Tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı en içten, en sıcak, en neşeli duygularımızla kutlarız! ❤️🎉 Zorlu oruç döneminin ardından bu bayramı kutlamayı, kucaklaşmayı, teyzelerin evinde sarma üstüne ev baklavası yemeyi çok mu çok hak ettik! 😋Ütülü yepyeni kıyafetler, bayram harçlıklarını toparlayıp son gün arkadaşlarla buluşma keyfi, memleket seyahatleri ve daha fazlası… Senin bayram heyecanına ortak olmak istiyoruz! Bayram deyince senin içindeki çocuğu uyandıran, ruhunu kıpır kıpır eden neler var? 🤓 #BugünBayramErkenKalkınÇocuklaretiketiyle sen de paylaş, bu heyecanı birlikte yaşayalım. 😎 Haydi bayramlaşmaya! ❤️
Bugün bayram erken kalkın çocuklar!🥳 Bayramlarda seni en çok heyecanlandıran şey nedir?
Yıllar yıllar önce bayram harçlıklarını toplayan çocuklardan birisi olduğumuzda bu bayramlar çok ama çok daha güzeldi.
Geçen zaman içerisinde yoğun şehirleşme, apartman hayatına geçiş, ekonomik koşullar, çağın gerekleri gibi nedenlerle bayram geleneklerimiz zayıflamaya ve unutulmaya başlamışken; pandemi en son darbeyi vurdu. Diken üzerinde geçirdiğimiz iki yıllık pandemi döneminin arkasından ilk kez bir nebze rahatlamışken ekonomik koşulların etkisiyle yine eski bayramlara nazaran sönük bir bayram geçiriyor ülkemiz. Fakat umarım küslüklerin unutulduğu, tüm dünyada barışın hakim olduğu güzel günlere vesile olan bir bayram olur.
Nerede o eski bayramlar…
“Nerede o eski bayramlar…” diyebilecek yaşa erişmiş bir üye olarak; KizlarSoruyor ailesinin yönetici ekibinden, biraz önce üye olmuş en taze üyesine kadar İslam dinine mensup tüm bireylerinin bayramı mübarek olsun. Sevdikleriniz ve sevenlerinizle birlikte, sağlık, huzur, mutluluk ve başarı dileklerimle nice bayramlara !
Bugün Bayram şarkısının sözlerine bakıldığında, eşini kaybeden bir kocanın çocuklarını mutlu etmeye çalışması ve bayramda annelerinin mezarını ziyaret edecekleri anlaşılıyor.
Şarkının başlarında kaybettiği eşine seslenen adam "Sen gittin gideli içimde sızı var" diyor.
Sonrasında nakaratta ise çocuklara annelerinin mezarına gideceklerini "En güzel giysileri giyip kır çiçekleri ile annemiz bizi bekler, annemizi üzmeyelim." sözleriyle anlatıyor.
İşte aslında hüzünlü bir hikayesi olan Barış Manço'nun "Bugün Bayram" şarkısının sözleri...
“Sen gittin gideli içimde öyle bir sızı var ki yalnız sen anlarsın Sen şimdi uzakta cennette meleklerle bizi düşler ağlarsın...
Sen yaz geceleri yıldızlar içinde ara sıra bize göz kırparsın Sen soğuk günlerde kalbimi ısıtan en sıcak anısın...
Bugün bayram erken kalkın çocuklar giyelim en güzel giysileri elimizde taze kır çiçekleri üzmeyelim bugün annemizi
Bugün bayram çabuk olun çocuklar annemiz bugün bizi bekler bayramlarda hüzünlenir melekler gönül alır bu güzel çiçekler...”
20 sene önce ki bayramları özlüyorum. Şimdikiler tatsız tuzsuz. Samimi olmayan görüşmeler, sahte gülüşler eşliğinde, ziyaret bitsede gitsek havasında herkes. Ehh evden de bir kayıp olduğu zaman, gel de yaşa bayramın keyifini yaşayabilirsen. Herkese esenlikler diler, mutlu bayramlar dilerim.
Hayırlı bayramlar 🌸🎀😊 Bayramın adı bile insanı heyecanlandırmaya zaten! Bayramda giyilen güzel kıyafetler, sevdiklerimize yapılan ziyaretler, onların güzel tebessümleri, tatlı sohbetleri bile karnımızı doyurmaya yetiyor. 💜 Fakat bayram tatlılarının ve çikilatalarının da yeri ayrı tabi! 😅
Günaydın güzel bir bayram sabahından 🥰🥰❤️❤️ Bayramların en güzel yanı eşim ve çocuklarımın erkenden kalkıp abdest alıp bayram namazını kılıp gelmeleri ve bayramlasmalarin el öpmelerin, sarılmaların başlaması demek. Sonra kardeslerimin bana gelmesi kahvalti yapmamız ve büyüklerimiz ile bayramlasmak.
Bu sabah iki yıl aradan sonra bayram namazından gelen aileme kapıyı açmak onlar ile bayramlaşmak çok keyifliydi. Hatta büyük oğlum " Neden bu kadar keyiflisin, bayram harçlığı alacak gibi sevinclisin, bayram harçlığını verecek olan sensin." Diyerek kahkahalara boğdu bizi..
Eski bayramları özledik…Yeni kıyafetler alırdık:) Bayramda onları giyinmek için heyecanla beklerdik. Elimizden gelse yeni kıyafetlerimizi yeni ayakkabılarımızı giyinip uyuyacaktık :) Sabah annelerimiz bugün bayram erken kalkın çocuklar diye uyandırırdı. Sonra büyüklerimizin elini öpmeye giderdik, bayram şekeri ve harçlığımızı alırdık. Bayramda beni en çok heyecanlandıran şey tüm ailenin toplanması bir olması birlik beraberliğin olmasıdır. Hep beraber eğlenip, kahkahalar atmak aynı sofrada birleşip yemek yemek, sohbet etmektir…Herkesin bayramı mübarek olsun…
Merhaba, Bayramin en güzel sevdiğim yanı sabah erken kalkıp temiz kıyafetlerimizi giyip bayram namazına gitmektir inanılmaz huzur ve daha sonra firindan sıcacık ekmegi alip eve gelip büyüklerimiz ile bayramlaşma ve daha sonrasında beraber kahvaltı yapmaktır, uzaktaki yakınlarımız ile telefonda bayramlasmak daha sonra misafir ağırlamak ve bayramlaşmaya gitmektir. Şimdiden tüm Kscanlarin ve KS ekibinin bayramı kutlu olsun nice bayramlara kavuşmak dileğiyle... #BugünBayramErkenKalkınÇocuklar
#BugünBayramErkenKalkınÇocuklar valla bayramlar bana yorgunluk hep ☹️☹️😂😂 öncesi bayram hazırlıkları bayram temizliği bayram ikramları hazırlık bayramda hizmet time çalışmak ama olsundu ayri bir tadi var eski bayramlarin tadi kadar olmasa da ben çocuk olup kapi kapı şeker toplamak istiyorum 🥺🥺 simdi gitsem elimde posette deli derler
#BugünBayramErkenKalkınÇocuklar Annemin yaptığı tatlıların eve yayılan kokusuna, ailecek yaptığımız "bir kuş sütü eksik" denilen kahvaltıya, sonra hep beraber gelenek haline getirdiğimiz kahve içme seansına doyamıyorum... Bunlar ruhumu kıpır kıpır eden durumlar 💕❤
Herkese nur topu tadında iyi bayramlar diliyorum, umuyorum bu bayramda küslüklerin yerini “barış” alır, sevgi dolu yüreğinizin ışığı sevdiklerinize yansır ve vaktinizce hep çikolata yersiniz. Çikolata önemli tabii, bol bol çikolata yiyinnnn! 😄🍫
Bayramda eskiden heyecan olan şeyler kalmadı gibi. Biz gelenek ve görenekleri kendi ellerimizle yıktık. Bir toplu aile ortamında bayramlaşmak vardı eskiden çocukken onun heyecanı olurdu. Tüm müslüman aleminin bayramını en içten dileklerimle kutlarım. Ailenizle nice mutlu bayramlara...
Bayramlar hiç bayram olmadı artık devir değişti insanlar değişti her şey zorlaştı Allah'ım sonumuzu hayırlı etsin o yüzden bayramın da bir değeri kalmadı gözümde savaşsız bir dünyaya sağlık dolu bir dünyaya insanların birbirini çok iyi anladığı bir bayram olsun bayramımız mübarek olsun 🍡🍬🍫
Byramlarin ilk günlerinde bütün aile olarak anneanemlerde toplanır, bayramlasir ve o günü hep birlikte geçirirdik.
O günleri çok severdim, sanki dün gibi gözlerimde... En güzel ve yeni kiyafetlerimizi giyinir, bayram harçliklarimizi alır, kuzenlerimle çok güzel zamanları eritirdik. Şimdilerde bayramların eski tadı yok, bayramı "sadece" tatil fırsatı olarak görenler epey fazla.
Buradan tüm KS ailesinin Ramazan Bayramı'nı kutluyorum, sevgilerimle
Eski bayramların tadı heyecanı yok aslında cumartesi günü çarşıdaydım pek bir heyecan hissetmedim insanların öncelikleri daha farklı sanki Yine de bayram demek sevdiklerinle bir arada olmak demek.. bu güzel bir heyecan
İki yıldır Türkiye’de olmadığım için bayram kutlamıyorum o yüzden herhangi bir heyecanı yok mesela yarın herkes tatil yapacak ama ben kalkıp okula gideceğim çünkü bayram yok😃
Bayramın heyecanı ülkemize korona virüsü gelmesiyle son buldu benim icin kac bayram sevdiklerimizden ayrı evde hapis şekilde bayram geçirdik tabi buna bayram denilirse geçtiğimiz bayramdan bir hafta önce de teyzemi kaybettiğim için artık bayramlardan bir tat almıyorum..
Heyecanım vardı uctu gitti. Sma hastası bebek bugün yasamını yitirdi. daha oncesinde diger kardeş sma dan ölüyor. Anne ilk bebegin ölümünden sonra ikinci bebegi de sma olunca zaten kendini öldürmüş. Çok üzgünüm. Içim bulanıyor. Bu ilacı neden ücretsiz dağıtmıyorlar anlamıyorum. Covid için bu kadar millete bedava dağıtıldı en az 3 kez yapıldı herkese. Parası olmayan olmek zorunda mı? Sma tedavisi ücretsiz olsun. Zalimsin insanoğlu.
Barış Manço'nun Bugün bayram şarkısını sabah uyanınca çalıp evdeki herkesi yüzlerinde mutlu bir yüz ifadesi ile uyandırmayı seviyorum 🥰 Tüm KS ailesine mutlu bayramlar 👍💙
Bayramlarda hala heyecanlanan bir grup kaldımı acaba. Çocukluğumuza dönersek. Sabah baba ile gidilen cami, sonrası alınan börek evde bayram kahvaltısı, sonra eş dost ziyaretleri, harçlıkları, tatlı, baklava şeker vs vs. Güzel günlerdi
Bayram yaşanmıyor artık o yüzden heyecan da yok, o günler çocuklukta kaldı. Asıl üzücü olan artık çocuklar da heyecanlanmıyor çünkü bayram diye bir şey kalmadı... Yine de herkese iyi bayramlar...😊
Sevgili KS teşekkür ederim 🙏 Sizlerin ve buradaki tüm üyelerin bayramını kutlarım. 💐 Çocukluğumun çok kalabalık geçen bayramları geride kaldı ama bunada şükür 💃🏼
Bayramlık giysiler alırdık çocukluğumda ona heyecanlanırdım hala öyle bayramlık alınca ayrı heyecanlanırım yeni elbiseler almayı severim ama bu bayram alamadım. Bayramınız mübarek olsun.
Maalesef artık heyecanlandırmıyorGenede. Sitedeki tüm arkadaşlarımıza hayırlı bayramlar dilerim.. Konuştuğum konuşmadığım herekese iyi bayramlar.. iyi ki varsınız
Herkese mutlu bayramlar diliyorum hersey gönlünüzce olsun inşallah mutlu olun bol bol birlik beraberlik beni çok mutlu ediyor. buradan herkesin bayramını kutluyorum nice mutlu bayramlara inşallah 🙏😇😊😊
Ben halen daha küçük luk den bu güne kadar bütün bayramlar sevinç huzur mutlu geçiyor birde küçükken sabah kalkıp bayram namazına gitmek babam abim ben..
Samimiyet ve içtenliğin dolu dolu yaşandığı zaman dilimi oluyor, bayramlar.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Benim için bayramlar milli bayramlardan ibaret çünkü milli bayramlarım çok neşeli coşkulu büyük kutlamalarla geçiyor atamın izinden
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Türkiye Müslümanlarının Ramazan Bayramı, dünya Müslümanlarının Îd-ı Fıtr'ı mübarek olsun. Seküler olanların şeker bayramını kutlarım. Ben inanmıyorum diyenlerin g*tüne dut kazığı gitsin.