Güncellemeler
+1 yıl
Burundan çekince boğaza kadar gitmiyo. Giderse bile zaten küçücük ilaç, toz tanesi kadar gider.
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 1 sene önce DEHB teşhisi aldım. Derslere odaklanamadığım için ritalin kullanıyorum. Ramazanda oruç tutacağım inşallah. Sınavlar da yaklaşıyor. Ders çalışmam gerek ama ritalin olmadan çok zor. Burundan çekersem orucum bozulur mu? ya da günah mıdır ( ritalin bir nevi uyu$turu€u sonuçta)?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Hayır bozmaz
bozar diye düşünüyorum
isterset diyanete sorabilirsin (buradan ben sormuştum ama biraz uzun sürüyor keşke önceden sorsaydın kurul.diyanet.gov.tr/Diyanet-Dini-Soru-Arama-Listesi ) ya da gidip müftülüğe sor
Tamamdır, çok teşekkür ederim
Bozar knk sana tavsiyem fazla burundan çekme belli bir süreden sonra beyini hissetmiyorsun
Denedin mi?
Sınav haftası burundan çekmişliğim var daha hızlı etkisini görmek için. Bi zararını görmedim
Knk 9 yıl kullandım ben evet burundan çekince direk beyne etki ediyor çok çok fazla çekince Beyin kalmıyor zaten direk Ağızdan al
Anladım. Oruç tutacağım için buna başvuruyorum. Zorunda kalmadıkça burundan çekmiyordum:'(
Knk ben keyfî çekiyordum knk o lanet ilacı alana kadar zaten 40 takla atıyordum doktora kimse yazmıyor 😃 çek ama fazla olmasin haftada 2 defa olabilir
Anladım. Bende gerçekten dehb var. Ilk gittiğimde psikiyatrist "aslında sana teşhis koymak için test yapmaya bile gerek yok" demişti. Bi kaç testle dehb olduğumu doğruladılar. İlaç bende kafa yapmıyor. Tam dersi daha sakin biri olmamı sağlıyor
Bende tam tersine knk uyanık kalmak ve odak için içiyordum kafası da var tabi ama asıl sebeblerim bunlardi bana hiç yazmadılar ama ben el altıdan alıyordum
Bağımlılık yaptı mı sende?
Bu tartışılır knk içtiğim zamanlarda elbette ara veriyordum 1 ay kadar toplam kullanim süresi 9 yıl oldu 5 aydır içmiyorum şu an deli gibi arıyorum ama 😃 olsa şu an affetmem tamam bulmak sorun değil ama kendime verdiğim sözüm var artık içmiyorum
Umarım verdiğin sözü tutabilirsin. Hayatta başarılar🙏🏻
Tutuyorum knk iradem güçlü benim ondan yana sorun yok ben kendimi bağımlı görmüyorum ama dışardan bağımlı olarak gözüküyordum bu yüzden tartışılır dedim
Bence bozar ramazanda kullanma
Tıp okuyorum, o olmadan hiç bir şey çalışamıyorum
Sonuçta burundan genzine gidiyor dimi
Gitmiyor
Kana karışıyor mu peki?
Ozaman bozmaz ya gitmiyorda boğazına
Evet, burunda çok ince kılcal damarlar var. Ordan kana emiliyor. İlacın boyutu zaten küçük. Boğaza gidecek kadar değil. Yine de orucumu bozar mı diye korkuyorum
Nette ne yazıyor peki
Kesin yanıt bulamadım. Boğazdan geçmediği surece sıkıntı yok galiba
Aynen ya sen kullan doyurucu özelliği de yok sonuçta
rtalin ne
Dikkat artırıcı ilaç
benim de dikkat dağınıkllığım var fazla, hiç üzerine düşmedim işe yarıyor mu acaba?
reçeteli mi alınıyor bi de?
Kırmızı reçeteli ilaç. Psikyatride dehb teşhisi konulmalı ve doktor uygun görürse ritalin veya başka ilaç yazar. Ritalin kısa sureli etki eden dehb ilacı. 3 saat dikkat artırmaya yetiyor