Arkadaşlar merhaba bişey soracağım ben oruç galan tutuyorum ama bana cok saçma geliyo aç kalmak vs tutarken de cok isyan ediyorum böyle din inanç olur mu diyorum
sizce neden olabilir
sizce neden olabilir
Bence senin ilk önce yapman gereken şey inandığın dini doğru kaynaklardan araştırmak (TV’den değil). Çünkü sen daha e için oruç tuttuğunu bilmiyorsun. Sadece sen değil çoğu kişi bilmiyor hatta...
Orucun ilk amaçlarından biri;
Nefsi terbiye etmek
Açlık çeken insanlara empati kurmak
Vücutta biriken zararlı atıklardan arınmak
Sana verilen nimetin kıymetini bilmek
Yani sen böyle bir şey olduğu için şükretmelisin bence. Sonuçta 12 saat aç kalacaksın. Yemek zaten eninde sonunda önüne gelecek. burada sen yemek yemekten karnını şişirirken Afrika gibi ülkelerde açlıktan karnı şişen çocuklar var.
O yüzden hiç bir şekilde isyan etmemelisin.
Aç susuz kalmanın hiç bir faydası yok. Hatta, gün boyu aç kalıp bir anda yüklenmek de sağlıklı değil. Dinciler propagandalarını bunun üzerine kurarşar ama yalan.
Dini ibadetler yararlı olsun diye değil, insan beyninin ödül mekanizmasını uyarmak için var. "Namaz kıl, hacca git cart curt, ödül olarak cennet var". Oruç tutarken de öyle, tut tut, sonra o socak pide, zengin iftar sofrasını görünce "değer" diyorsun.
Bir de "iyi bişiy yapıyorum" deyip atres azaltır.
Ha, buna gerek var mı? Bence yok, inanmıyorum çünkü. Ama inanan için diyecek bir şey yok
islam dinine inanıyorum ama şartları bana cok ters geliyo kadınlar kapanacak ama erkekler her yeri açık gezebiliyor ya da namaz niyaz açıkçası bana eşit değil ve sıkıcı geliyo ama inanıyorum dediğim gibi sadece ibadetleri şartları yerine getirmek istemiyorum çünkü erkekler le kadınlar eşit değil teşvik etmiyo buda beni
şeytan vesvese veriyor. Oruç nefis terbiyesidir aslında sana nimeti veren bir gün hiç vermiyebilir kıtlık kuraklık oluyor olmayada başladı biz yaradana muhtaçız. Oruç dünyadaki bütün insanlara farz kılındı önceki kitaplardada bu var. Tutmaya gücün yoksa kışın tut ya da kefaretini öde
Cevap
15Cevap
Dün haberlerde okudum japon Nobel ödüllü bilim insanı oruç tutmanın insan sağlığı ile alakalı bir bilimsel deney gerçekleştirmiş.
Hücre yenilenmesini sağlayarak kanser ve nörolojik hastalıkları tedavi ediyor artı yaşlılık hastalıklarını tedavi ediyormuş.
Seni yaradan senin aç kalmana ihtiyaç duymaz bu açlık senin faydana olduğu için sana emredilmiştir. Karar senin🤗
Ne kadar çıktkırıldımsınız ya , ay istersen tutma onu da knk valla isyan edeceksen hiç tutma boşuna , ibadet yemiyor demiyorsunuz da saçma diyip çıkıyorsunuz işin içinden.
Saçma geliyor ne demek , mantığını anlamadıysan açıp araştırırsın sonra karar verirsin saçma mı değil mi. Karnın acıkmaya başladıktan sonra mı saçma geliyor söylesene
dini tam kavrayamadığın için hurafelerle kafan karıştığı için olabilir. kuran okumadığınızdan olabilir.
Çünkü oruç aslında bir ceza olarak geçer. Ama bizimkiler her Ramazan ayında 1 boyunca oruç tutacaksınız gibi saçma bir şekilde bunu dine sokmuş
kişiligini kazanmak üzeresin riske girme.. kapıl bir kervana.
bu yorumdan bişey anlamadım açıkçası
çok basit aslında bazen şeytan vücuda öyle bir işler ki tam inancını yitirecegin zaman seni bulur.. sakın kanma.. Rabbin gücüne inan.. tabi zorla değil tercih meselesi.
bazen cok inanıyorum karsıma cok inandırıcı şeyler çıkıyo ya da diyorum allah gerçekten yardım ediyo bazen de lanet olası kötü şeyler peşimi bırakmıyor diyorum ki herkesin hayatı iyi onlar kul bende kul ama benim niye kötü hep diye isyan ediyorum
olmasaydı olmazdık güzel kardeşim. sende ben eminim aşırı inanç var aşırı duygusalsın.. çok derine dalma tabi ama sen dindarlardan daha dindar birisin bence.
Çünkü aklın yolu bir yavaş yavaş aklını kullanmaya başlıyorsun.
Orucun gayesini bilmediğiniz için hatta kuranı ve verilen mesajı bilmediğiniz için olabilir.
Isyan etmeye ne gerek var, oruc nefsini terbiye etmekdir
sorguladığın Tanrı değil aslında din
deizmi bir araştır
Bende inanmıyorumda, aç kalmak çok sağlıklı aslında.
Ama dinlere vs inancım yok
Tutmanın mantıklı sebepleri var. Aç insanların ne yaşadığını hissediyorsun ve yiyeceklerin ne kadar değerli olduğunu öğrenmiş oluyorsun. Bir nevi ibret almak gibi, insana kişisel gelişimde çok önemli tecrübeler kazandırıyor bence.
Orucun insan vücuduna çok faydası var yalnız. Hiçte saçma değil. Biraz araştır istersen.
Kafanı karıştıran bi şey olmalı, umarım tekrar inanırsın
E tutma o zaman aç kaldın diye Allah'ı inkar ediyorsan tutma
Dünyanın en çok inanılan dini hangi dindir?
hristıyanlık diye duymuştuö
Bunlarin sebeplerini okusan
Tutma ozaman bu neyin isyanı
Saçma zaten mantıklı düşünmüşsün
Aç kalmıyorsun Allah için aç kalıyorsun.
herkesin kendi inancı bende senin gibiydim saldım
inanma o zaman sanki zorlayan var 😂
Ölüm sonrası bana da mantıklı gelmiyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?