Konuyla ilgili düşünceleriniz benim için gerçekten önemlidir. Yaşadığınız örnekler varsa aktarabilirsiniz. Hayırlı ramazanlar olsun inşaallah... 😇 "Dua, kazaya siper olur." (Buhari) "Sadaka 70 çeşit belayı önler. Bunların en hafifi cüzzam ve barastır." (Hatib)
Kardesim soru başlığın süper... Duayı kim için ediyoruz rabbimiz için sadakayi kim için veriyoruz rabbimiz için. İkisininde ortak payı rabbimiz için olması. Dua ederken rabbimizden bizim icin tüm müslümanlar icin hayır diliyoruz güzel şeyler istiyoruz. Sadakayida dualarımız doğrultusunda rabbimiz bize nasip ediyor. Öyle güzel rabbimiz var hem birilerinin ihtiyacı gideriliyor hemde bizim hayatımızda bazı şeylerin değiştiğine şahit oluyoruz güzellikler geliyor sabrederek erişebiliyor. Dualarımız sayesinde allah nasip ediyor sadakayi. Bazı insanları vesile edip karşımıza çıkarıyor. Çok gördüm sadakanin hayatımda çok belayı defettigini Söylenmez belki ama hic unutamadigim bir olayim var. Paylaşmak istiyorum sizinle. Birisine sadaka konusunda yardımcı olduk derken allah seni kazadan beladan korusun dedi. Neden bana yolda giderken bunu söyledi diye düşünmüştüm 2 gün sonra uzun bir yolculuğa çıkmak zorunda kaldik arabada uyuya kalmışız ailecek arabayı ben sürüyorum nöbetleşe sürüyoruz babamla. Bir anda gözümü açıp direksiyonu cevirdim o direksiyonu çevirmemle uçuruma düşmekten kurtulduk bir anlık hareketle nasıl oldu nasıl olabildi diye çok düşündüm sonra dan aklima geldi... okadar ornek verilecek olay var ki bunu bana allah tain etti omur verdi o kisiyide dua ederek vesile kildi. Duamda ısrarcı olmamamda da çok nizam gördüm. Çok intizam gördüm. Hepsinin kabulünü hayatımda birşeyler değiştiğinde gordum. Dua ederken allahla sohbetimiz isteklerimiz bizi aslında koruyor allah bizi öyle insanlara denk getirsin hem ihtiyaçları giderilsin hemde biz vesile olalim duamızda da bizi ısrarcı kılsın cancagzim..
Beklediğim kişiden beklediğim yorum üzerine tek kelime söyleyemem hislerime yeterince tercüman olmuşsun zaten. Cancağızım ne diyebilirim iyi ki karşılaşmışız... Rabbim yolunu bahtını hep açık eylesin inşaallah. ❤️❤️❤️
Seninde iyi ki. Bak buda dua doğrultusunda ve allahin kalpleri isindirmasi ile alakali ben Allahim karşıma güzel insanlar çıksın diye dua ediyorum böyle senin gibileri çıkınca dua mi kabul olmuş hissediyorum ♥️♥️🌺
Kesin bir hüküm belirtmem asla doğru olmayacaktır. Her ikisinin de koruyucu olduğunu biliyorum. Sadaka da dinimizin şartlarından biri olan zekatın bir türü sonuç itibariyle yani elzem bir durum Rabbimizin rızasını kazanmamız için. Mamafih, şayet yanlış hatırlamıyor isem Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s. a. v) sadakanın ömrü uzattığına dair hadis buyurmuşlardır. Diğer taraftan da dua etmek Rabbimizle irtibat kurmak ve temennilerde bulunmak zaten biz aciz varlıklar için en temel rica ve mağfiret göstergesidir.
En İyi Cevaplar