Ramazan ayında alkol almakla ilgili bilgili birisi var mi?

Arkadaşlar öncelikle kafadan atıp atıp sallamayın. Kuran'da içki ile ayetleri zaten biliyorum. Bunları bana aciklamaniza gerek yok. Zaten normalde alkol almak dinen yasak dolayısı ile ramazanda almak da yasak. Benim sorduğum ramazanda hükmü nedir. Bununla ilgili kuran da herhangi bir ayet yok. 11 ay içip de 1 ay içmeyen insnalar neye dayanarak içmiyor? Ramazan ayında yapılan sevaplar misal 2 kat daha fazla yazılır diye okudum ama kotu şeyler de iki kat yazılır diye bseye rast gelmedim. O kadar araştırma yaptım ama ramazanla alkolü bagdastiran bir şey bulamadım. Bana dini açıdan açıklayabilecek birisi var mi? Anamızdan babamızdan dedemizden gördüğümüz şekliyle değil de ayetle aciklicak birisi var mi? Mesela ramazan bayraminin kurannda geçmediğini biliyor muydunuz? Ya da kandillerin Kuran'da gecmedigini biliyor muydunuz. Kadir gecesi sadece Kuran'da gexiyor. Ve alkolle ilgili Kuran'da kiai sarhoş ise yani aklı yerinde değilse oruç tutmasin camiye gitmesin diyor. Yani kişinin aklı yerinde ise namazda kılabilir oruçta tutabilir. Şimdi birisi çıksın bana mantıklı açıklama yapsın. Diğer yandan insanlar ramazan ayına saygı için alkol almıyor diye yazanlarda çok var.
Ramazan ayında alkol almakla ilgili bilgili birisi var mi?