Nasıl ezan okunduğu an oruç açıyorsak, "Buyrunuz" emrine mahzar olmuş gibi mühürlerimiz kalkıyorsa, yine ezanı duyduğunuz an "Yasaklandı" emrine mahzar oluyoruz..
Ağzımız mühürlenir.. Hâlâ inatla ezanın bitmesini beklemek "bana göre" emre itaatsizlik gibi geliyor..
Bu yüzden ezanı duyduğunuz an, yutkunun ve yeme içmeyi kesin..
İmsak vaktinin gelmesiyle su içme ve yemek yeme bitmelidir. Şayet ağzınızda su varsa ve tam içerken ezan okunmaya başladıysa; ağzınızdaki son damla ve lokmayı yutmanızda bir sakınca yoktur.
Ben ezan başladığı anda hatta imsak girdiği anca her şeyin kesilmesi gorusundeyim yani ezan zaten imsak girdiği için okunuyor dolayısıyla ezan bitesiye kadar yemek içmek orucu sakatlar
Hocalar diyor ezan bitesiye kadar ye iç ben katılmıyorum ona bakarsan imam 1 dk geç okudu ezanı oruç çoktan girdi sen yiyip içtin geçmiş olsun orucuna yani
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
24Cevap
O kadar son dakika, son saniye uğraşmamak lazım. Makul bir sürede yeme içmeyi kesmeli.
Saati bilmiyordum
Sorun olmaz zaten hata varsa. Allah kabul etsin
Sizin de teşekkürler
Ben ezan başladığı an hiçbir şey yemem içmem. Riske atamam orucumu.
la son 3 saniye su içsen ne işe yarayacak. baslamışken bırak içme yeme
Evet
Nasıl ezan okunduğu an oruç açıyorsak, "Buyrunuz" emrine mahzar olmuş gibi mühürlerimiz kalkıyorsa, yine ezanı duyduğunuz an "Yasaklandı" emrine mahzar oluyoruz..
Ağzımız mühürlenir.. Hâlâ inatla ezanın bitmesini beklemek "bana göre" emre itaatsizlik gibi geliyor..
Bu yüzden ezanı duyduğunuz an, yutkunun ve yeme içmeyi kesin..
#Vesselam
Teşekkürler 🙂
Rica ederim
Çok doğru
İmsak vaktinin gelmesiyle su içme ve yemek yeme bitmelidir. Şayet ağzınızda su varsa ve tam içerken ezan okunmaya başladıysa; ağzınızdaki son damla ve lokmayı yutmanızda bir sakınca yoktur.
Teşekkür ederim 🙂
Hayırlı ramazanlar
Hayırlı ramazanlar
Ben ezan başladığı anda hatta imsak girdiği anca her şeyin kesilmesi gorusundeyim yani ezan zaten imsak girdiği için okunuyor dolayısıyla ezan bitesiye kadar yemek içmek orucu sakatlar
Doğru evet
Hocalar diyor ezan bitesiye kadar ye iç ben katılmıyorum ona bakarsan imam 1 dk geç okudu ezanı oruç çoktan girdi sen yiyip içtin geçmiş olsun orucuna yani
Bıraktım içmeyi
eğer uyuya kalmış ve ezan sesiyle uyanmışsan olabilir ama ezan bitmeden çoktan kalktıysan keyfi olarak beklediysen olmaz.
Saati bilmiyordum ya
yani bilemicem ama bu defalık böyle olsun sen samimiyetinle Orucunu tut yarından sonra daha dikkatli olursun.
Bıraktım zaten suyu...
tamam o hâlde bir şey olmaz gönül rahatlığıyla tutabilirsin orucunu Allah Kabul Etsin.
Teşekkür ederim sizin de 🙂
🙏🙏
Vakit girdi derler eskiler ezan okunduğu an nasıl kazaya düşüyorsa namaz oruçta başlamış olur öyle düşün.
Peki suyumu icemedim bardakta kaldiii az içtim yaa
Sıkıntı olmaz çok su içmenin de bir faydası yok.
Susarım
Hauır tabikide ezan okunur okunmaz vakit girer ve asla bişey yenip içilmez orucunuzu riske atmayın
Peki tamam
ezan okunduğu an yeme içme kesilmeli ama o an su içiyorsak bitirip kesebilirsiniz
evet.
ayrca diyanetin ezan okuması erken. allahın kuranda belirlediği saatten erken okunuyor
Sahur'da
Valla ben ezan bitene kadar 2 sigara içiyorum, bir şey olmuyor bence
Olmuyor muş
Çok biliyor onlar
Ben de öyle duydum hocalar dan
Hocalardan öyle duyduysan burada ki kekolara neden soruyorsun ve ben ne güzel bilmiyordum şimdi öğrendim içemiyecen artık pff
Bilenler var burada da aynen içme...
Eyvallah tutarsam öyle yapıcam artık
Bu sarı ışıkta geçmek doğru mu sorusu 😁
Bunu yapıyorsan iftarda ezan bitince yersin.
Yapmıyorum hayır o gün öyle oldu
Bir günden bir şey olmaz herhalde
Yemedim zaten bıraktım dündü teşekkürler sağol
Allah kabul etsin inşallah 🙏 Hayırlı ramazanlar
Hayırlı ramazanlar
ezan okunduğu an içmemelisin
Teşekkürler
Hayır yemek ve su içmek biter devam edemezsin
Tamam of
Ezan okunduğu an biter
Suyum bitmedi ya
Kısmet değilmiş. İftarda içersin artık devamını 😊 Tv açık olsun ezan okunmasına yakın, oradan takip et bundan sonra. Allah kabul etsin...
Teşekkür ederim sağolun sizinde
Ezan bitene kadar nefesini tutman lazım diye biliyorum
O ne nasıl neden
Okundumu sadece agzindakini bitirebilirsin.
Ezan okundugu zaman biraz dua et sonra su için o sırada edilen dualarda kabul olunurmuş..