Bugün Ramazan'ın 18. gecesindeyiz, elhamdülillah. Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluş olan bu mübarek ayın son 10 gününe giriyoruz artık. Geldi ihtişamıyla, o büyülü atmosferiyle de nice derin hislere gark oldu, oluyor kalpler. Peki Ramazan'ınız nasıl geçiyor, geçmiş Ramazanlar'dan özlediğiniz şeyler var mı?
Zaten uyku düzenim sıfırdı şimdi eksilere düştü. Sahura bir uyanıyorum sabah 9a kadar ayaktayım, sonra uyu uyuyabilirsen... Ama güzel seviyorum ramazanı. Bereketi hatırlatıyor bana sürekli.
Kısa ve öz söylemem gerekirse "Elhamdülillah ala külli hal".. Bu Ramazan benim için bir taraftan eksik geçse de, diğer taraftan elimden geldiğince ihya etmeye ve çalışmaya gayret ediyorum. Ramazana dair özlem duyduğum şeyler ise; Sevdiklerim ve o meşhur kalabalık, bereketli, neşe içerisinde ki sofralar... (Hayırlı sahurlar)
Çok şükür gayet güzel ve hızla geçiyor, bu yıl farklı oldu benim için geçen yıllara göre. Görselde ki gibi mutluluğa ve topluluğa özlem var elbette... Hayırlı sahurlar. 😌
Kalabalık bir evde kılınan teravih namazını dahi yaşamış biriyim çocukluğunda elhamdülillah, bunlar yok artık ve evet, özleniyor bazı şeyler... Size de.
Başlarda ki kadar heyecanlı değilim artık ve yorucu geçiyor artık uyuyorum gün içinde ben normalde hiç uyumazdım ama iftara son 1 saat kala filan uyuyorum biraz
Ramazan çadırları beraber açılan iftarlar ve yardımlaşma. Şimdi herkes özgür tabiki bugün oruç açmaya gittim millet ezan okunmadan yemek yiyordu. Herkes özgür ancak eskiden beklenirdi şimdi takan yok bu beni üzüyor.
Gerçekten Ramazan çadırlarını ve bilhassa Ramazan sokağı kültürünü ben de özledim :/// Harika bir gelenekti ama bitti sayılır, göremiyorum hiç artık... Belki bir gün.
evet. elhamdülİllah... jet gibi geldi jet gibi geçiyor keşke bitmese. Allah herkesin oruçlarını kabul ve mübarek eylesin... onsa sapıkça sorudan sonra bu başlık iyiydi. şaşırdım