Bu gece ilk sahur! 🥁
Eskiden sabahlara kadar sohbetler ederdik, ey gidi gençlik. :D
Ramazanın güzelliklerinden biri de çeşit çeşit imsakiyelerdir. Ben bu sene çok güzel imsakiye buldum. Bakalım benim imsakiyemden güzeli çıkacak mı? :D

Bu gece ilk sahur! 🥁
Eskiden sabahlara kadar sohbetler ederdik, ey gidi gençlik. :D
Ramazanın güzelliklerinden biri de çeşit çeşit imsakiyelerdir. Ben bu sene çok güzel imsakiye buldum. Bakalım benim imsakiyemden güzeli çıkacak mı? :D

telefondaki imsakiye olur mu 🤔 evet sahura kadar uyumayıp iftarı iple çekerdik ama galiba eskisi tadı kalmadı artık hatta korona hepsini bitirdi eskiden davet sofraları hazirlanirdi kocaman bir aile yemek yerdik yemek çok güzel olurdu tadına doyum olmazdı simdi ise kimsenin birbirini gördüğü yok bayramlarda bile hayırlı bayramlar diye mesaj atıyoruz ☹️
Bu imsakiyeden daha iyisinin olacağını zannetmiyorum. Çıktı alıp buzdolabına yapıştırmamak için zor duruyorum 😂
Buradan şehrine özel alabilirsin :D https://www.erdalbakkalimsakiyeleri.com/
Çok teşekkür ederim 😂
Eig için de teşekkürler 😌
El emeği göz nuru imsakiyem hazır
Cevap
24Cevap
Bende çok özledim o eski ramazanları yani çocukluğumun o müthiş günlerini aile büyüklerimizle hep birlikte iftarlarımızı açışımızı, o gecelerin sohbetlerini, sahura kadar uyumayışlarımızı ne günlerdi sanırım teknoloji ilerledikçe çok önemli şeylerimizi kaybetmeye başladık...
Telefonda sayaç kurulu ben onu kullanıyorum ama bu da güzelmiş. Tam buzdolabına asmalık😂
Geçen kafeye gitmiştim ordan aldım , Hayırlı ramazanlar
Herkese iyi günler ve iyi geceler dilerim. benim hazır değil çünkü benim inancım olmadığı için ben tutmuyorum. ama bir çok arkadaşım tutuyor ve onlara da şimdiden kabul olsun diyorum ve hangi dilekleri varsa gerçekleşsin diyorum. aynı zamanda çok güzel bir ay geçirmelerini sürekli sevdikleri ile birlikte olmalarını diliyorum. bazı şeylerin eskisi gibi tadı kalmıyor maalesef yani bu yüzden de eskileri özlüyor insan her zaman.
Ah ah eski ramazanlar çok daha güzel di Ramazan'ı şerif her zaman çok güzel tabiki rahmeti bereketi ile geliyor ama insanımız bunu güzel şekilde yaşayamıyor eskiden akraba aileler hep bir arada sevinç huzur vardı şimdi ki Zaman da teknoloji bağımlısı birde islam düşmanı çok arttı yazık gerçekten pislik zihniyetlere inanıyorlar İslami kötü sanıyorlar islam kötü değil düşmanları kötü gösterip amacı karalamak soruya gelecek olursam imsakiye yok da takvim ve telefonum dsn takip ediyorum 😊
İmsakiyem hazır.
Eski ramazanlar iftarlarda misafirler ya da kalabalık aile sofrası ile geçerdi. Sahurda uyku mahmurluğu ile sofrada kahvaltılık yemek hoştu. şu an tek evde oruç tutan benim yapa yalnız sahur yapıp iftarıda bir başıma yapıcam. Olsun binada şükür niyet önemli olan.
Bu sene hazır değil valla geçmişi hatırlayınca sanki gitgide ramazanın havası kaçıyor ülkemizde veya benim çevremde en azından bana öyle geliyor olabilir
İmsakiye kullanmıyoruz artık. Durum bu :
Valla tek bir eksik var bilgisayar, bilgisayarım olmayınca çok sıkılıyorum telefon ile idare ediyorum şu an da
imsakiyesiz ramazan olmazdı bakkaldan bile alıyoduk smdi coğu evde y ok
Ne eski ramazanlar kaldi Ne eski bayramlar bitti gitti
Busene de zaten hersey enkaz da kaldı hepinize hayırlı ramazanlar
Sanırım yok şu an. Daha almadık diye biliyorum ama belli mi olur belki bir anda karşıma çıkar güzel bir imsakiye ‽
Aay ne tatlıymış 😀Eski ramazanlar, eski leyla ile mecnun 😀
Ben henüz imsakiye bulamadım bi keşif yapmam gerek 😀
Herkese hayırlı ramazanlar diliyorum. Allah oruç tutan herkesin orucu kabul etsin inşallah. Evet eski tadı yok yaşlandık beeee
Hazır tabii
aaa daha imsakiye bulacağız değil mi ((: gerçekten unutmuşum düşün durumun vehametini
dünyanın değiştiği gibi nesiller ve insanlar da değişiyor dolayısıyla önem ve heyecan kriteri de bu girdaba karışıyor
Yok ya imsakiye yok bizde yarın bulurum ama bı yerden
bakmasam da evde bir köşeye astım amaç nostalji olsun kağıt takvim bile kullanıyorum hala :D
O olmazsa eksik oluyor ya her dakika kontrol etmek yokmu son dakikalari
Bu işun piri fırınlar bence her sene oldugu gibi bu senede her zaman alisveris yaptığım fırından aldım 🙂
Eskiden gerçekten güzel imsakiyeler olurdu.
Böyle kartondan, güzel resimli filan.
Hatta onları kesip duvara asmaya devam ederdik :)
Hiçbir şey ne yazık ki eskisi gibi değil. Eskiden dolu dolu yaşardık bu günleri şimdi herkeste hayattan bıkmış monotonlaşmış bir ifade var. Sebebi nedir bilmiyorum ama umarım her şey daha güzel olur. Hayırlı Ramazanlar.
Her şey o kadar değişti ki
Eskiden esnaflardan bir yerden alırdık imsakiyeyi, şimdi internetten indirdik 😀
Hazır, hazırız.
Hazır başlıyoruz 😇
Yavaş yavaş yok olduğıunu düşünüyo musnuz siz de?
hayatımız kolay olanı yaşamak üzere olduğu için oruç zor geliyo ve yavaş yavaş yok oluyo
O eski heyecan yok eskiden gelmesini dört gözle bekleyip pide kuyruğunda saati kontrol ederdik ve akşam iftarı beklerken heyecandan duramazdık
imsakiyemiz hazır evet
Nerde o eski ramazanlar
Hazır hazırrr🥳
İmsakiyem yok telefondan takip ediyorum
Evet fırıncı verdi
Herkese hayırlı Ramazanlar evet hazır
Hala var duvarda asılı bizimki
Evet hazır.
Ama görsel Ankara ?
Buradan şehrine özel alabilirsin :D https://www.erdalbakkalimsakiyeleri.com/
Kalmadı
imsakiye mi kaldı bu devirde
Çok ariyorum
Bu yıl imsakiye az
Çaylar severim
hazırr
Hazır
Değil
İyi.
Imsakiye ne
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Merhaba, sizin de söylediğiniz gibi eski ramazanların lezzeti yok aslında o günkü kültür artık yok. Söylemek istediğim şey, artık biz o günleri mumla da arasak yine de bulamayız. Çünkü farklı bir kültürün etkisindeyiz ki artık bu kültürün büyük bir kısmını teknoloji belirliyor. Sofrada sohbet etmek de bir kültürdü. İnsanlar sadece yemek yemez aynı zamanda sohbet de ederdi. Şimdi kaç kişinin sofrasında eski sohbetler var. Teknolojinin bu kültürün kaybolmasındaki etkisi göz ardı edilebilir mi? Kanaatimce edilemez. Eskiden ramazana 10-15 gün kala hazırlıklar yapılırdı, komşular birbirine yardımcı olurdu, herkes birbirine yemek gönderirdi, biz eski ramazanları bu şekilde kaybettik, böyle böyle kaybettik, anlatmak istediğim şey, sadece ihtiyacı olduğu için yemek göndermek değil, yemek ihtiyaç olduğu için gönderilmez bir geleneği, bir kültürü yaşatmak için gönderilir yoksa komşumuzun bizim bir tabak yemeğimize ihtiyacı da olmayabilir. Nerede o eski Ramazanlar? İşte biz eski Ramazanları böyle böyle kaybettik. Bu arada bu mübarek ayın size ve Kızlar Soruyor üyelerine huzur, barış ve kardeşlik getirmesini diliyorum.