Emeği geçen kişilerden Allah razı olsun 🤲
Kızlar Bir Adım Öne
peygamber efendimizin ahlakına yetişemeyiz ki. o her şeyde EN dir. en ahlaklı en terbiyeli en bey efendi, en kibar en mütevazi en kibirsiz...
ona yetişemeyiz. kıyısından geçersek ne ala. allah senden de razı olsun cannn kardeşim. ben seni çok sevdim. çok iyi insansın.
farklı fikirde olsan da asla ahlakını bozmuyorsun uslubunu bozmuyorsun.
inan bu sitede daha kuranın kapağını açmamış insanlar bana hakaret etti. oysa 35 yıldır kuran okuyan ve kuranın indiği toprklarda araştırma yapan biriyim. ama sen öyle iyi ahlaklı bir kardeşimsin ki hiç uslubunu bozmuoyrsun
dün bir bayan bana hakaret etti. allaha da iftira etti. boş konuşma dedi. kuran diyorsun ama kuranda namaz vaktide tarifi de yok dedi. hadi namaz bir kaç surede dağanık sırası gelince verilmiş de en kötüsü şu iftirası. oruçla ilgili bilgi yok dedi. halbuki bakara 183-187 oruçla alakalı.
daha kendisi kuranın kapağını kaldırmamış. hadi bana hakaret etti de oruçla ilgili ayet yok deyip ne cesaret allaha iftira attı anlamadım
allah sana zeval vermesin kardeşim. sen iyi insansın
bir video ekleyeceğim katkı olsun diye. sen pek sevmesen de benim ricam için dinle. hoca hem kurananın tanıttığı peygamberi hem peygamberimizin hadislerini de içeren bir ahlak anlatımı var. katkısı olacağına inanıyorum. ön yargılı olmayacağını dinleyeceğine inanarak videoyu koyuyorum
videonun başında çok güzel bir eşleşme yapmış hoca allahın peygamberimizin ahlakı ile ilgili ayeti sunmuş.
kalem suresi 4. ayeti okumuş
"وَاِنَّكَ لَعَلٰى خُلُقٍ عَظ۪يمٍ"
"Ve-inneke le’alâ ḣulukin ‘azîm"
"Sen kesinlikle yüce (evrensel) bir ahlâk üzeresin.
bunun ardından peygamberimizin bunu eşleştiren hadisini sunmuş
إِنَّمَا بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ صَالِحَ الْأَخْلَاقِ.
"innema buistu liutemmim salih ahlaki"
"Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim."
https://www.youtube.com/watch?v=vp-hQOiZoLY
@builder Güzel abim, O zaten en güzel ahlâkı tamamlamak için gönderildi. Bize de onun ahlakına uymak sünnet kılındı. O yüzden onun ahlakını en iyi Hadislerden öğrenebiliriz. Kur'an da Allah (cc) diyor ki beni seviyorsanız Resulüme tâbi olun. Onu sevmek beni sevmektir diyor.
iki günlük dünya için hakaret etmeye ne gerek var. Ne diyor Hoca Ahmet Yesevi Hazretleri: "Kâfir bile olsa hiç kimsenin kalbini kırma. Kalp kırmak Allah Teâlâyı incitmektir. "Buna her insanın dikkat etmesi lazım ama nefis öyle bir şey ki insanın en zayıf hali olan sinir halini bekliyor. Biri damarına basınca insan bir anlık öfkeye yani nefsin en sevdiği hale yenik düşüyor. Nefsin en çok beslendiği gıdalardan biri de öfkedir. Nefisi terbiye eğitimi almak şart bu yüzden. Kur'an Mümin müminin kardeşidir diyor ve kardeşinden meshuldur buyuruyor. Müslümanım diyen bir kardeşime ben kimim ki üslubumu bozayım. Allah'ı zikreden her yaratılanı severiz, yaratandan ötürü. En fazla yanlış bir düşünce gördüysem bu düşüncenin yanlışlığını başka hocalarında aynı konuda Kuran'dan ve hadislerden örneklerini incelemesi konusunda yönlendirme sunarım meshul olduğum için. Kur'an da her şey yazmaz. Yazsaydı eğer namazın kaç rekat kılınması gerektiği yazardı ama yazmıyor işte. Her şey Kur'an ile açıklanamaz. Sadece Kuran ile herşeyi açıklarım diyen hocalar benim görüşüme bu yüzden ters çünkü :
@builder ' Sakın ha sizden birini: 'Biz Kur'ân dan başka bir şey bilmeyiz. Allah'ın Kitabı'nda ne bulursak ona uyarız' derken bulmayayım!" (Ebu Dâvûd, Sünnet 5, Tirmizî, İlim 10) diye belirten bir peygamberimiz var. Sahih hadisleri bile inkâr eden hocalar insanın ahiretini tehlikeye atıyor maalesef. Ben ise bu riski göze alarak bu hocaların görüşünün hepsini benimsemem. Rabbimizin şu uyarısını hiçbir zaman unutmam:" Peygamberin emrine aykırı hareket edenler, başlarına bir bela gelmesinden veya elem verici bir azaba uğramaktan sakınsınlar." (Nûr 24/63.) Benim yanlış düşündüğümü belirtirse de karşımdaki kardeşim, bu düşüncenin tezatını savunan hangi hoca varsa onlarında ehli sünnet olup olmadığına ve yaptığı açıklamalara da bakarım. Yaptığı açıklamayı da dinler, sonra bu konuda diğer hocalar ne diyor diye araştırma yaparım. Genel ulema ne demiş bu konuda onu da inceler ona göre yön tayin ederim.
kuranda namaz vakitleri de kılınış tarifi de var
aslında buna gerek de yok. çünkü ademden bu yana gelen bir emir. mekkeliler zaten namaz kılıyordu. sadece araya putları aracı yapmaları onları müşrik yapıyordu.
ben bir yahudi hahamın namaz tarifini gördüm birebi bizimki ile aynı. sana göndereyim bak. namaz vakitleri aynı rekatlar aynı
sadece yatsı namazını onlar 1 rekat görüyor. bizde 4 rekat onarda 1 rekat. tek fark bu
ben hem orjinalini göndereyim hem kendi çevirimi
yani çok detaylı namazı anlatmaya gerek yok zaten kılınan bilinen bir ibadet
ama buna rağmen yine de kuranda var. vakitleri de var tarifi de var
zaten namazın farzlarındaki kıyam ruku secde gibi emirler kurandan alınmadır.
şu yahya hoca güzel anlatmış biraz uzun video ama namazın ademden bu güne geçmişini anlatıyor
www.youtube.com/watch?v=jcKGGWGCf0E&t=1123s
namaz vakitleri
https://www.youtube.com/watch?v=urvV_a7SEfA&t=46s
namaz kılınış tarifi
https://www.youtube.com/watch?v=pd2JqIfNO4Q&t=102s
@builder hocam yanlış anlamayın da Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem Yahudilere benzememek için kıbleyi bile değiştirmiş. Siz bana Yahudiler ile bizim kıldığımız namaz da tek fark yatsı diyorsunuz. Hz. Adem aleyhisselam dan zaten geldiği aşikar. Fakat Yahudiler bazen elinde kitapla bazen sallanarak namaz kılıyorlar. Biz de ise sabit durmak Esastır paylaştığınız hocaların çoğu Hadisleri inkâr eden hocalar ve kafalarına göre bidat çıkarıyorlar. Aziz Bayındır Teravih yok diyerek hadis inkâr ettiği hâlde hâlâ onu paylaşıyorsunuz garip yani. Namazı Yahudilerden değil alimlerimizin sahih hadislerinden öğrenmeyi tercih etmek bana daha mantıklı geliyor. O yüzden bu tarz hocalara ara verip diğer ehli sünnet hocaların da videolarına göz atmanız sizin kendi ahiretiniz açısından daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. Sahih Hadisleri inkâr etmek adamı dinen bile çıkarabilir çünkü. Boş yere bu riske girmeye gerek yok.
https://youtu.be/lOfeGXHMNFQ
ben anlaşılan doğru anlatamadım. yahudileri referans aldığım falan yok. sadece ademden bu güne tek din islamdır insanlar bozzmuş bunu. allah insan gibi yalpalamaz her peygambere aynı emirleri verdi.
demek istediğim yahudiler bile namazı biliyordu demek istedim. yani bizim peygamberimizle ilk kez gelmedi daha önce de vardı
abdest oruç zekat kurban ademden beri var
ayette peygamberimize sesleniyor allah diyor ki. nuha emrteiğimize uy. ibrahime de musaya da emrettik. nazmaz kıl zekat ver takvada ol diyor.
yani tüm peygamberlere namaz emredildi.
namazda kıyam allahın emridir. nasıl durulacağı önemli değildir. önemli değildir derken allah onu zorlamıyor.
peygamberimiz de yahudiler yana saldığı için değişiklik olsun diye öne bağlamayı tercih etti yahudilerden farklı olmak için.
yahu sen de arkadaş beni hiç hadis okumayan kabul etmeyen gibi görme
elbet peygamberimizi örnek alıyoruz.
sen beni anlayamadın.
ben peygamberimizi çok seviyorum. imrniyorum. keşke onun %1 i kadar olabilsem. ama imkansız. o özel bir lütuf.
ben sadece peygamberimize ve allaha iftira niteliğinde hadis altında uydurlanlardan rahatsızım. benim aşkım sevdamdır allah ve muhammed. kimse onlara hakaret iftira edemez. o nedenle titizlikle hadisleri inceliyorum.
benim peygamberime yakışmayacak şeyleri ona yakuştırmalarından rahatsızım. içim kan ağlıyor.
@builder hocam sorun sizde değil. Paylaşım yaptığınız hadis inkârcısı hocalarda. Önceden namaz vardı ama 5 vakit değildi. Daha fazla idi. Allah bize 5 vakti hediye ve lütuf olarak indirdi. https://sorularlaislamiyet. com/mirac-gecesi-namaz-elli-vakitten-bes-vakite-mi-indirilmistir-peygamber-efendimiz-ile-hz-musa
hocam sana soruyorum. muhammed peygamberimiz musa peygamberimizin emir eri mi.
allah musa peygamberin emrinde mi. yani allah zalim musa rahim mi
lütfen aklınızı kullanın. bunlar gerçek değil
zerdüşlerden kopyalama bunlar allah için yahu aklınızı kullanın. ben deli olacam bu gidişle
siz nasıl muhammedi ve allahu musanın emrinde göstren bir hurafeye inanırsınız yahu
@builder hocam Tefsir okuyun sonra tartışalım sizinle. Kur'an ne diyor biz peygamberler arasında ayrım yapmayız ama bazı peygamberleri diğerlerine üstün kıldık bu 1) ikincisi Allah kitap indirirken toplumların yaşayış biçimlerine göre indirir. Şimdi daha para bulunmadan faiz haram deseydi absürt olmaz mıydı. Ya da Tevratta Cumartesi yasağı var. Niye bize de gelmedi madem bu yasak hadi bunu açıklayin bana? Her toplumun yaşayış biçimine göre Allah kurallar getirmiştir. Şimdi siz Tayyi mekan astral seyahat bilmediğiniz için insanların yakaza halinde rüya da iken konuşmalarını anlamanız zaten zor. Miraç mucizesini inkâr ediyorsanız eğer zaten konuşmaya gerek kalmıyor. Bu arada yine de size son bir iyilik yapayım. Bu kitabı alırsanız hangi hadisler uydurma hepsi tespit edilmiş sadece Sahih hadisler barındırıyor içinde
Eserin adı: TEHZÎBÜ’l-KEMÂL alın kendiniz okuyun biraz. Sağdan soldan kafalarına göre din uyduran hocaları değil kitaplardan bilgi edinin. Hayırlı akşamlar
@builder bu soruda bir paylaşım yaptım. Videoyu izleyip yorumları okursunuz umarım
www.kizlarsoruyor.com/uye/handsomehell01/duzenle
Ramazan da peygamberlere ayak uydurmak istiyorsak eğer onlar gibi dinsel ibadetler yapabiliriz ruhumuzu arındırmak için dil orucu tutabiliriz bunun yanı sıra şükretmeyi bilmek bence ramazan da yapılması gereken en önemli şey
Güzel video olmuş böylelikle Peygamber efendimizin sünnetlerini ögretiyorlar 👏🏻
Evet. Vesile olan yapan gibidir 😇 sünnet Hatırlatmak iyidir 😇
Cevap
2Cevap
Sabrederek, güzellikle kimseye kızmadan ve ibadetle inşaalah. Unuttuğum varsa yazıver
Eve girerken sağ ayak ile girip kimse olamasa bile Allah'ın selamını vererek. Komşuya yemek götürerek, iftara davet ederek maalesef günümüz de unutulmuş çok sünnet var 😔
Eğer toplumda bir tane aç varsa asla yaşanmaz.
Güzel olmuş
Sebep işleyerek
Sevap
Sebep, Sevap içeriyorsa işlenebilir 😇
Yanlış yazdım yav ilk
Sebep de işlenebilir ama Sevap içeriyorsa diyerek, yanlış yok niyet önemli demek istedim😇
Teşekkür ederim 😄
Rica ederim 😇
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?