesiti dine döndürdüm ama senin gibi hurafecileri maalesef allahın sözleri bile ikna etmiyor. sen bilirsin
Soran+1 yılNamazın daha önceden daha fazla vakit olduğunu biliyorum ve bu miracta daha aza indirildi beş vakte
Soran+1 yılBen hurafeci değilim Kur'an'a hadise bakarım lütfen hadisleri inkar etmeyin ettiğiniz takdirde onun sözlerini yalanlamış oluyorsunuz bu dinden çıkmaya kadar gider
Soran+1 yılVe ayrıca Miraç olayı necm suresi 5-18. Ayetler arasinda geçiyor
Soran+1 yılBen de Rabbimi peygamberimi ve peygamberlerimi layıkıyla tanımaya çalışırım lakin siz bana Allah'ın sözleri bile ikna etmiyor diyorsunuz. Siz nasıl araştırma yapıyorsanız bende araştırma yaparım bazı duyduğu her şeye inanan müslümanlar gibi değilim hamd olsun
- +1 yıl
yahudi haham ben abrahamson n yayımladığı namaz
smallpdf.com/.../result - +1 yıl
allah kuranda peygambere göğe çıkamazsın diyor sizler göğe çıkarıyorsunuz yani allaha sen yalancısın diyorsunuz
allah yerden mekandan zamandam münezzeh diyorsunuz miraç hikayesi ile alaha mekan zaman biçiyorsunuz
siz hangi akıldasınız
www.youtube.com/watch - +1 yıl
miracın hikayesinin alındığı zerduş dininin kitabı olan ardavirafname yi de göndereyim oku.
o zaman anlarsın miraç nereden türedi
smallpdf.com/.../result - +1 yıl
ademden bu yana namz
www.youtube.com/watch
Soran+1 yılBiz göğe çıkarmıyoruz bu ayette de yazıyor demiştim
Soran+1 yılSiz nerede güvenilir olmayan biri varsa onu gönderiyorsunuz bana
Soran+1 yılBana diyorsunuz da siz kendiniz hadislere inanmiyorsunuz
Soran+1 yılElbette Kur'an'a bakmalıyız ama tekrar söylüyorum peygamberimizin tebyin görevi de var bize açıklıyor onlara da bakmalıyız
Soran+1 yılSiz o halde hiçbir hadise inanmiyorsunuz
Soran+1 yılBen size ne desem de siz inanmıyorsun sizin dininiz size benim dinim bana
- +1 yıl
bu hadis gerçektir çünkü ebubekir v ömer bunu fark edip dönemlerinde kayıt edilen tüm hadisleri toplayıp yok etmişlerdir.
hadisler yok edilince 200 yıl sonra birilerinin hadis diye bir şeyler türetmesi nedir sizce.
ebubekir 500 adet hadis topladı yok etti
şu an milyonlarca hadis dönüyor
sizin aklınız başınızda mı
adam hurama ticareti için hadis üretiyor. siz buna inanıyorsunuz
"acve hurmadan her gün sabahleyin aç karına yedi tane yerse, o gün ona zehir ve sihir zarar vermez. eğer akşamleyin yerse, sabaha kadar zehir ve sihir tesir etmez."
acve hurması n kalitesiz kimsenin tamah etmeyeceği hurma. elverişsiz ortamda yetişiyor. hurma tadı bile yok. adam satabilmek için böyle hurafe sokuyor siz inanıyorsunuz akıl yahu akıl
Soran+1 yılSiz hem hadise inanmiyorsunuz hem de bana hadis atıyorsunuz
Soran+1 yılBu söylediğiniz örnek gibi mesela hemen inanılmaması gerek ben demiyorum ki her duyduğumuza inanalım diye dini olmayan zaten uydurur böyle şeyler
Soran+1 yılSizin bu görüşünüz üzerine tekrar bir araştırma yapacağım hadis konusunda ben hadislerin var olduğuna inanıyorum siz ise tam tersi bunu araştırdıktan sonra tekrar size yazacağım ha eğer benim bir yanlışım varsa amenna kabul eder düzeltirim ama sizin de bir yanlışınız olabilir
- +1 yıl
bakın peygamber zamanında kadınlar adetli halde camiye geliyordu namaz kılıyordu.
o dönemde tampon ped hatta külot yoktu. kadınlar hayvan derisinden külota benzer bir giyisi yapıp adetli iken onu giyerlerdi.
peki kadın camiye giremez namaz kılamaz hurafesi nasıl oluşitu
halife ömer zamanında kadınlar bu şekilde camiye geliyorlardı. o deriden küğlot tam korumuyordu. sızıntı oluyordu. ömer halifr kadınlara dedi ki. bu halde iken camiye gelmeyin namazınızı evde kılın. mescit kirleniyor ve arkanızdan söz oluyor. o dönemden sonra kadınlar evlerinde kıldılar namazı. ama zamanla mer halifenin bu sözü değiştirildi. bu günkü camiye giremez tavaf yapamaz oruç tutamaz... gibi kadına hakaret içerien bir hurafeye döndü
- +1 yıl
ayrıca hadisler yalandır inamam demedim
hadisler kuran akıl ve bilim süzgecinden geçirilmeli. çünkü peygambere iftira için insanları dinden soğutmak için sanki peygamber söylemiş gibi saçma sapan hadis adı altında hurafe sokuldu.
doğrularla yanlışları kuran bilim akıl ışığında filitere ederim.
kuran uygun olan hadisler başımın üstünde
ama öyle hais adı altında rivayetler var. inaılmaz. peygamber öyle söz söylemez
mesela acme hurması yiyen zehi, rlenmez diye hadis uydurdular. çünkü acme hurması lezzetsiz. satamıyorlar. bu da hadisler içinde gçeiyor nasıl inanayım ben buna
allah kadın ve erkeğin eşit hakllarda olduğunu söyler.
ama bir uydurma rivayet sözde peygamber demiş ki
bir kadın kocasının vücudu irin kaplı olsa. kadın kocasını yalasa vücudunu temizlese hakkını ödeyemez
böyle iğrenç hadis olmaz. kaynağı belli bozulmuş tevrattan yahudi geleneğinden gelme bir söz bu.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
+1 yılYinede kaza et orucunu sonra çünkü leke ya da akıntı varsa oda regl yerine geçiyor aynı hesap
22 Yorumla
Soran+1 yılAnladım teşekkür ederim ☺️
- +1 yıl
Rica ederim
Gizli Üye(25-29)+1 yılTekrar geldiyse orucun geçersiz sayılır. Kaza edersin.
01 Yorumla
Soran+1 yılEdeceğim inşallah teşekkür ederim 😊
Ramazan konusunda 2,5b cevap paylaştı. İftardan sonra gusül alırsın bozma
01 Yorumla
Soran+1 yılPeki bundan öncekileri günü gününe kaza mı etmem gerekiyor
Sorun yok merak etme
01 Yorumla
Soran+1 yılAnladım teşekkürler 😊
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri