Neredeyse 13 saati geçsin bir süre niyetli kalıyoruz, Rabbim herkesin yardımcısı olsun, ibadetlerini kabul eylesin. Peki orucu ne ile açıp, o an neler hissediyorsunuz? Aklınızda sadece yemeğe ulaşmak mı var, yoksa daha farklı manevi durumlar mı gelir aklınıza?Hayırlı iftarlar diliyorum cümleten.
Normal şartlarda bu kadar süre çay kahve su içmeden, yemek yemeden duramayız. Oruçlu olduğumuz zaman ise herşeyden elimize ayağımızı çekip iftar vaktini bekleyebiliyoruz.. Buda irademizi güçlü kılıyor. Ve ayrıca normal şartlarda sokağa çıktığımız zaman canımızın çekip yediğimiz döner köfte hamburger gibi kokusu güzel gıdaları, ne hikmetse niyetliyken canımız hiç çekmiyor.. Buda bize Allah'ın bir lütfü olmalı. Allah sabrını veriyor gerçekten. Bu durumda bizlere niyetliyken gün içinde güzel bir maneviyat kazanmamızı sağlıyor. Oruç tutmayınca insan ramazanın tadını ve maneviyatını hissedemez.. Normal günden bir farkı olmaz.. Sırf bu sebebten ötürü bile oruç tutmalı insan.. Oruçun sağlık açısından sayısız yararları var üstelik.. Ama yine de sağlık sorunları ve sürekli içmesi gereken ilaçları olan insanlar doktoruna danışarak oruç tutmalı
Çok doğru aslında, normalde canımız bir şeyi çeker ama Ramazan'da nasıl sakin ve olgun kalabiliyor inananlar... Ramazan her manada bir nimet ve aydınlanma gerçekten, Rabbim aydınlanan ve temizlenenlerden eylesin inşaAllah. Teşekkür ederim.
Dakikalar kala dua ederim ve vakit girdiğinde hurma veya tuz bunlardan biri ile açarım orucumu. Acıkma ve dayanılmaz his ezanın okunmasıyla bitiyor aslında... Allah sabrını veriyor şükürler olsun. İnsan isteyince nasıl da iradesine sahip çıkabiliyor...
Zemzem ve hurma ile açarım.. Yemek benim için önemli değil, hiç aramıyorum. Zaten Ramazan; aç kalmadan ibaret değildir. Kur'ân ayıdır, tevbe ve istifa ayıdır, yardımlaşma ve paylaşma ayıdır, dua ayıdır, sevap defterini doldurma ayıdır..