Dinimizin kadınlara verdiği bir hak var ama kültürler nedeni ile bu haktan yararlana miyoruz.
Sizdede oluyor mu benim annem mesela yemek yememi istemio ama çok saçma
Sizdede oluyor mu benim annem mesela yemek yememi istemio ama çok saçma
Oruç tutulup tutulmak zaten kişisel bir karar üstüne dinî açıdan belli bir nedenin olmasına rağmen bu zorlanıyorsa daha kötü bir vaziyet.
Cahilliktir cehalettir bu vaziyet.
Tutmuyorsan kendine eziyet etmeyeceksin. Yersin içersin, sıkıntı yok bunda.
Evdekiler istemio ama sahura kalkmamda ısrar edio annem çünkü kalkmazsam babam anlarmış ve onun bilmemesi gerekiyormus sanki regl olduğum için utanmam gerekiyormus gibi gun içindede yememi istemio çünkü kardeslerim falan var onlar görürse açıklayamaz mışim
Bu görüşler bitmeli artık. Anneniz- babanız için kötü bir şey demek haddim değil ama bu dünyanın döndüğü günden beri süre gelen standart bir sağlık döngüsü.
İnsanlarda, hayvanlarda var. Bu bağnaz düşüncelerin kırılması lazım. Bence bir anne bir baba kız 1 ay boyunca oruç tutunca şaşırmalı sağlığından endişe etmeli.
Aşmak lazım böyle şeyleri. Umarım atlatırsınız :)
Yorumlarini okudumda iykide dogu veya mezhep vs bi ailesine dogmamisim katil olurdum kesin hapishane yDa timarhane de olrdm ailen asiri cahil kalkma sahura falan oruclu degilik ozel durum her kadinin olur dersin israrla sorarsa o babandan utan diyo diye utancak orucluyms gibi yapcak degilsin ye ic Allah izin vermis gerisi kime ne
Annene de ki anne acilen sana beyin nakli şart. Ne alakası var. Özgürce evinde ye iç. Bu regl mevzusunu da anlatmak gayet kolay.
madem bir şey yenmeyecek neden oruç tutamıyorum diye sor annene
Kendince şeyler uyduruyor dio ki bekarlar regl olduğu zaman kabul olmasa bile tutmak zorunda evlenince 4 gün yiebiliosun
annen yeni bir dine geçmiş
Saçma yemek yeme hakkınız var tabiki. Kazaya bırakıyorsunuz tutamadiklarinizi
Saçma
Yuhhjh
Yiyebilir
Oruçlu değilsin, istediğini yiyebilirsin.
Ramazandan sonra da adet günlerin kadar kaza orucu tutman yeterli
Evet ama mesela beni sahura kaldırıo bende istemiorum zaten tutmicam diorum mecbursun baban beklio ona söyleyemezsin dalan dio sanki bu durumdan utanmam gerekiyormuş gibi
Babanın yanında utanman gerekiyor tabiki direkt söylenmez, ama kendi başınayken birşeyler ye en azından. İllaki sofra Kurman gerekmiyor.
Bunuda annem istemio işte saçma gelii
Geliyor *
Annen müslüman olduğuna emin mi?
Farklı bir mezhep falan mı oluşturdu kendine neyin saçmalığı bu
Öyle sanırım
Halbuki zaten tutamadığın günler borç olarak hanene yazılıyor. Senşn borçlarını tuttuğun günlerde ev ahalisi de yemek yemese anlarım. Ama yiyorlar
Şu koca karı masalları ne zaman bitecek? Bazen onlara yan gözle bakıyorum ve diyorum ki; Acaba ne yaptılarsa bize kaldı günahları ya yarabbi?
Baba anneden cekinilmez.
Baban adet olduğunu veya olman gerektiğini bilmiyo mu?
Eziyet etme kendine kardeşim
Biliyor tabi regl olmam gerektiğini ama onlara göre bu utanilcak bir durum olduğu için söylenilmez miş
Özel günü başladığında oruç tutmasına gerek yok. Yemeğini gayet doğal yiyebilir
Evet ama bazı aileler var istemio annem mesela beni sahura kaldirio istemiorum zaten tutmicam diorum baban falan var seni soruyor mecbur geleceksin dio gün içindede izin vermio yememe
Annen bu özel halini direk ailendekilere söylemesine gerek yok. Biraz hasta, kadınsal bir durum demesi babanın anlaması ixin yeterli
Evet işte bende öyle de diorum ayıp dio sanki nu durumdan utanmam gerekiyormuş gibi onun bilmesini istemio
Pardon nerelisiniz
Yozgat
Hmm. Normaldir. Ben de Sivas. Yöresel tuticuluklar bunlar
Evet ama çok saçma kız olduğum için ceza çekiyorum resmen
Bana öyle gelmedi. Sadece ailenin gençliğinde kalıtsal hale getirdikleri örf. adet. adab kültürünü senden de bekliyorlar
Ama dinimiz gereği ben oruç tutamadığım zaman yiyebilirim örf adet adab kültür gibi şeyler yüzünden ben yapabileceğim şeyler olsa bile yapamıyorum saçma gelen bu
Ben de onlara laf anlatamiyacagini söyledim zaten
Yiyebilirsin
Evet ama bazı aileler var istemio annem mesela beni sahura kaldirio istemiorum zaten tutmicam diorum baban falan var seni soruyor mecbur geleceksin dio gün içindede izin vermio yememe
Evet var onlarında görmesini istemio çünkü bu durumun onlara açıklanamaz mış
yemese aç kalır oruçlu yanında yemese iyi olur
Saçmalık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?