Selamün aleyküm Allah'ın rahmeti bereketi üzerinize olsun inşallah 🤲🏻📿 😊 oruç tutan müslüman kardeşlerim ilk oruç tutmaya kaç yaşında ve nasıl başladınız 

Kaç yaşında başladım hatırlamıyorum. hatirladigim tek şey zorla uykumun arasında sahura kaldirilmam. Hiç uyanmak istemezdim. Kalkmadigimiz zaman babam çok sinirlenirdi. O zamanlar mecburen oruç tutuyordum. Şimdilerde oruç tutmuyorum son beş yıldır hiçbir ramazanı tutmadım.
Cevap
12Cevap
Hiç tutmadım kardeşim
11 yaşında ara ara tutmaya başladım 15 ten sonra bir kaç hafta tutmaya çıktı o 17 de tam olarak full tutmaya başladım çok şükür
14 15 yaşlarında falandım annemin teşvikiyle bir iki gün baktım iyi gidiyor tutabiliyorum öyle başladım
Baya küçüktüm ya 9-10 falan ilk seneler kafama göre tutardım yarım gün 15 gün tut 15 gün tutma tarzında
6 yaşında, arkadaşım Ceylan ile iddialaşarak başlamıştım. O tümünü tutmuştu. Ben isi bir gün tutamamıştım sadece. Ağlamıştım hırsımdan 😂
8 - 9 yaşlarında başladım sanırım Ramazan ayını oldum olası çok severim her sene iple çekiyorum şaka maka bak 4. güne gireceğiz...
Aleyküm selam. Tam hatırlamıyorum ‽
Ve Alaykum Selam. Allah'ın rahmet ve bereketi senin de üzerine olsun kardeşim.
Bizim Yom Kippur var, o zaman 13 yaşımda başladım.
Tutana bir şey diyemem ama hiç oruç tutmadım
21 yaşındayım ilk kez 16 17 gibi başlamıştım
10 yaşımda başladım küçükken daha dayanıklıydım :/
15 yaşımda başladım
11.13 yaşında iken sanırım
9 yaşımda merak tan başladım Allaha şükür 19 yaşındayım 10 yıldır full tuttum
7 yaşında tekne orucu ile başlamıştım.
Ilk 12 yaslarimda basladim sanirim
Hatırlamıyorum ki.
Çok küçük yaşlarda
7, 8 yaşlarında başladım.
Ve Aleyküm selam reis