Neden Ramazan da yenilmesinin nedeni; hani Ramazan sofralarında atıştırmalık aperatifler olur. Eski kaşar, sucuk, pastırma, beyaz peynir, tere, roka vs. Bu aperatifler kopartılan bir parça pidenin, kalın olmadı nedeniyle içerisine konarak yenilme kolaylığı ve normal ekmeğe nazaran daha farklı bir tada sahip olması tercih sebebi oluyor..
Her gün çıksa sıkılmam ama bu sefer ünsiyet oluşur, sıradan bir hal alır.. Ki Ankara da bir kaç yer de her gün üretilip satılıyor.. Ama Ramazan haricinde, pide aldığımı hiç hatırlamıyorum 😀
Ben ekmek de özellikle lavaşı çok seviyorum.. Suriye'li lerin ilk Türkiye ye geldiği zaman ürettiği ekmeğe çok ciddi bir para vermiştim, ki o da sanırım Hatay dan gelmişti.. şu an ise her mahalle de olduğu gibi evimin yakınında bir kaç tane türkmen lavaşı, suriye lavaşı hatta afgan ekmeği üreten var, o ilk aldığım ekmeğin özlemini, tadını ve heyecanını haliyle bulamıyorum.. Çünkü artık ulaşılabilir bir şey oldu..
Her gün olsa gözden düşer Ben farklı farklı ekmekler alırım Pide ramazanın sembolüdür kaldıki büyük merkezi fırınlarda diğer aylardada üretiliyor ve bulunuyor