Kadına erkek sormamalı oruç tutup tutmadığını hatta yediğini görse bile görmezden gelmeli belki özel halleri var ve bunu ifşa etmeye gerek yok tutmayan sorabilir oruçlumusun diye oda bir şey yemek içmek isteyecek olduğu için olabilir ayıp olmasın diye
Evet bu durumu sevmiyorum herkes kendisinden sorumlu bir başkasının oruç tuttuğunu veya tutmadığını öğrenince ellerine ne geçiyor bilmiyorum. Daha Ramazan ayı başlamadan tutacak mısın tutmayacak mısın diye soranlarda ayrı bi kategoridee 😶 Başkasının niyetli olup olmamasıyla neden ilgileniyorlar hiç anlamış değilim. Alt tarafı bir ay ibadet edilecek herkesin dilinde kimseyi rahatsız etmeden ibadetini yap veya yapma gerisinin dillendirilmesini hiçte hoş bulmuyorum..
Hayır etmez. Ve bende sorabiliyorum o an muhatap olduğum kisilere. Çünkü niyeliyse dikkatli davranmak isterim. Örneğin yemekten bahsetmen, yanında bişiler yiyip içmem eğer ben tutmuyosam. ya da konusuyosam sadce telde vs. Kullandığım kelimelere dikkat etmek isterim bazı duygularını uyandırıp zora sokmak istemem.
Valla oruçluyken her şey rahatsız eder beni. Mümkünse hiç kimse hiç bir şey sormasın. Herkesin orucu kendine. İsteyen tutar isteyen tutmaz. Buna kimse karışamaz. Hayır sormalarındaki amaç ne anlam veremiyorum. En güzeli sanane demek sanırım.
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
43
Cevap
20
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bizim ulkede her halt yenilir ama ramazanda herkes dindar kesilir. Yahu hamile kadina sokakta su içti, iciyor diye bakan insanlar bak, cık cıklayan insanlar var bu ülkede. Gozumuzun önünde içmek mi zorunda diye. Degil ama ihtiyaci varmis ki icti. Nefes nefese kaldiysa içmiştir. Bende ikinci bolum olarak aöf okuyorum oruç degildim (regl donemi), araba da bile su içmeye çekindim. Etrafa baktım insan yoksa öyle iceyim diye. Ne diye baski kuruluyor anlamiyorum. Yahu illa hamile, lohusa, regl, baska saglik sorunu olmasina gerek yok tercihte olabilir bu. Herkesin gunahi sevabi kendine. Bir turlu birey olmayi başaramayan, baskalarinin hayagina ve tercihlerine saygi duyamayan tuhaf, gelisememis bir milletiz.
Hayırlı ramazanlar... Kişilerin dini inanci ve dini vecibelerini yerine getirip getirmemesi kendilerini ilgilendiren bir konu fakat insanlar o kadar meraklı ki namaz kılıyor musun? Oruç tutuyor musun? Gibi gereksiz ve üstlerine vazife olmayan bir çok soruyu sorabiliyorlar. Ve gereksiz baskı yapabiliyorlar. Kimi iyi niyetinden soruyor olabilir fakat gereksiz sorular.
Evet onları neden ilgilendiriyor anlamış değilim. Bir de oruç tutmayanlara kötü gözle bakanlar var. Belki benim bir hastalığım var ve ilaç kullanıyorum. O yüzden tutamıyorum. Velev ki hastalığım yok ve keyfi tutmuyorum. Yine kimseyi ilgilendiren bir durum değil.
365 gün namaz kılmayanlarin 30 gunlük orucu sorgulamaları biraz komik oluyor.. Cevremdekiler bilir zaten tuttugumu soran olursa da evet tutmuyorsaniz Allah sizede nasip etsin diyorum
Yoo Rahatsız etmez Ki Söyleyim Şükür İlk Sahur ettim İlk Orucumu Tutuyorum Oruç Nefsin isteklerini Engellemektir Zorluğu var ama bu çekilen zorluk çok Güzeldir ki Günahların affolmasjna neden oluyor
Kesinlikle rahatsız ediyor beni de. Çünkü ne olursa olsun günahı da benim, sevabı da. Bir de sorduklarında tutmayan birine niye tutmuyorsun tutsana diye manevi baskı yapıyorlar. İnanç insanın kendisine özgüdür ve inandığı şey ile kendisi arasındadır. Yani dinimizde Allah ile kul arasındadır. Verdiğim örnekteki kişiler zorla Allah ile kul arasına girmiyor da napıyor acaba.
Rahatsız eder çünkü insanların bu ramazan ayında birden Müslüman kesilmesinden nefret ediyorum. Diğer ibadetleri nasıl birbirimize sormuyorsak orucu da sormamalıyız
Hayır etmez tabi ki.. Sorsun nolcak gururla evet elhamdülillah der geçerim. Fakat bu bayanlara daha sık sorulur genelde, regli misin oruçlu musun diye..
kul ile Allah arasına girmeye çalışmaktan başka bir şey değildir bu soru kimin niyetinden kime ne ha misafir olarak mekanına gelmişse bir şeyler ikram edip etmemek açısından sorula bilir ama öyle olmadık yerde sormak çok saçma
Oruçlu olmana rağmen ediyorsa; oruçlu olmamana rağmen nasıl eder acaba?
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
İbadetin gizlisi makbul derler. Ben daha çok bu nedenden dolayı rahatsız oluyorum. Allah korusun niyetliyim dediğimde şeytan girer aklıma böbürlenirim falan diye çok korkuyorum.😁
Herkesin dini imani kendine, kilinan, verilen, tutulan, gidilen, soylenenler ne beni ilgilendiriyor ne de baskasini, bana ne ya yaptiklarinizdan, insanlara/insanliga hayirlari varsa konussunlar