Alevi bi arkadaşım var oruç tutmuyor merak ettiğim kendi isteğiyle mi tutmuyor yoksa alevilikte oruç tutmak yok mu yanlış anlamasın diye kendisine sormadım
Sadece merak ediyorum
Sadece merak ediyorum
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Alevîlik çakma alevilik ise Ramazan orucu tutmazlar. Halbuki bu hepimize farzdır. Onlar aşura orucu tutar. Ramazan ayından sonraki "nafileler" arasındaki en iyi oruç da aşuradır. Yani çakma alevilik almış başını gidiyor. Halbuki benim imamım Hz. Ali diyen bir insan neden Hz. Ali gibi yaşamaz ki islamiyeti? Çakma alevi ile evlenilmez bile. Has alevi Ramazan orucunu da tutar abdest de alır ki abdesti farzları ile alması bile yeterli, namaz da kılar 5 vakit. Gerisi yan yattı çamura battı önemi de yok. Böyle yok olup giderler.
Bende aleviyim oruç tutuyorum namazda kılıyorum arada he ailem tutmaz bizde namaz falan yok derler bende hiçgörmedim zaten alevi olup namaz kılanı ama bence gerçek aleviler namazda kılar
ama aleviler oruç tutar ramazan orucu değil ama muharrem orucu ve hızır oruçlarımız var bide
Alevilik dediğin ehli sünnet mezhepleri gibi yazılı bir kanunu yok, herkesin aklı nasıl eserse. Gusül abdesti almayanda var beş vakit namaz kılanda.
Vaşla herşeyi anladım da aleviliği anlamıyom çok bilgi kirliliği var kimi diyor başka bir din ne garip ya
Cevap
3Cevap
aleviler müslüman değil ki niye tutsun?
benim alevi arkadasim vardi onlarda oruç tutuyordu ama et yemek falan yasakti vs
simdi alevilik mezhep diyenler gelmeden yorumlari kapatayim kimseyle ugrasamam
Alevi arkadaşım Müslümanım diyor ama
işte yanlış
aleviler kendilerini islamin mezheplerinden biri olarak görüyorlar yani sunni safi vs. gibi ama namaz kilmaz oruc tutmaz kuran okumazlar hacca gitmezler kelimeyi sehadet getirmezler
dinin sartlari yok
imanin sartlari yok
ne demeye müslümansın sen demezler mi adama
o yüzden kendini müslüman olarak tanitan alevilere biraz uyuz olurum
benim alevi arkadasim asla kendine müslüman demezdi mesela ki zaten insan inanmadigi bi dine niye o dindenim diyor ki anlamiyorum
hanefi**
Aleviler (Arap Alevileri haric) Ramazan orucu tutmazlar, Muharrem ayında 12 gün oruç tutarlar.
Tutmuyor onlar ve sanırım başka bir zamanda başka bir oruçları var su hariç herşeyi yiyip icebiliyorlar
Onlarin ayi farklıymış
Tutmaz onlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?