Canan Karatay, pidenin iç kısmının daha fazla tüketilmesi gerektiğini söyledi. Karatay, pidenin iç kısımlarını tüketmenin daha yararlı olmasının sebebini bağırsakların yumuşak olan yeri daha iyi enzimlemesi olarak açıkladı. Canan Karatay, "Pidenin içini yiyin!", içi dışından daha yararlı diyerek "Ramazan pidesini ikiye ayırıp arasına tereyağ sürüp öyle yiyin" dedi. " İftarda ve sahurda ince bir Ramazan pidesi, ikiye ayrılacak. Bunun yarısına bol tereyağı sürülecek ve o şekilde tüketilecek. Tereyağsız olmaz” şeklinde konuşarak ayrıca dağdan topladığınız kurtlu elmaları da yanında yiyebilirsiniz dedi.
Profesör Canan Karatay, "Ramazan pidesinin içini yiyin" demiş! Ramazan pidesini nasıl yiyorsunuz?
Ben tutmadığım için pide sevmiyorum. ama ekmek sağlıksız değildir sadece ölçülü tüketmek gerekiyor çünkü ekmek de karb oranı çok yüksektir bu da kan şekerinizi birden yükseltir aynı hızda düşürür ve iştahınız artar aynı zamanda bel bölgesinde yağlanma da yapabilir. bu yüzden de yerken dikkat etmek gerekiyor. daha çok sebze yemekleri yemeleri lazım tok tutması için
Durum hapip yiyoyuem gerekirse arasina cana. Hocayida sarar yerim kusura bakmasinda her seye bi elestiri kalap seker hastasisindir ona dikkat edersin oan laf yok ama imsanlar 80 90 yil yasiyo birakimda istedigini yesin
Içini hatta zıkkımın pekini o yesin biz her yerini yiyek mis gibi bi 30 gün pidemiz var sağlıkla bıraksında ağız tadıyla doyalım sinir oluyorum şu kadına ya
Bir parça pide zaten içi kime yetecek çatlak kadın
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Valla kusura bakma canan hocam. Akşama kadar açlıktan midemiz sırtımıza yapışıyor. Ezan okunduktan sonra ekmek falan ayırt edemeyiz. elimize geçen her şeyi öğütüyorüz