Surat asmak çocuk davranisidir. Onu önce bi yetiskinlige davet et, yaşlarınızı eşitle ondan sonra bi davranışta bulun bence ona. Veya da çocuklara yaptıgımız gibi masada ne varsa onu yemesini, eğer beğenmezse yapacak bişi olmadığını, yememenin de bir tercih olduğunu, isterse yemeyebileceğini soyleyebilirsin ona.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Hiçbir şey. Çok ciddiyim ben olsam hiçbir şey yapmam. Madem beğenmiyor yapılanları o halde kendi başının çaresine kendisi baksın. Herkesin, her istediği her zaman olmaz diye bir laf var. Bunu da not olarak bırakıp ondan önce yiyip yatardım ☾
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl- Bahsettiğiniz eşinizse, bu durumları burada anlatmanıza gerek yok. Size sulanan olur ancak burada.
- Evde yemek isteniyorsa, orta yol bulunabilir. Biz daima sıcak yemek yeriz. Ama kalkar kendim pişiririm. Birileri özel şeyler istiyorsa kalkıp yapabilir, kavga çıkartmaya hakkı yok.
- Allah kabul etsin.
00 Yorumla
bazen ben hazırlar eşimi uyandırırım bazen o hazırlar beni uyandırır. Allah ne verdiyse yeriz çayımızı içeriz. ne biçim bi adammış kocanız. hazırlamayın sizde o zaman. hastayım deyin yatın.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
72Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılIyi de orucun bir amaci da açın halinden anlamak degil mi? Aç olan yemek ayirt eder mi mesela? Ne bulsa Allah ne verdiyse yer. Bu kahvalti, yemek farketmez pırasa vs diye ayırt etmez. Esin boşuna oruc tutmasın. Hem orucun anlamını bilmiyor hem eşinin kalbini kırıyor. Boyle oruc tutacaksa gercekten tutmasın.
Kadin 1-2 saat onceden kalkıp yemek yapip sofra kuruyor. Beyefendiler 15 dk tıkınıp yatacak triplere bak. Kadin sahurdan sonra bir 20 dk da sofrayi toparlayacak bulasiklari yikayacak ya da makineye dizecek ondan sonra gidip yatacak. Erkekler 15-20 dk icin kalkiyor hanimlar net 3 saat ayakta oluyor gecenin bir yarısı.
Her sey önlerine hazir geliyor beyefendilerin hanimlari hazirliyor önlerine koyuyor, Allah rızık veriyor şu davranışlara bak. Kimi erkekte uykumdan kalktim diye homurdanıyor, kızıyor. Boyle yapacaksaniz gercekten tutmayin. Kimse kimsenin tribini, ibadet yapıyor diye egosunu cekmek zorunda değil.20 YorumlaKadının erkeğin önüne sofrada kuru ekmek koysa bile o el öpülür.
Kadın erkeğe yemek yapmak zorunda değildir. Erkeklerin bu tarz tavırlarını yakışıksız buluyorum.
Elin tutuyorsa kalk kendin yap da hanımının değerini bil derim böylelerine...611 Yorumla- +1 yıl
adam
- +1 yıl
👏 👏 👏
Ramazan ayı falan demeden kaldırıp kapıya koymalı. Biraz şükür etmeyi öğrensin ne için oruç tutuluyor haberi yok galiba açların halini anlamak için tutulur bu oruç. Ramazan ayının hatırlatmak istediği mesai budur. O da sofradakileri beğenmeyerek ve sofradaki rızka burun kıvırarak aslinda tuttuğu orucun verdiği mesajı hiç almamış oluyor. Sadece tutmak için tutmasın. Bunu ona güzel bir dil ile anlat. Anlamamakta ısrar ediyorsa ilk cümlem hâlâ geçerli.
24 Yorumla
Soran+1 yılAnlamaz ki eziyet etmek asıl amaçlı. Anneme diyorum ki böyle devam ederse kaldırmayalım. Annem kıyamıyor
Soran+1 yılAbim
Geçip mutfağa kendi yapsın. Zorunda bile değilken hazırlamışsın insan biraz utanır laf ederken.
Tipik Türk erkeği işte..
Fedakarlık yaparsın görevin bilirler.20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSenelerden beri yapayalnız yaşıyorum
Çaresizlikten yalnızlıktan bıktığım için bir şey hazırlamak gelmiyor içimden tek başıma. Sırf bu yüzden oruç tutmuyorum çünkü işyerinde öğle yemeği benim tek öğünüm. Ama bunun gibi angutlar bol bulup şımarıklık yapıyor. Zıkkım yesin itttt00 YorumlaÇok yazık ya, insanlar nasıl kıyıyorlar birbirlerine sevdiklerine... Özür dilerim onun adına üzülmeyin lütfen. Bir de ramazan ramazan mübarek sahur vakti tövbe tövbe. İnsan biraz kanaatkar olmalı.
30 YorumlaBenim abimde bekarken bizle yasarken kahvalti etmezdi yumjrta falan yerdide genelde yemek tarzi annem ona hep ayri yemek hazirlardi herkesin damak tadi farkli ama kizmasi kavga cikartmasi normal degil tabi o tavrina hic birsey hazirlamamk lazm
00 Yorumla
+1 yılKalk kendin yap veya pil ye denir benim bildiğim. Aranızdaki muhabbet ne derecede bilmem ama eğer muhabbetimiz sariyosa bı sahuru beraber hazırlayalım de
03 Yorumla- +1 yıl
*pok
Soran+1 yılÇay demlediğini görmedim 34 yaşında
- +1 yıl
Valla bilmiyorum sende 2 yumurta kır önüne koy ekmekle yesin. Yine doymazsa Ne istediğini sor mesela ne yapıyım de güzel bir dille onu yap. Bide Allah büyük laf konusturmasın ama o da seni böyle düşünmeli. Canı sıkkın olduğu için ya da kafasına takılan bişey olduğu için yapıyorsa zaman içinde ya da konuşarak düzelir fazla kafana takma.
İnsanoğlu öyledir beğenmiyorsa kendi hazırlasın o zaman çok zor değil birde bu tarz zihniyete sahip insanlar oruç tutuyorya onu anlamıyorum bu zihniyette olanlar oruç tutsa ne tutmasa ne her türlü rezillik akıyor bu devirde yanlış devrin insanıyım 😏
00 YorumlaAğabeyinle ağabeyimi evlendirelim ikimiz de kurtuluruz
31 Yorumla
Soran+1 yılOlur🤣
İstediğini yiyebilir elbette kalkıp kendi yemeğini hazırlayarak. Sen kahvaltılık yiyerek oruç tutabiliyorsan ona ayrıca bir sofra kurmak zorunda değilsin.
10 Yorumla
+1 yılAğzının ortasına ıslak odunla vurulmalı 🥳 Kalksın kendi yapsın hanzo. İstediği bir şey varsa da insan gibi söylenir zaten öyle olunca kendin yaparsın seve seve.
00 Yorumla
+1 yılyemek beğenmeyen, mızmızlanan, surat asan lakayt insanlar beni o kadar soğutuyor ki anlatamam. be naşerif, çok biliyorsan gel sen yap.
03 Yorumla
Soran+1 yılAilem ataerkil kalkıp yapmaz ancak surat asar huzursuz eder böyle. Çay demlediğini görmedim hep biz kadınlar yaparız
- +1 yıl
yazık cidden. umarım bir gün insan olurlar. kıymetini bilenlere denk gelesin 🌺
Soran+1 yılAmin
Sahurda yemeği napacakmis mis gibi kahvaltısı yapsın yatsın
Kır 2 yumurta daya peyniri birde çay12 Yorumla
Soran+1 yılYemez onları daha büyük kavga çıkarır
+1 yılbabam ;
sofraya laf soyledigimizde hemen catali tabagi biraktirip sofradan kaldirtirdi :)))
hemen sepetleyeceksin kalk kalk diye10 Yorumla
+1 yılAllah ne vermişse onu yesin kavga edecekse hic tutmasın oruç felan cok ayıp ve günah...
12 Yorumla
Soran+1 yılBabamdan böyle gördüler babamda böyledir. Sofrada çok eziyet çektirmiştir bize. Şimdi abim yapıyor aynısını
- +1 yıl
Ne kadar ayıp cahillik işte. boylesi icn yorma kendini üzme...
Ramazan ayındayız, oruç tutan kişi daha sevgi dolu sabırlı olmalı. O hazırlasın sahurları o zaman. Bir değişiklik yapın.
00 Yorumla
+1 yılKeşke bende o masada olsaydım ç. Ense köküne bitane şaplatır kalkta kendin hazırla öküz derdim 😂
03 Yorumla
Soran+1 yılRamazan ayı işkence ayı gibi geliyor babam da böyle. Babamdan gördüler böyle yapmayı
- +1 yıl
Ben de eşin sanmıştım.
- +1 yıl
Boyun eğmeyip baş kaldırmak lazım böylelerine. Benimde kızlardeşim var ne istersem yapar seve seve ama bu karşılıklı tabi bende onun her isteğine kayıtsız kalmıyorum
+1 yılBöyle kadınları kölesi gibi gören erkeklere sinir oluyorum. Elin yok mu? Kalk yemeğini yap ye beğenmiyorsan aç …. Neyse..
00 Yorumla
+1 yılYa şöyle , sahurda kahvaltılık karın doyurmuyor doğru. Ama çok rahatsızsa kalkıp kendi hazırlayabilir
00 Yorumla
+1 yılİftardan kalan yemekleri ısıt ver yesin bu mu sorun
03 Yorumla
Soran+1 yılYemez onları. Taze ister
- +1 yıl
Zannetmem yalan söylüyorsun
Soran+1 yılHayır bizimkiler Ramazan’da kat be kat çekilmez oluyorlar
Kahvaltılık candır ya. Ben o saatte ana yemek yiyip yatarsam gündüz terlediğimde vücudumdan salçalı yağlar çıkar heralde
00 YorumlaCocuk degil o zaman kalksin kendisi hazirlasin hazirlananada laf ediyor bak sen hele sanki 5 yildizli restauranda
00 Yorumla
+1 yılBir dahaki sefere koy önüne kavurmayı hamur işini akşama kadar sususluk çeksin anlasın.
02 Yorumla
Soran+1 yılOnları istiyor zaten.
- +1 yıl
Tamam işte yap koy, akşama kadar su diye kıvransın
+1 yılSahur atıştırmalık şeylerin yendiği bir öğündür karın doyurmak için değil
10 Yorumla
+1 yılPastırmalı tost yap yanına çay...
Bunuda beğenmezse kuru fasulye pilavı yap otursun yesin aaaaaa11 Yorumla- +1 yıl
aç kalsın bence nimeti beğenmiyorsa
+1 yılBiz de kendimizi hazırlayalim üşeniyorum kaç seferdir hazırlamiyorum 😡😡😡😡😡
11 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca kahvaltılık yenir ne yemeği nerelisiniz doğulu musunuz?
Gizli Üye(18-24)+1 yılOrucun anlamını çok yanlış anlamış o. Oruç insana sabrı, kanaati öğretir ziyafet sofrasılarını nimete surat asmayı değil.
11 Yorumla
Soran+1 yılÇok güzel yerse çok daha fazla dayanacağını savunuyor
Ramazan'ın idrakine varamamış bir kardeşimiz. Allah hidayet versin.
10 Yorumla
+1 yılGitsin dışarda yesin o zaman insan önce bulduğunu yemeyi öğrenmeli... sonra umduğunada sıra gelir..
00 Yorumla
+1 yılOrucun anlamını anlamamıştır o... Bir oturup muhabbet etmeli. Güzel ahlak anlatılmalı.
00 YorumlaAnanın evinde buradan farklı ne vardı diye sorulabilir?
00 Yorumla
+1 yılPisinin gtünü ye derlerdi bizim orada yemeği beğenmeyene😂
00 Yorumla
+1 yılBu ne ya. Allah yardımcın olsun. Hem sahurda kahvaltılık yenmesi daha iyi değil mi ya 😅
00 Yorumla
+1 yılPeygamberin zeytin ile oruç tutup açtığını hatırlat veya bir hurma ile !
00 Yorumla
+1 yılSahur sofrasini dok kafasina yuru git ananin evine de bukadar da simariklik olmaz.
00 YorumlaYemek vermemeli ne yapacaksın kalksın kendi hazırlasın
00 Yorumla
+1 yılKahvaltı edemiyor madem akşamdan kalma yemekleri yesin bir zahmet, yemiyorsa da kalksın kendi yapsın
00 Yorumla
+1 yılkalksın istediği şeyi yapsın o zaman paşamıza bak sen ya
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBizde her zaman ne olsa evde eline saglik diyelim cok iyi davranalim en ufak tartismada beni yok saysin
00 YorumlaTamam türkiye bir davar cenneti olabilir ama bu yine de bir davarla evlenmenin büyük bir hata olmadığını göstermez. Doğa kadınlara seçme hakkı vermiş. Bu seçim işini biraz daha ciddiye almak lazım.
02 Yorumla
Soran+1 yılKendisi abim olur
+1 yılNir gün de sen yap bakalım ben yiyeyim ne yapacaksın de
02 Yorumla
Soran+1 yılYapmaz ki çay bile demlememiştir.
- +1 yıl
O zaman oturup adam gibi yiyecek, ne farkeder ne olduğu sofrada onu bulamayanlar da var
+1 yılGüzel yemek yapmak için güzel malzeme lazım deyin. Yüklü bir para isteyin. Para vermeyi kabul etmezse zaten iyi yemek isteyemeyecek. Parayı verirse de etli yemek yapın.
13 Yorumla- +1 yıl
Ters teper. seninle geçim inanılmaz zor olurmuş Allah gelecekteki eşine sabır versin. @seydadertsizoglu
- +1 yıl
@DeliHikmet Bilmem haklı olabilirsiniz fakat bir atasözümüz var ne kadar ekmek o kadar köfte. Peynir ekmek parası ile restoran yemeği gibi sahur hazırlanamaz ki. Ayrıca kötü bir öneri değil ki o saatte kalkıp yemek yapmayı kabul eden bir öneri sunmuştum.
- +1 yıl
Ama anlamadığın nokta şurası adam yemek istiyormuş kahvaltılık değil mesela yarım ekmek 2 kızarmış yumurta o abimize yetebilir belki. Etle makarnayla alakası yok yani.
Bak yukarıya ben de bişey yazdım bi oku ben bu ablamizdan yanayım.
Gizli Üye(36-45)+1 yılKalk kendin yap o zaman de, ben valla hazırlayıp kaldırıyorum karımı. Köle ile evlenmedim sonuçta
10 Yorumla
+1 yılkalksın kendisi yapsın o saatte o uykudan uyanıp önüne bişeyler sunuyosun bide ağız burun mu yapıyo 😐
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet
Nefret ederim böyle bulduğunu değilde umduğunu isteyenlerden. Karşısındakini düşündükleri felanda olmuyor bunların
10 YorumlaYersen bu yemezsen kalk kendin yap de ablacım gecenin bir vakti kalkıp hazırlamışsın daha ne olacak
00 YorumlaKalksın kendi hazırlasın beğenmiyosa teşekkür edeceği yerde bir de laf mı söylüyor
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet
+1 yılAbine sahurda bol baharatli yemekler yap bütün gün içi yanıp susasın belki öyle vazgeçer 🤷🏾♂️
02 Yorumla
Soran+1 yılO zaman da laf ediyor
- +1 yıl
Senin abin şehzade mustafaymis haberimiz yok 😂
+1 yılSahurda ne yemeği ya, kahvaltılık yenir hafifçe yemek yese sana gibi uyuyamaz
03 Yorumla- +1 yıl
Dana gibi
Soran+1 yılBen kahvaltılıkla duramam diyor
- +1 yıl
Çüşş deseydin
+1 yılALLAH ne verdiyse yesin ama evde malzeme varda sen hazirlamiyrsan hakli.
03 Yorumla
Soran+1 yılAğır şeyler hazırlamak istemiyorum. Kendim zaten ağır şeyler yemiyorum. Kahvaltılık şeyler istemiyor bildiğin tencere yemeği istiyor
- +1 yıl
Sahurda kete ya da kahvaltilik olur tencere yemegi olur mu yaa sen haklisin.😉
- +1 yıl
O zaman zikkimin kokunu ver yesin 😉
+1 yılKalkıp kendisi hazırlasın madem o saatte neyin şovu
10 Yorumla
+1 yılKalk kendin hazırla beğenmiyorsan de az yesinde kendine hizmetçi tutsun
00 YorumlaVercen boku agzina al ye koçum hade simdi s. g dicen tamam
00 Yorumla
+1 yılOruç tutmak demek ziyafet çekmek demek degıl keske anlasalar şunu
00 YorumlaDiğer gün sahura kaldırmamak lazım
18 Yorumla
Soran+1 yılBence de. Ben diyorum da annem kıyamıyor
Soran+1 yılEvde yoktum bilmiyorum ne yaptı
Soran+1 yılBen yoktum
Soran+1 yılKendi evimdeyfim
+1 yılallahım sen şöyle erkekten koru amin
12 Yorumla
Soran+1 yılBen ailemde bu tiplerden gördüğüm için 32 yaşımda olmama rağmen evlenmiyorum. Çok çektim
- +1 yıl
doğrudur allah size sabır versin :/
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılNasil bir akilsiz mis o adam nasil katlandin buna sen acaba merak ettim acikcasi
02 Yorumla
Soran+1 yılKendisi abim olur her sofrada huzursuzluk yaşatıyor
Cevap sahibi+1 yılHer kimse isde Hic cekilmez bas agrisi Sen kac yazindasin
Eşiniz 5 yaşında falan mı?
15 Yorumla
Soran+1 yıl34 yaşında
Soran+1 yılAnnem öyle alıştırdı oğlum deyip şımarttı şimdi sıkıntısını çekşyoruz.
Soran+1 yılAnnem hazırlasa da sıkıntı çıkarıyor.
Bas tokadı şükretmeyi bilsin bence
20 Yorumla- Devamını Gör (69)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne