Boş eve hırsız girer mi?

Burada sitede, toplumun farklı kesimlerinde yahut sosyal medyada sürekli görüyorum insanların sorularını : Neden şeytan bana çokça vesvese veriyor, yoksa benim imanım çok mu kötü, eksik?
Boş eve hırsız girer mi?
Şeytanın görevi nedir?
Şeytan, cin türünden olduğu için normal olarak da ömrü insan ömründen fazladır. Bununla birlikte, bu asi cinnîye, kendi isteği üzerine ve gerçekte bir ceza olarak, uzun bir ömür verilmiş ve insanlara kıyamet gününe kadar musallat olmasına müsaade edilmiş.
Şeytanın görevi ise inançsal pırıltılar sahibi olan birine musallat olmak, onun Allah inancına zarar vermektir. Şeytanın görevi buysa, şeytan en çok kiminle uğraşmak ister, en çok kimlere uğrar? Elbette kalbinde iman olanlara, elbette Allah'a inanan ama gelgitler yaşayanlara, elbette tabiri caizse dolu olan evlere vesveseleriyle gelir.
O açıdan, '' ben çok vesvese yaşıyorum, kesin günaha giriyorum, dinden bile çıkmış olabilirim '' çok hatalı bir tavırdır. Vesvese olur, kimse nefsine kefil olamaz, Efendimiz (S. A. V.) dahi kendi nefsine kefil olamazken bizler nasıl olabiliriz ki?

Vesvese karşısında neler yapılabilir?
Bir kere vesveseden tamamen kurtulma, tamamen sıyrılma mümkün olmayabilir, bizim görevimiz bunu minimuma indirgemek, nefsin pis çağrılarına '' hayır istemiyorum bunu '' demektir.
Vesveseler birer fısıltıdır, kulak asmaz isek geçer gider, kulak kabartıp da esintilerine kapılırsak, ucu bucağı olmayan günah zincirlerine kapılırız da; mazaAllah; sonra karşımıza geçip kahkahalarla güler bize o iblis...
Vesvese karşısında nasıl mı duralım?

“O çirkin sözler, senin kalbinin sözleri değil. Çünki senin kalbin ondan müteessir ve müteessiftir.” (Sözler, s.275)

“Hem de o gibi vesveselerin, ne hakaik-i ilâhiyeye ve ne de senin kalbine bir mazarratı yoktur. Evet pis bir menzilin deliklerinden semanın güneş ve yıldızlarına, cennetin gül ve çiçeklerine bakılırsa, o deliklerdeki pislik ne bakana ve ne de bakılana bulaşmaz. Ve fena bir tesir etmez.” (Mesnevî-i Nuriye, s.96)

Hatırlamamız ve bizlerin dünya sahnesinde iyi birer insan olup, O'na layık olabilme utkusunu taşımak arzusunda olmamız gerektiğini hissetmemiz kafidir...
Boş eve hırsız girer mi?
Ramazan'a Elveda diyor minarelerden hocalar, o Ramazan ki, bereketiyle geldi de hüznüyle gidiyor. Döndük de, meylettik de, 12 ay devam etsin güzele meyletmelerimiz...
Hayırlı geceler, hayırlı sahurlar ^^
Boş eve hırsız girer mi?