Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
u +1 yılTeravih namazı nasıl kılınır, kaç rekat?

Teravih namazı nasıl kılınır? Selam.
Teravih namazı "20 rekattır"
"13 rekât" yatsı namazı ile birleşince toplam da "33 rekâta" takabül eder. İlk önce "imamla birlikte yatsı namazını kılmaya" diye niyet edilir. İlk önce yatsı namazının "4 rekât sünneti" imam eşliğinde kılınır. Daha sonra yatsı namazının "rekât farzını" kendi kendine kılması gerekir. Daha sonra yatsı namazının "2 rekat" olan son sünnetine niyet edip hoca eşliğinde kılınır. Bu şekilde yatsı namazının farzı ve sünnetlerini bitirip "teravih namazına" geçiş yapılır.
Tekrar "uydum imama diyerek teravih namazına niyet edilir"Teravih namazı hocanın isteğine bağlı " 2 rekat" ya da "4 rekât" da bir selâm verilerek kılınır.
Her selam verilişte peygamber efendimiz (s. a. v) selavat getirilir.
Bu şekilde " 20 rekât" teravih namazı imam eşliğinde bitirilir.
Hemen akabinde "3 rekât" olan vitir vacip namazını da kılarak namaz bitirilir.
Çocuğunuza Allah'ın emri olan bu güzel ibadeti öğretmek için olan çabanızı takdir ettiğimi belirtmek isterim.
Umarım anlaşılır, öğretici şekilde yazabilmişimdir.
Çocuklar bu namaza iştirak etmese de orada bulunup manevi havası güçlü olan havayı teneffüs etmeleri bile bana göre örnek bir davranıştır.
Hayırlı ramazanlar...🌸519 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler 🌸
- +1 yıl
Tebrikler 5 tlsini bana verirsin artık 😂
- +1 yıl
Yuh burada da mı 😂
Sana para yok.
Sen bana versene para 😂
Aha şimdi spamdan alırlar ikimizi de 😂😂😂 - +1 yıl
Teşekkürler @ByThree🌸
- +1 yıl
- +1 yıl
yemin ederim ben internetten kopyaala yapistir yapsam yorum silinir torpil boyle bur sey
- +1 yıl
@masorbiradam kesinlikle içerde adamları var bunların yönetimle çalışıyorlAr 🤨
- +1 yıl
@masorbiradam ben netten kopyala yapıştır yapmadım.
Teravih namazlarını camide nasıl kılıyorsam öyle yazdım.
Bu yorumunuzu iltifat olarak alıyorum ama🙂
Demek ki o kadar güzel yazmışım.
Ayrıca site sahibi babamın oğlu değil 😕 - +1 yıl
@lotus-patra eger bunu sen yazdiysan ben oyle dedigim icin ozur diliyorum ama eger sen yazmayip kopyala yapistir yaptiysan (cogunu) bence uzulmelisin bu arada kesinlikle. yorumum hediye ceki icin degil KS nin adaletsizliginden zaten yorumum oyle super degil.
- +1 yıl
@İstanbul_bey senlik bir durum yok
- +1 yıl
@mosorbiradam seni inandırmak zorunda değilim ama yine de içim el vermiyor.
İnan ki ben hiçbir yere bakmadan kendim yazdım bir kelimesini bile kopyalamadim.
Hem ben hediye için de yapmadım bu yorumu tamamen yardımcı olmak amacı ile yaptım.
Hediye çeki umurumda bile değil istersen sana verebilirim🙂
Buradan sonra inanıp inanmamak sana kalmış.
Ayrıca ben burada hiç kimseye karşı ufacık torpil görmedim.
Bu kadar adalet için konuşan "siz" şu anda birçok kişinin hakkına giriyorsunuz iftira atarak bilin istedim iyi akşamlar.
- +1 yıl
@lotus-patra kim adına calısıyon konusss 😂
- +1 yıl
Ya sen orataligi karıştırmasana
@İstanbul_bey😀 - +1 yıl
@lotus-patra aynen
- +1 yıl
@İstanbul_bey su an sadece bir kadina yaranmak icin havladiginin farkindamisun
- +1 yıl
@masorbiradam illiminati üyesi bunlar ne yarancam KS fırsat varya hepimizin başı mason 😃
- +1 yıl
@İstanbul_bey her mesajin sonuan gulucuk koyarak sempatik gorunmeye calisan bir ezik gibisin kardes bunu bil ilgi falan cekmeyi birak antipatiksin hadi iyi aksamlar
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
41
Cevap
72Cevap
+1 yılTERAVİH NAMAZI NEDİR?

Teravih namazı, Ramazan ayı boyunca yatsı namazından sonra kılınan nafile bir namazdır.
Ramazan ayı içerisinde eda edilen nafile namaz olan Teravih namazı camide cemaat ile kılınabildiği gibi evlerde cemaat ile veya bireysel olarak kılınabilmektedir.
Peygamber Efendimiz şöyle buyurmuştur: "Faziletine inanarak ve mükâfatını umarak Allah rızası için ramazan gecelerini (teravih vb.) ibadetlerle geçiren kimsenin geçmiş günahları bağışlanır." (Buhari, Teravih, 1 (2008); Müslim, Namaz, 173 (759).

Teravih namazı en faziletli olarak 10 selam ile 2 rekat halinde kılmaktır. Günümüzde yaygın olarak 4 rekat olarak ve her 2 rekatta oturulmak suretiyle kılınmaktadır.

Camide cemaat ile kılınacaksa;
Yatsı namazının;
4 rekat sünneti bireysel olarak kılınır
4 rekat farzı cemaat ile kılınır
2 rekat son sünnet bireysel olarak kılınır
Müezzin Teravih namazına kılınacağı için önden sesli şekilde niyet eder cemaat tekrarlar
20 rekat teravih imam ile birlikte kılınır.
ardından 3 rekat vitir namazı cemaat ile birlikte kılınır ve teravih namazı eda edilmiş olunur.
Evde kılınacaksa;
Yatsı namazının;
4 rekat sünneti kılınır
4 rekat farzı kılınır
2 rekat son sünnet kılınır
Teravih namazına niyet edilir
20 rekat teravih namazı kılınır
3 rekat vitir namazı kılınır
Not: Teravih namazı her iki rekâtta bir selamla kılınacaksa sabah namazının sünneti gibi kılınır. Dört rekâtta bir selamla kılınacaksa, ikindinin sünneti gibi kılınır.30 Yorumla
+1 yılTeravih namazı, yatsı namazından sonra kılınır. Vitir namazı, Ramazan ayında teravihten sonra kılınır. Teravihden önce de kılınabilir. Yirmi rek'at olan teravih namazı her iki rek'atın sonunda selâm verilerek kılındığı gibi, dört rek'atta bir selâm verilerek de kılınabilir. Selam verildikten sonra salâvat-ı şerife getirilebilir, ilahi okunabilir ya da istiğfar edilebilir. En yaygın olanı salavat getirmektir. (Allahümme salli 'alâ seyyidinâ Muhammedi-nin-nebiyyil ümmiyyi ve 'alâ âlihî ve sahbihî ve sellim) Her iki durumda da namaza devam edilir ve yirmi rek'at tamamlanır. İki Rek'atta Bir Selâm Verilerek Teravihin Cemaatle Kılınışı:Yatsı namazının farzı ve son sünneti kılındıktan sonra teravih namazına başlanır. Namaz kıldıracak imam: "Niyet ettim Allah rızası için teravih namazını kılmaya, bana uyanlara imam oldum" diye niyet ederek iftitah tekbirini alıp ellerini bağlar. İmam'ın arkasında kılan cemaat da "Niyet ettim Allah rızası için teravih namazını kılmaya, uydum imama" diyerek niyet eder ve imamın tekbirinden sonra "Allahü Ekber" diyerek tekbir alır ve ellerini bağlar. Bundan sonra imam ve cemaat gizlice "Sübhâneke duası" okur. Sübhaneke'nin okunması bitince (cemaat ayakta başka bir şey okumaz), imam gizlice Eûzü-Besmele, açıktan Fatiha ve bir sûre okur. Cemaatle birlikte rükû ve secdeleri yaptıktan sonra ikinci rek'ata kalkılır. Burada yine imam gizlice Besmele, açıktan da Fatiha ve bir sûre okuyup cemaatle birlikte rükû ve secdeleri yaparak oturulur. Bu oturuşta imam ve cemaat "Ettehiyyatü, Allâhümme salli, Allâhümme bârik ile Rabbenâ " dualarını okuyarak selâm verirler. Böylece iki rek'at kılınmış olur. Ayağa kalkılarak tarif ettiğimiz şekilde ikişer rek'at kılınmaya devam edilerek yirmi rek'at tamamlanır. Bundan sonra üç rek'atlı vitir namazı da cemaatle kılınır. İki Rek'atte Bir Selâm Verilerek Teravihin Tek Başına Kılınışı:"Niyet ettim Allah rızası için teravih namazını kılmaya" diyerek niyet edilir ve aynen sabah namazının iki rek'at sünneti gibi kılınır. Yirmi rek'at tamamlanıncaya kadar ikişer rek'at kılmaya devam edilir. Rek'atler arasında salavat getirilir. (Allahümme salli 'alâ seyyidinâ Muhammedi-nin-nebiyyil ümmiyyi ve 'alâ âlihî ve sahbihî ve sellim). Teravih namazı bitince vitir namazı kılınır. Dört Rek'atta Bir Selâm Verilerek Teravihin Cemaatle Kılınışı:1. rekat : Namazı kıldıracak imam ve cemaat yukarıda tarif ettiğimiz gibi niyet ederek iftitah tekbirini alır ve ellerini bağlar. İmam ve cemaat gizlice Sübhaneke'yi okuduktan sonra (Cemaat başka bir şey okumaz) imam gizlice Eûzü-Besmele, açıktan Fatiha ve bir sûre okuyup rükû ve secdeleri yaparak ikinci rek'ata kalkılır. 2. rekat : İmam gizlice Besmele'yi, açıktan Fatiha ve bir sûre okuyup rükû ve secdeleri yapar ve otururlar. İkinci rek'atın sonundaki bu ilk oturuşta imam ve cemaat "Ettehiyyatü, Allâhümme salli ve Allâhümme barik" okur ve üçüncü rek'ata kalkarlar. 3. rekat:Hem imam, hem de cemaat gizlice Sübhaneke'yi okur. Sonra imam gizlice Eûzü-Besmele, açıktan Fatiha ve bir sure okur. Sonra rükû ve secdeleri yaparak dördüncü rek'ata kalkarlar. 4. rekat : İmam gizlice Besmele'yi, açıktan da Fatiha ve bir sûre okuyarak yine rükû ve secdeler yapılıp oturulur. Bu oturuşta da imam ve cemaat "Ettehiyyatü, Allâhüme salli, Allâhümme barik, Rabbenâ âtina..." okuduktan sonra selâm verirler. Böylece teravih namazının ilk dört rek'atı kılınmış olur. Bundan sonra ayağa kalkılarak tıpkı tarif ettiğimiz gibi dörder rek'at kılınmaya devam edilerek yirmi rek'at tamamlanır. Her dört rekatın sonunda salavat ya da dula ile ara vermek sünnettir. Sonra da cemaatle vitir namazı kılınır
01 Yorumla- +1 yıl
👏👏👏
Teravih namazı kaç rekattır?
Teravüh namazı 20 rekattır.
Yatsı namazıyla birlikte kılındığı için, toplam 33 rekat kılınıyor.Teravih Namazı nasıl kılınır?
- 4 Rekat yatsı namazını ilk sünneti
- 4 Rekat Yatsı namazının farzı
- 2 Rekat yatsı namazının son sünneti
- 20 Rekat Teravih namazı (Her 4 veya 2 rekatta selam verilip, Salavat-ı Şerife okunarak tekrar niyet edilerek kılınır)
- 3 Rekat gecenin Vitr namazı olmak üzere toplam 33 rekat olarak kılıyoruz..
Nasıl niyet edilir?
Niyet ederken;
"Niyet ettim Allah rızası için, yatsı namazının ilk sünnetine / son sünnetine gecenin Vitri diye niyet edilirken, İmâm ile birlikte kılınan namaz olan, Farz, Teravih ve Gecenin vitr'inde ise; "Uydum hazır olan İmâma ilave edilir"..
Örnek;
"Niyet ettim Allah rızası için Yatsı namazının ilk sünnetini kılmaya, Allah-ü Ekber !"
"Niyet ettim Allah rızası için, Teravih namazı kılmaya, uydum hazır olan İmâma, Allah-ü Ekber! "
Şeklinde niyet edilir..10 YorumlaMerhabalar;
Teravih Namazı
Teravih namazı, Ramazan ayında kılınır. Yatsı namazıyla başlar ve 20 rekattan oluşur. Hem erkekler hemde kadınlar bu sünnet namazını kılabilir. Teravih namazına oruç tutan veya tutmayan herkes katılabilir. Oruca farz kılınmış bir namaz değildir. Teravih namazının evde kıllabilirsiniz cemaat olarak. Camii de kılmanın sevabı ile aynıdır. Bunun hakkında camiide kılınırsa daha sevaptır sözü asılsızdır. İlk cemaat olarak kılınan teravih namazı Hz. Ömer zamanında olmuştur.
Teravih namazı sadece ramazanda kılınır. Teravih namazı kaç rekat olarak kılınır?
- 4 rekatlıkta selam vererek kılınır.
- 2 rekaatta selam vererek kılınır.
- 4 veya 2 rekatlı hepsinin toplamı; 20 rekattan oluşur.
- 2 rekatlık kılanacak namazın niyeti sabah namazının niyetiyle aynıdır.
- 4 rekatlık namazın niyetini cemaat ile yaparak imam namazı kıldırır.

Teravih namazının 4 vakit olarak kılınışı aşağıda şema olarak verilmiştir.

Uygulamalı olarak teravih namazının videolu anlatımı;
https://www.youtube.com/embed/qPxWcs_rBucHerkese hayırlı ramazanlar dilerim.
10 Yorumla
+1 yılTeravih namazı yatsı vaktinde kılınır. Yani camiide kılınacaksa eğer yatsı namazında gitmek gerekir. Yatsı namazı kılındıktan sonra (4 rekat sünnet, 4 rekat farz ve 2 rekat son sünnet) teravih namazı kılınmaya başlanır. Toplam 20 rekattır (en sık ya 2 şer rekat olarak ya da 4 er rekat şeklinde / 4x5 =20 veya 2x10 =20 olarak). Genelde birçok camide 4 er rekat olarak kıldırılır. 4 rekat kılınacaksa tıpkı yatsı namazının ilk sünneti gibi kılınır. Yani;
1. Rekat: Subhaneke + Euzubesmele ve Fatiha + Sure --> Rüku ve Secde --> Oturuşta Tayyihat ve sonra ikinci rekata kalkılır.
2. Rekat: Euzu Besmele ve Fatiha + Sure --> Rüku ve Secde --> Oturuşta Tayyihat + Salli ve Barik duaları ve sonra üçüncü rekata kalkılır.
3. Rekat: Subhaneke + Euzubesmele ve Fatiha + Sure --> Rüku ve Secde --> Oturuşta Tayyihat ve sonra dördüncü rekata kalkılır.
4. Rekat: Euzu Besmele ve Fatiha + Sure --> Rüku ve Secde --> Oturuşta Tayyihat + Salli ve Barik + Rabbena ve selam verilir.
Bu şekilde 5 tekrar yapılarak 20 rekat tamamlanır. Ardından da Vitr namazı kılınarak dua edilir.
Camilerde 20 rekat tamamlanır ancak evde kılınacaksa en az 4 en fazla 20 olarak kılınabilir. Fakat teravih namazını camide cemaatle kılmanın ecri ve sevabı oldukça fazladır :)10 Yorumla
+1 yılMerhabalar ^^
Ramazan'ın gelişiyle en çok merak edilen ve daha doğrusu unutulup da anımsanması gereken konulardan biridir teravih. Bu güzel sorunuz da insanlara vesile olacaktır inşaAllah.
Teravih namazı kaç rekattır?
Teravih namazı, Kutsal Ramazan ayında her gece kılınan 20 rekatlık bir nafile namazdır.
Fakat, kendisiyle birlikte kılınan 13 rekatlık yatsı namazıyla da 33 rekat olur.
Teravih namazı hangi sırayla kılınır?
Teravih namazı :- Önce 4 rekatlık yatsı namazı ilk sünneti,
- Sonra 4 rekatlık yatsı namazı farzı,
- Sonra 2 rekatlık yatsı namazı son sünneti,
- Sonra 20 rekatlık teravih namazı,
- En sona da 3 rekatlık yatsının vitri ile kılınarak, bu sırayla tamamlanır.
Teravih namazı nasıl kılınır?
Teravih namazı 4'er rekatlarla 5 selamda ayrı ayrı kılınarak kılınır. Örneğin niyetine : '' Niyet ettim Allah rızası için bu 4 rekatlık teravih namazını kılmaya '' şeklinde başlanır ve o 4 rekat bitirilir. Bu şekilde 5 kez kılındığında da 20 rekat edecektir. Teravih namazına özgü olarak da, her 4 rekattan sonra salavat getirilir. Bu şekilde teravih namazı bitirilince cemaat yatsının vitrini kılar ve namaz bitmiş olur.
Allah namazlarınızı kabul eylesin inşaAllah, hayırlı Ramazanlar dilerim ^^00 Yorumla
+1 yılTeravih namazı, iki rekâtta bir ya da dört rekâtta bir selam verilerek toplamda yirmi rekât olarak kılınır. Hasta veya yorgun olanlar, yirmi rekâtın tamamını kılmakta zorlanırlarsa, bu fazileti kaçırmamak için teravih namazını sekiz rekât olarak da kılabilirler. Zira Peygamber Efendimiz şöyle buyurmuştur: “Faziletine inanarak ve mükâfatını umarak Allah rızası için ramazan gecelerini (teravih vb.) ibadetlerle geçiren kimsenin geçmiş günahları bağışlanır.” (Buhari, Teravih, 1 (2008); Müslim, Namaz, 173 (759).– Yatsı namazının farzı ve son sünneti kılındıktan sonra teravih namazına başlanır.– Niyet ettim Allah rızası için teravih namazını kılmaya, bana uyanlara imam oldum” diye niyet ederek iftitah tekbirini alıp eller bağlanır.-Sübhâneke okuınur.-Sübhaneke’nin okunması bitince, Eûzü-Besmele, Fatiha ve bir sûre okunur. Rükû ve secdeleri yaptıktan sonra ikinci rekata kalkılır.– Besmele, fatiha ve bir sûre okuyup rükû ve secde yapılır ve oturulur. İkinci rekatın sonundaki bu ilk oturuşta “Ettehiyyatü, Allâhümme salli ve Allâhümme barik” okunur ve üçüncü rekata kalkılır.– Üçüncü rekatın başında Sübhaneke okunur. Sonra Eûzü-Besmele, fatiha ve bir sure okunur. Sonra rükû ve secdeler yapılarak dördüncü rekata kalkılır.– Besmele, fatiha ve bir sure okunur ardından yine rükû ve secdeler yapılıp oturulur.– Bu son oturuşta da Ettehiyyatü, Allâhüme salli, Allâhümme barik, Rabbenâ âtina ve Rabbena firli okuduktan sonra selâm verilir. Böylece teravih namazının ilk dört rekatı kılınmış olur.– Bundan sonra ayağa kalkılarak tıpkı tarif ettiğimiz gibi dörder rekat kılınmaya devam edilerek yirmi rekat tamamlanır.– Sonra da vitir namazı kılınır.
20 Yorumla
+1 yılKızlar Bir Adım Öne meraba oncelikle bildigim kadariyla sizlerede bilgi vermeye calisacam ben yatsi namazina 10 dk kala gidiyorum biraz vaaz dinliyoruz sonra ezan okununca yatsi namazini kiliyoruz yatsidan sonra sunnetini kiliyoruz dualarimizi ettikten sonra teravih namazina basliyoruz.
teravih namazi:
niyet getirilir➡️niyet ettim allah rizasi icin teravih namazinin sunnetini kilmaya uydum imama.
➡️iki rekaat kilindiktan sonra selam verilip biter.
➡️yine ayni sekilde niyet getirilir.
➡️20 rekaattir her iki rekaata ettehiyat okunur selam verilir.
➡️toplam 10 ettehiyat okunur ve bitirilir
isteyen vitir namazinida kilar yanlis anlattiysam ozur dilerim arastirmakta fayda var bildigim kadariyla yardimci olmaya calistim allah hepimizin ramazan orucumuzu kabul etsin allah tum hastalara sifa yoksullara rizik versin namaz kilmayi hepimize nasip etsin❤️🌹00 Yorumla
+1 yılTeravih namazı, yatsı namazından sonra vitir vacip namazını kılmadan önce kılınır. 20 rekattır ve 4er rekat şeklinde toplamda 5 seferde kılınır. Niyet ederken, Teravih namazına diyerek niyet edilir. Tek başına da kılınır ancak camide kılınması daha iyidir. İmam kıldırdığı için kolay bir şekilde kılınır zaten. Teravih namazı, nafile namazlardandır. Yani kılmak farz değil ama kılmak sevaptır. Her güne ayrı sevabı olduğu rivayet edilir. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Oğlun kaç yaşında bilmiyorum ama yaşı kaç olursa olsun hep destekle. Allah kabul etsin şimdiden. 😍😍
20 Yorumla
+1 yılMerhaba, şimdiden Allah kabul etsin.
Yatsı namazını kıldıktan sonra kılınan sünnet bir namazdır. Cemaatle kılacaksa kolay zaten imama uyacak, he cemaatle kılmayacaksa anlatayım.
Teravih namazı 20 rekattır, ister iki rekatte bir selam verirsin istersen 4 rekatta bir selam verirsin. Genelde 4 rekatta bir verilmesi daha kolay oluyor. Normal namazdan değişik olarak
3. rekatın başında da Fâtiha'dan önce yine Sübhâneke okunuyor olması. İlk oturuşta Tahiyyat'dan sonra salâvatlar da okunur, bu her selam verdiğinde yapılır. Bu namaz cemaatsiz kılınıyorsa aynı ikindi namazına benziyor, ikindi namazının sünneti gibi.20 YorumlaTeravih rahatlamak, dinlememek anlamına terviye kelimesininçoğuludur. Müslümanların mübarek ayı Ramazan'ı da kılınan nafile bir namazının da adıdır. Teravih namazı nasıl kılınır?
Önce Yatsı namazının ilk sünneti sonra farzı Daha sonra da sünneti kılınır. sonra imam müezzin ve cemaatten biri Teravih namazını başlanacağını duyurur. İmam:" Niyet ettim Allah rızası için Teravih namazını kılmaya ve kıldırmaya "cemaate :" Niyet ettim Allah rızası için Teravih namazını kılmaya uydum imama "şeklinde niyet ederek iftitah tekbiri alınıp namaza başlanır. 20 rekat teravih kılınır 2 rekat olarak alınması daha uygundur Bununla birlikte 4 Harekatı önce de kalınabilir ikişer rekat anne kılınırken Aynen sabah namazının sünneti gibi kılınır 4 rekat kılınır kendisi yatsının ilk sünneti gibi kılınır teravih tamamlandıktan sonra vitir namazı kılınır ve Teravih namazı rekattan oluşur11 Yorumla
+1 yılTeravih namazı Ramazan ayında her gece kılınan bir namazdır.
Erkekler ve kadınlar için sünnet _i müekkere kabul edilir. 20 rekat cemaatle kılınır. Evde tek başına da kılınır. Cemaatle kılınması daha çok sevaptır, cemaatle kılınması evden 27 derece daha faziletlidir..
"Her iki rekatta ara vermeden selam verilerek kılınır veya dört rekat olarak ta kılınır."... ..
Beş vakit namazı nasıl kılıyorsak hangi duayı okuyorsak bunda da böyle yapıyoruz.
Kısa (zammı) süreler de okunur...
Her rekat arasında selavatı şerife okunsa güzel olur... Bol bol dua edin inşallah vesselam!!!10 YorumlaÇok güzel ve yerinde bir soru. Samimi görüş yazan dostlarımız da gayet güzel açıklamış.
Teravih namazı, yatsı namazı ile vitir namazının arasında kılınan nafile bir ibadettir. Toplam 20 rekattır. Genellikle 4+4+4+4+4 ya da 2+2+2+2+2+2+2+2+2+2 şeklinde her dört ya da her iki rekatta selam vererek kılınmaktadır.
Burada dikkat edilmesi gereken husus cemaatle kılınacaksa imam efendinin, evde tek başına kılınacaksa kendimizin tane tane anlaşılır şekilde ama kısa ayrtler seçerek namazın eziyetsiz ve huşu içinde kılınmasına özen gösterilmesi gerektiğidir. Selam sonralarında kısa ilahiler ya da tekbirlerle soluklanma fasılları da olabilmektedir. Zorunlu bir namaz olmamakla beraber, peygamber efendimiz Ramazan ayında gündüzü oruç ibadeti ile geçirirken, gecelerini de teravih namazı ibadeti ile de Allah’a samimi şekilde yaklaşarak bize de tavsiye etmiş örnek olmuştur. Hayırlı ramazanlar. 😎♥️00 Yorumla
+1 yılTeravih namazı, yatsı namazından sonra kılınır. Vitir namazı, Ramazan ayında teravihten sonra kılınır. Teravihden önce de kılınabilir, 20 rek'at olan teravih namazı her iki rek'atın sonunda selâm verilerek kılındığı gibi, dört rek'atta bir selâm verilerek de kılınabilir. Selam verildikten sonra salâvat-ı şerife getirilebilir, ilahi okunabilir ya da istiğfar edilebilir. En yaygın olanı salavat getirmektir. (Allahümme salli 'alâ seyyidinâ Muhammedi-nin-nebiyyil ümmiyyi ve 'alâ âlihî ve sahbihî ve sellim) Her iki durumda da namaza devam edilir ve yirmi rek'at tamamlanır. Bununla birlikte şunu da ifade etmek gerekir ki, teravih namazı nafile bir ibadet olduğundan, farz gibi telakki edilmesi de doğru değildir. Bu nedenle, yorgunluk, meşguliyet ve benzeri sebeplerle, teravih namazının evde 8, 10, 12, 14, 16 veya 18 rekât kılınması halinde de sünnet yerine getirilmiş olunur. Ancak cemaate iştirak etmeye çalışmak daha iyidir.
00 Yorumla20 rekat teravif 13 rekat yatsi namazidir 33 rekattir her 4 rekatta bir veya 2 rekatta bir selam verilir Teheccüd lu kildiran camilerde vardır bir ayete gore daha cok sevabi vardır ramazanin ilk gunu baslar kadir gecesi biten bir namazdir insallah oglunada nasip olur cok guzel bir duygu
40 Yorumla
+1 yılKızlar Bir Adım Öne teravih namazı 20 rekattir.
Öncelikle vitir hariç yatsı namazı kılınır.(vitir en son teravih namazından sonra kılınır )
Yatsı 13 rekattir.
4 rekat ilk sünnet
4 rekat farz (hocayla beraber kılınır)
2 rekat son sünnet
3 rekat vitir (hocayla beraber kılınır)
2 rekat son sünnet kilindiktan sonra , teravih namazına geçilir. Hocayla beraber kılınır. 4 rekatta bir selam verilir.
3 rekat vitir namazıyla son bulur.30 Yorumla
+1 yılTeravih namazı 20 rekattır ve Ya dört rekatta bir selam verilir ya da iki rekatta bir selam verilir. Teravih namazı Sünneti Müekkede olup İmama uyulur ve Niyet ettim Allah rızası için yirmi rekat teravih namazını kılmaya denilir. Sonra her dört veya iki rekatta bir selam verdikten sonra Salavat okunur. Bu böyle teravih namazı bitene kadar devam eder. Bittikten sonra üç defa salavat getirilir ve vitr vacip namazı kılınır.
10 Yorumla
+1 yılMerhaba. Yatsı ezanı okunduktan sonra niyet edilerek yatsı namazının ilk dört sünneti kılınır. Daha sonra imamla birlikte dört farz ve iki son sünnet kılınır. 20 rekat olan teravih namazı ikişer veya dörder rekat halinde kılınabilinir. 20 rekat bittikten sonra hocayla birlikte yarınki oruç için niyet edilir. Niyetten sonra üç rekat vitir namazı kılınır, tesbih çekilir ve cemaat dağılır.
20 Yorumla
+1 yılTeravih namazına yatsı namazı vaktinde camiye gidilir ve yatsı namazını eda ettikten sonra teravih namazı için niyet edilir, camide cemaatle kılınacağı için 20 rekat olarak kılınır her dört rekatta bir selam verilir (2 rekatta bir de olabilir bu sayı ) bu şekilde teravih namazı imama uyularak tamamlanır.
20 Yorumla
+1 yılSadece teravih namazı 20 rekattır, yatsı namazı ile birlikte kılındığı için 33 rekattır.
önce yatsı namazının 4 rekatlık sünnetini herkes kendi başına kılar,
4 rekatlık farz cemaatle kılınır, 2 rekatlık farz kendi başına kılınır
20 rekatlık teravih ise caminin usulüne göre dört rekatte bir ya da iki rekatta bir ya da on rekatta bir selam selam vererek cemaatle kılınır.
3 kere salavat okunur.
yatsı namazının 3 rekatlık vitr vacibi de cemaatle kılınır.
salavat, ayetel kürsi, tesbih, dua ile bitilir20 Yorumla
+1 yıl20 rekattır. Yatsı namazından sonra kılınır ya da yatsı namazının sünnet farzından sonra vitirden hemen önce de kılınabilir. 2 li ya da 4 lü rekatlar şeklinde de kılınabilir o kişiye bağlıdır. Şimdiden Rabbim kabul eylesin. Oğlunuzu ve sizi tebrik ederim. 😊🤲
20 Yorumla
+1 yılTeravi namazı kuvvetli bir sünnettir yani peygamberimiz kıldığı için ümmetine kılınması tavsiye edilmiştir. Şöyle kılınır ilk önce yatsı namazının sünneti farzı ve son sünneti kılınır. Daha sonra imam teravi namazına niyet eder. Cemaat imama uymaya ve teravi namazı kılmaya niyet eder. İmam dört rekatta bir selam verir toplamda beş selamla 20 rekat kılmış olur kuranı imam okur. Cemaat sadece oturuşlarda Cemaat sadece oturuşlarda Tahiyat ve salli barik ve salli barik okur,20 rekat böyle tamamlanır daha sonra da Vitir vacip namazı kılınır
20 Yorumla
+1 yılYatsı namazını yanlış tarif etmişsiniz.
4 rekat ilk sünneti herkes tek başına ferdi olarak kılar. Sünnet namazlar İmam eşliğinde kılınmaz. 4 rekat farz namazını imam ile beraber imama uyarak cemaat seklinde kılınır. Yine son 2 rekat sünneti de tek başımıza ferdi olarak kılar teravih namazına geçiş yapılır. teravih ve vitr namazı da imama uyarak cemaat halinde kılınır.10 Yorumla
+1 yılTeravih namazı Ramazan'da 30 gün boyunca her akşam yatsı namazından sonra kılınan bir nafile namazdır. Teravih namazı, Ramazan ayına mahsus 20 rekattan ibaret bir müekked sünnettir. Bu namazın cemaatle kılınması sünnettir. Bunun için teravih namazını cemaatla kılmayıp evlerinde yalnız başlarına kılanlar sünneti terk edip hata işlemiş olurlar. Teravih namazı, orucun değil, Ramazan'ın sünnetidir. Bu sebeble oruç tutmayan hasta ve yolculara da teravih kılmak sünnettir. (Umarım açıklayıcı olmuştu iyi günler)
11 Yorumla
+1 yılTeravih namazı Razaman ayı boyunca YATSI namazından sonra tüm camilerde 20 REKAT olarak kılınan sünnet namazlardan biridir. Oruçlu güne başlamadan önceki akşam kılınmaya başlanır. Oruçlu geçirilen son günün akşamı kılınmaz. Peygamberimiz tek balına kendisinin kıldığına dair rivayetler vardır. Cemaatle kılınmaya Hz. Ömer döneminde başlanmıştır. EVDE TEK BAŞINA ya da CEMAATLE de KILINABİLİR. Ama caminin ortamı farklı oluyor orası ayrı. 20 rekat kılmak zorunluluğu yoktur dilediğiniz kadar sayıyı azaltıp arttırabilirsiniz. Önemli olan çok rekat namaz kılmak değil, kılınan namazda okunulan ayetlerin sizde olan etkisidir diyerek cümlemi tamamlayayım.
10 Yorumla
+1 yılİlk olarak Yatsı Namazının 10rekatini kiliyorlar. ( 4 sünnet 4 farz 2 son sunnet) Sonra salavat getirip vitire niyetleniyor 4 4 4 4 4 toplam 20 rekat , her 4 rekatta bir selam verilip, namaz kilinir. En son vitire niyet edilir. 3 rekat da Vitir kilinip tamamlanır. Peşine dualar okunur ve dağılır. Allah kabul etsin.
10 YorumlaNormalde teravih namazı 20 rekattır onun öncesinde yatsı namazının ilk sünneti kılınır
(4 rekat) sonra farzı imam ile birlikte kılınır (4rekat) sonra da 2 son sünneti bireysel olarak kılınır sonra imam ile birlikte 20 rekat teravih namazı kılınır (4 veya 2 rekatta bir selam verilir genellikle) sonra da 3 rekat vitir namazı yine cemaatle kılınır. Aralarda selam verdikten sonra salavat getirilir10 Yorumla
+1 yılSize detaylı bir şekilde anlatıyorum anlamayan net canımsın!
76 Yorumla- +1 yıl
@Onuradr 😂
- +1 yıl
Hahaha EİG hak ediyor 😂😂🤣 ne güldüm 😂😂
- +1 yıl
@Cutieheart bence de eig bu. Az öz.
- +1 yıl
Ahahhahaha gece gece güldürdün 😂
20 rekat genelde 4- rekat halinde hoca kıldırır. Yatsı ile 33 rekat toplam. 4 rekat yatsının sünnetini kendin kılardın. 4 rekat yatsının farzını hoca kılıdır. 2 rekat son sünneti kendin kılarsın. Sonra 4 rekat haline hoca ile beraber 20 rekat teravih kılınır en son 3 rekat hoca ile vitir namazı kılınır ve biter.
00 YorumlaMerhaba teravih namazı yılda bir defa Ramazan ayinda kılınır buda müekkede bir sünnet (yani çok hayırlı) toplamda 23 rekât şafi mezhebine göre son 3 rekât vitir diye kılınır. Teravih namazı kılınışı ise Uygun olanı ikişer rekât kılmaktır. Teravih namazı aynı zamanda farz olan kazalarida iade edebilirsiniz bu hususta hangi öğün namazı kaza ederseniz ona göre rekât değişir. Niyeti ise şu şekilde niyet ettim iki rekat teravih namazinin sünnetini kilmaya Allah'ım sen kabul et.
00 YorumlaTeravih namazı Sünnet bir namazdır peygamberimizin kimi zaman cemaatiyle kimi zaman kendi başına evinde kıldığı bir namazdır. Toplam rekat sayısı 20 dir ister 2 rekatta bir selam verip kılınabilir, isterse 4 rekatta selam verip 20 rekata tamamlanır. Her 4 rekat sonrası Allahümme salli ala seyyidina muhammedininnebiyyil ümmiyyi ve ala alihi ve sahbihi ve sellim." "Allah'ım Efendimiz olan ümmi peygamber Muhammed'e ve onun ailesine ve ashabına salat (rahmet manasında dua) ve selam olsun. Şeklinde selavat getirtilir. Camii de kılınan namaz da imam a uyulduğu için daha rahat kılması olur şimdiden Allah kabul etsin inşallah.
00 YorumlaÖnce yatsının 4 rekat sünneti kılınır, sonra imamla birlikte 4 rekat farzı kılınır, sonra 2 rekat son sünnet kılınır ve teravih başlar, bazı hocalar 4 rekatta bir selam verir, bazı hocalar 2 rekatta bir selam verir toplam 20 rekattır, en son teravihten sonra 3 rekat Vitir vacip kılınır ve biter.
00 Yorumla
+1 yılGece yatsı namazından sonra kılınan 20 rekatlık nafile bir namazdır. (Arapçası salat’dır dua destek dilemek anlama gelir namaz ise Farsça dua demektir) İslam kültüründe dilek ve istekleri dua edip huzurunda eğilerek Allah’tan isteme ritüeline namaz kılmak denilmektedir.
00 Yorumla
+1 yıl
Normalde teravih namazı 20 rekattır onun öncesinde yatsı namazının ilk sünneti kılınır
(4 rekat) sonra farzı imam ile birlikte kılınır (4rekat) sonra da 2 son sünneti bireysel olarak kılınır sonra imam ile birlikte 20 rekat teravih namazı kılınır (4 veya 2 rekatta bir selam verilir genellikle) sonra da 3 rekat vitir namazı yine cemaatle kılınır. Aralarda selam verdikten sonra salavat getirilir00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİlk olarak yatsı namazı ilk 4 rekat sünneti kılınır
Hemen arkasından yatsı namazı farzı eda edilir hemen arkasından yatsı namazı son sünneti kılınır namaz biter ve müezzin teravih namazı müezzinliğine başlar imam toplamda 20 rekat teravih namazı kıldırır namaz bitince arada müezzin Ramazan'ı şerife has ayeti kerime okur kısa bi dua edilir müezzin duadan sonra salavat getirip yatsı namazının arkasından kılınan vitir vacip namazı için niyet ettirir cemaate vitir vacip de 3 rekat toplamda 33 rekatlık bi namaz ve namaz biter00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl33 rekattır, hızlı kıldıran hocalar çok sevilir ve herkes o camiye gider, dolar taşar. Ne zaman rükudasın ne zaman secdedesin anlamazsın, hoca ferrari motoru takılmış doğan gibidir. Sonra ilahiler başlarken cemaat sıvışır, bi bakarsın cami boş, o resimdeki arada 1.5m mesafeli seccadeler bence fantezi, omuz omuza dayanışma şeklinde saf tutar cemaat. Yanındaki iftarda ne yemiş, donunu çorabını deiştirmiş mi hemen anlarsın:)
00 YorumlaToplamda 20 rekattir. Yatsi namazını bitirdikten sonra başlanır. Fatiha ve zammı süre okunur ve 2 rekatta bir selam verilip 4 rekatta bir de salavat getirilir. Namaz bittikten sonra vitir kılınır.
20 Yorumla
+1 yılYatsi sünneti 4 rekat
Yatsi farzı 4 rekat
Yatsi son sünnet 2 rekat
Teravih 20 rekat
Vitir 3 rekat
Teravih kılarken ilk tahhiyatta salla barik okunur ekstra kalkınca subhaneke ile başlanır00 YorumlaBuradan bakabilirsiniz https://www.namazzamani.net/turkce/teravih-namazi-nasil-kilinir.htm
00 YorumlaYatsı namazıyla birlikte kılınır. Yatsı namazı 13 teravih namazı 20 rekat. İlk önce yatsının sünneti (4) farzı (4) ve son sünneti (2) olmak üzere 10 rekat kılınır. Daha sonra teravih namazına geçilir. Ya 4 rekatta bir ya da 2 rekatta bir selam verilir. Her selamdan sonra tekrar niyet almak gerekir. Eğer 4 rekatta bir selam verirseniz her oturuşta tahiyyattan sonra salli barik okunur. 20 rekatlık teravih bittikten sonra yatsının vitr vacibi (3) kılınır ve bitirilir.
10 Yorumla
+1 yılTeravih namazında en az 8 rekat olmak kaydı ile yukarı sınırı yoktur.
2'şer ya da 4'er rekat şeklinde kılınır
Tek başına ya da bir imamın arkasında saf tutarak kılınır10 Yorumla
+1 yılTeravih 20 rekattır ve Ramazan ayında yatsı namazı vaktinde kılınır.
- Yatsı: 4 rekat sünnet
- Yatsı: 4 rekat farz
- Yatsı: 2 rekat son sünnet
- Teravih: 4'er rekat şeklinde toplam 20 rekat kılınır (4 x 5 = 20 rekat)
- Vitir vacip 3 rekat00 Yorumlayatsı namazının ardından kılınır
13yatsı +20teravih=32 rekat toplam kılınır
genelde 4 er rekat kılınır
bazı camilerde kuranı hatim ediyorlarsa yorulmamak için 2 şer rekatlada kılınır00 Yorumla
+1 yılKızlar Bir Adım Öne Oğlunuz kac yasinda.
00 YorumlaÖnce yatsı kiliyolar 10 rekat. Sonra teravih başlıyorlar 20 rekat. Ondan sonra 3 rekat vitir kiliyolar bitiyo. Zaten hoca kildiriyo bir şey yapmasına gerek yok diğer insanlara uysun yeter. 40 45 dakka suruyo
10 YorumlaBen ikişer ikişer rekat kılıyorum yani 4 6 8 ... 20 kadar diye biliyorum son üç rekatı ise vitir namazı kiliyorum 🤷
11 Yorumla
+1 yılYatsı namazı sünneti 4
yatsı namazı farzı. 4
yatsı namazı son sünneti 2
teravih 4 *5 = 20 hanefi mezhebine göre 4 rekatta selam Şafii’lere göre 2 rekatta selam verilerek 20 rekat tamamlanır
vitir vacip 3 rekat
maşallah oğlunuza00 YorumlaTeravih 20 rekattır ve Ramazan ayında yatsı namazı vaktinde kılınır.- Teravih: 4'er rekat şeklinde toplam 20 rekat kılınır (4 x 5 = 20 rekat)
00 Yorumla
+1 yılyazılanlar dogru üzerine ekleyeceğim sadece teravih namazı en az 4 üst limiti yoktur. ancak genelde 20 rekat şeklinde ibadet edilmektedir.
00 Yorumla
+1 yılhttps://www.youtube.com/embed/qlhvzkEvruoBurdan bakarsınız
00 YorumlaTeravih namazı güzel kalp, güzel amel ile kılınır gerisi teferruattır. 11 ay her boku yiyen kişinin 1 ay namaz kalmasının hiçbir şeye yararı yoktur.
00 YorumlaEski den Teravih namazı kılardım yıl 2004, 2013. 2016 15 Temmuz dan sonra hiç bir camiye gitmedim gitmem de🤘🇹🇷
00 Yorumla
+1 yılMaşallah herkes alim olmuş hoca olmuş bilgi birikim çok iyi benletinin üstünde ama giden kaç kişi Oda belli değil tabiki
00 Yorumla20 rekat 4 rekat veya 2 rekat da selam verilir yatsıdan sonra vitir namazından önce kılınır selamdan sonra salati ümmiye okunur.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKısa ve net 20 rekat. Ramazan ayında kılınır. Oruç tutmaya bir gün kala yatsı namazında kılınır. Ramazan Bayramı'na bir gün kala yatsı namazında biter.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yıl20 rekat 1 saat sürer her harekette normal namaza göre biraz daha uzun şekilde durulur mesela eğilince 1 dk filan o şekilde duruluyor zor ya skkdksks
27 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılciddimisn annem yanlış bilgi vermiş 😅kesin diye de yazdım
Cevap sahibi+1 yılteravih içinde tespih namazı da varmış doğruymuş yani
Cevap sahibi+1 yılhoca değiliz ya xskkzks bilgimiz bu kadar
Önce 4 rekat yassı sünneti kılınır sonra imam 4 rekat yasasının farkını kıldırır
01 YorumlaEvde de kılınabiliyor
8 ile 20 rekat arası
Yatsı namazından sonra00 Yorumla
+1 yıl20 rekat 4 rekatta bir selam verilir zaten imama uyuyorsun başka bir şey yapmana gerek yok..
00 Yorumla
+1 yıl20 rekattır, cemaatle kılınır, evde yanlızca kılabilirsin, ayrıca 8-12-16-20 rekatta kılabilirsin
00 Yorumla- Devamını Gör (53)
Devamını Gör(98)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem